Audi urbansphere concept for velvære | Audi Norge
Audi Norge Fremtiden
Et pusterom i hverdagen

Et pusterom i hverdagen

Velværemodusen i Audi urbansphere concept* forvandler bilen til en fredelig oase.

Tekst: AUDI AG, foto: AUDI AG Lesetid: 4 min

Bilen på bildet er en konseptbil. Den leveres ikke som serieprodusert bil.

Skjermer i forseteryggene.Skjermer i forseteryggene.

Lyset dimmes til en varm aprikostone, den setter på beroligende musikk, og på displayet oppfordres du til å puste rolig og jevnt. Seteryggen lenes bakover, slik at du kan slappe av og bare konsentrere deg om inn- og utpust. Den travle hverdagen utenfor lukkes ute.
I Audi urbansphere concept* er alt lagt til rette for avslapping og meditasjon.
Konseptbilen gjøres om til en fredelig oase ved hjelp av lys, seteinnstilling, lyd og digital teknologi.

Kupeen i Audi urbansphere concept sett gjennom de åpne dørene.Kupeen i Audi urbansphere concept sett gjennom de åpne dørene.

Den digitale assistenten er som en butler. Den er alltid klar til å hjelpe deg og ta vare på deg.

Christina Huber

Christina Huber, som designer grensesnitt hos Audi, har utviklet konseptet i samarbeid med Italdesign, et designstudio i Torino i Italia som hører til Audi AG: «Audi urbansphere concept* er et fristed. Du kan få en rolig, avslappende stemning i bilen som gir deg en liten pause fra den travle hverdagen.»

Velværemodusen inngår i et helhetlig konsept. Når du nærmer deg Audi urbansphere concept*, aktiveres et velkomstlys på bakken, og dørene åpnes automatisk. Setet snus mot de åpne dørene, og du ser dekor og stemningslys. Når du har satt deg i setet, ønsker den digitale assistenten deg velkommen. Christina Huber forklarer: «Den digitale assistenten er som en butler. Den er alltid klar til å hjelpe deg og ta vare på deg.»


Nærbilde av Christina Huber.

Christina Huber designer grensesnitt hos Audi og har utviklet velværemodusen for Audi urbansphere concept*.

 

Velværemodusen er en av modusene assistenten foreslår for baksetepassasjerene. Når en passasjer velger denne modusen, skanner et kamera i forseteryggen passasjerens ansikt og måler pupillstørrelsen for å bestemme stressnivået. Er stressnivået høyt, aktiverer systemet et meditasjonsprogram.

Da skifter lyset til en varm, behagelig farge, det settes på beroligende musikk og setet lenes 60 grader bakover for å legge til rette for avslapping i Audi urbansphere concept*.
Når meditasjonsprogrammet er ferdig, gjenopprettes en nøytral atmosfære i Audi urbansphere concept¹ der passasjerene kan gjøre kontorarbeid, lytte til oppkvikkende musikk eller snakke sammen.

Velværemodusen skaper en avslappende atmosfære i Audi urbansphere concept*. Du oppfordres til å puste med magen og ta et øyeblikk for deg selv. Etterpå kan du fortsette med fornyet energi.

Audi urbansphere concept* er et fristed. Du kan få en rolig, avslappende stemning i bilen som gir deg en liten pause fra den travle hverdagen.

Christina Huber

Kupeen i Audi urbansphere concept sett gjennom glasstaket.Kupeen i Audi urbansphere concept sett gjennom glasstaket.