Audi urbansphere concept for velvære | Audi Norge
Audi Norge Fremtiden
Et pusterom i hverdagen

Et pusterom i hverdagen

Velværemodusen i Audi urbansphere concept* forvandler bilen til en fredelig oase.

Tekst: AUDI AG, foto: AUDI AG Lesetid: 4 min

Bilen på bildet er en konseptbil. Den leveres ikke som serieprodusert bil.

Skjermer i forseteryggene.Skjermer i forseteryggene.

Lyset dimmes til en varm aprikostone, den setter på beroligende musikk, og på displayet oppfordres du til å puste rolig og jevnt. Seteryggen lenes bakover, slik at du kan slappe av og bare konsentrere deg om inn- og utpust. Den travle hverdagen utenfor lukkes ute.
I Audi urbansphere concept* er alt lagt til rette for avslapping og meditasjon.
Konseptbilen gjøres om til en fredelig oase ved hjelp av lys, seteinnstilling, lyd og digital teknologi.

Kupeen i Audi urbansphere concept sett gjennom de åpne dørene.Kupeen i Audi urbansphere concept sett gjennom de åpne dørene.

Den digitale assistenten er som en butler. Den er alltid klar til å hjelpe deg og ta vare på deg.

Christina Huber

Christina Huber, som designer grensesnitt hos Audi, har utviklet konseptet i samarbeid med Italdesign, et designstudio i Torino i Italia som hører til Audi AG: «Audi urbansphere concept* er et fristed. Du kan få en rolig, avslappende stemning i bilen som gir deg en liten pause fra den travle hverdagen.»

Velværemodusen inngår i et helhetlig konsept. Når du nærmer deg Audi urbansphere concept*, aktiveres et velkomstlys på bakken, og dørene åpnes automatisk. Setet snus mot de åpne dørene, og du ser dekor og stemningslys. Når du har satt deg i setet, ønsker den digitale assistenten deg velkommen. Christina Huber forklarer: «Den digitale assistenten er som en butler. Den er alltid klar til å hjelpe deg og ta vare på deg.»


Nærbilde av Christina Huber.

Christina Huber designer grensesnitt hos Audi og har utviklet velværemodusen for Audi urbansphere concept*.

 
Nærbilde av sete og belyst dekor.

Dekor og stemningslys skaper en avslappende atmosfære.

Velværemodusen er en av modusene assistenten foreslår for baksetepassasjerene. Når en passasjer velger denne modusen, skanner et kamera i forseteryggen passasjerens ansikt og måler pupillstørrelsen for å bestemme stressnivået. Er stressnivået høyt, aktiverer systemet et meditasjonsprogram.

Da skifter lyset til en varm, behagelig farge, det settes på beroligende musikk og setet lenes 60 grader bakover for å legge til rette for avslapping i Audi urbansphere concept*.
Når meditasjonsprogrammet er ferdig, gjenopprettes en nøytral atmosfære i Audi urbansphere concept¹ der passasjerene kan gjøre kontorarbeid, lytte til oppkvikkende musikk eller snakke sammen.

Velværemodusen skaper en avslappende atmosfære i Audi urbansphere concept*. Du oppfordres til å puste med magen og ta et øyeblikk for deg selv. Etterpå kan du fortsette med fornyet energi.

Audi urbansphere concept* er et fristed. Du kan få en rolig, avslappende stemning i bilen som gir deg en liten pause fra den travle hverdagen.

Christina Huber

Kupeen i Audi urbansphere concept sett gjennom glasstaket.Kupeen i Audi urbansphere concept sett gjennom glasstaket.
 
Audi activesphere concept

Konseptbil for en aktiv livsstil

Audis fjerde Sphere-konseptbil er en sportslig og elegant crossover coupé som kan gjøres om til pickup.