PPE | Ny standard for elektrifiserte kjøreopplevelser

Premium Platform Electric (PPE): Den nye standarden for elektrifiserte kjøreopplevelser

Audi Q6 e-tron er merkets første modellserie basert på den nyutviklede PPE-plattformen og setter nye standarder når det gjelder rekkevidde, ladeytelse og design.

Copy: Patrick Morda – Photo: AUDI AG, Robert Fischer

Nadia Riaz-Ahmed
Lesetid: 4 min

Audi Q6 e-tron.

Med nye helelektriske Q6 e-tron utvider Audi systematisk utvalget av helelektriske biler. SUV-en imponerer med sin kjøre- og ladeytelse, effektivitet, rekkevidde og interiøropplevelse. Dette er muliggjort av en plattform utviklet spesielt for e-mobilitet. Modellene i Q6 e-tron-serien er merkets første modeller som er basert på den nye Premium Platform Electric (PPE), som Audi utviklet sammen med Porsche.

"Det fine med en plattform som PPE er den høye graden av fleksibilitet," begeistrer Peter Hirschfeld, ansvarlig for produktmarkedsføring for Q6 e-tron og også for modellene som Audi vil tilby på basis av PPE i fremtiden. Plattformen fungerer som et modulært system, og hjelper deg med å tilpasse for eksempel akselavstand, sporvidde og kjøretøyhøyde, avhengig av kravene til det planlagte kjøretøyet. PPE, sier han, er et stort skritt fremover i utformingen av premium elektrisk mobilitet og er helt i tråd med merkevarens konsept om "Progress through technology".


Utformet for førsteklasses e-mobilitet

Pakken, det vil si arrangementet av de enkelte komponentene i et elektrisk kjøretøy, gir større frihet enn forbrenningskjøretøyer gjør. "Dette resulterer i synlige og håndgripelige fordeler for våre kunder, for eksempel når det gjelder design eller egnethet for daglig bruk." Ved utformingen av PPE ble det lagt særlig vekt på eksteriøret, noe som muliggjorde de lange akselavstandene og korte overhengene som kjennetegner premiumsegmentet. "Sportighet og overlegen design er synlig i disse funksjonene, som er dypt forankret i Audis DNA," forklarer Hirschfeld.

I tillegg gir en lang akselavstand kombinert med elektrisk drivteknologi et romsligere interiør. "Dette gir bokstavelig talt rom for å utvikle nye opplevelser som vi ønsker å tilby kundene våre inne i kjøretøyet." Og fremfor alt har Hirschfeld deres perspektiv i tankene. "Min jobb i Audi er å tenke fra kundenes synspunkt, å inkorporere deres krav i modellutvikling og å føre dem gjennom til markedslansering og hele livssyklusen."


Teknisk animasjon av PPE på en skjerm.
Peter Hirschfeld

Totalpakken til den nye Audi Q6 e-tron basert på PPE er virkelig imponerende.

Peter Hirschfeld

Audi Q6 e-tron.

Å se ting fra kundenes perspektiv
I tillegg til det attraktive designet, fokuserer Peter Hirschfeld på tre andre temaer som er essensielle for moderne mobilitet og som også har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av PPE: «Folk forventer primært at en helelektrisk Audi har en rekkevidde som passer for lange reiser, høy ladeytelse og ikke minst den gode Audi-kjøreopplevelse.» Forbedringer av batteriet og de elektriske motorene som brukes i PPE-kjøretøyer som Q6 e-tron har redusert energiforbruket betydelig. Samtidig har faktorer som effekttetthet, dvs. kilowatt per kilo kjøretøyvekt, og dreiemomenttetthet, dvs. Newtonmeter per kilogram, økt betydelig. "Utviklerne og ingeniørene av PPE så i utgangspunktet på stort sett alle relevante komponenter i et elektrisk kjøretøy ned til minste detalj og så etter optimaliseringspotensial," forklarer Hirschfeld. Resultatet: I nye Q6 e-tron er en rekkevidde på over 620 kilometer* mulig.

"Men hvis du snakker om rekkevidde på elbiler, må du også nevne ladehastigheten i samme åndedrag," sier Hirschfeld. PPE kommer med et 800-volts innebygd elektrisk system, som gjør at Q6 e-tron kan lades med opptil 270 kW*. Takket være den effektive termiske styringen av HV-batteriet, er det mulig å lade fra 10 til 80 prosent * på litt over 20 minutter ved optimale ladeforhold. «Det termiske styringssystemet avkjøler ikke bare, men det tempererer også batteriet for å oppnå høy ladeytelse selv i kalde utetemperaturer. Lading for en rekkevidde på over 250 kilometer på rundt ti minutter* har dermed blitt realistisk i Audi Q6 e-tron.»


Peter Hirschfeld.
Teknisk animasjon av sporvidden på en skjerm.

Følelse? Typisk Audi på alle måter!
Og den typiske Audi-følelsen? "Du får du snart oppleve i Q6 e-tron," lover Hirschfeld. Han fikk sjansen til å oppleve det selv under prøvekjøringer. Foruten kjøreopplevelsen inkluderer dette også den stadig viktigere kapasiteten for digitale tjenester og opplevelser. "Det er derfor en ny elektronikkarkitektur kalt E³ 1.2 ble utviklet sammen med PPE." Dette kjennetegnes ikke bare av høyytelsesnettverk av kontrollenheter og domenedatamaskiner, men det integrerer også en rekke kunderelevante backend-tjenester. Men viktigst av alt: Den nye elektronikkarkitekturen muliggjør nye funksjoner og fremtidige innovasjoner.

Det Hirschfeld beskriver kan allerede i dag merkes når du tar plass i Q6 e-tron. Display- og betjeningskonseptet er fullstendig revidert, og det er nye funksjoner og finesser, for eksempel når det gjelder navigasjon. E³ sikrer en sømløs digital opplevelse i. "Vi skaper en digital scene og utnytter romsligheten i interiøret til spesielle opplevelser." For sjåfører og nå også for passasjerer, som kan bruke sin egen nettverksskjerm inne i Audi Q6 e-tron.

«Jeg tror det er avhengighetsskapende å kjøre elektrisk. Men totalpakken til Q6 e-tron basert på PPE – denne kombinasjonen av chassis, nye elektriske motorer, hverdagsbruk og interiøropplevelse – er virkelig imponerende.»


Teknisk visualisering av kjøretøyets høyde på en skjerm.
Audi Q6 e-tron.
 
Audi Q6 e-tron.

Den første i sitt slag

Nye Audi Q6 e-tron imponerer med nye interiøropplevelser, innovativ elektronisk arkitektur, avansert lade- og batteriteknologi og et uttrykksfullt design. Oppdag den nye premium-SUV-en.