Den aktive digitale lyssignaturen kombinerer signaturen og bevegelsen av lys for første gang. Målet til Audi-designerne er å visualisere smidighet og personlig interaksjon med Audi Q6 e-tron gjennom konstant bevegelse av lys. Ved første øyekast virker frontlysene og baklysene kommunikative og intelligente. Den aktive digitale lyssignaturen er beskyttet og patentert av Audi AG, som en unik lysdesign i Audi Q6 e-tron, synliggjør "Fremgang gjennom lysteknologi" i serieproduksjon.
Teknologisk sett er dette et mestertrekk av Audis lysutviklingsingeniører. En programvaremodul i den nye E³ 1.2 elektronikkarkitekturen genererer et nytt bilde av den aktive digitale lyssignaturen hvert tiende millisekund ved hjelp av en spesialutviklet algoritme. I andre generasjon digitale OLED-baklykter, som Audi Q6 e-tron for første gang har i serieproduksjon, kan 360 segmenter i seks digitale OLED-paneler styres for et tilpasset lysdesign. Dette teknologiske fremskrittet gjorde det mulig for utviklerne å lage et dynamisk lysdesign som den aktive digitale lyssignaturen. Med tolv segmenter som dimmer opp og ned, skapes de digitale kjørelysene til LED-matrix-frontlysene foran.
Og det er den avgjørende faktoren: dimming opp og ned. Dr. Werner Thomas, prosjektleder for digitale OLED og utvendige skjermer, er ansvarlig for utviklingen av teknologien: «Lovgivningen forbyr enhver variasjon i lysstyrken i et kjøretøys lysfunksjon. Under forhåndsutviklingen oppdaget vi imidlertid at vi kunne dele opp OLED-komponenten vår i byttebare segmenter. Dette betyr at vi kan gjøre ett segment lysere og dimme et undersegment mørkere samtidig, slik at folk kan se bevegelse. En kontrollinstans i programvaren sørger imidlertid for at lysintensiteten alltid forblir konstant.»
En av nøklene til Audis suksess med å bringe denne innovasjonen til serieproduksjon er tidlig koordinering med de tekniske tjenestene til kjøretøyhomologeringsmyndigheten. Florian Runkel, ansvarlig for implementering av eksteriørlysfunksjonen i serieproduksjon: «Vi har brukt år på veldig konstruktive diskusjoner med myndighetene, på å beskrive hva vi har tenkt å gjøre, vise prototyper, utføre lysbildemålinger, tilpasse algoritmer, fremskaffe bevis. Sørge alltid for at vi overholder de juridiske grensevilkårene, spesielt når det gjelder den konstante lysintensiteten.