De nye Audi-ringene | Design | Story of Progress
Audi Norge Design
De nye Audi-ringene

De nye Audi-ringene

Audi står for Vorsprung durch Technik, innovativ mobilitet – og progressiv design. De nyeste Audi-modellene har nye identifiserende elementer og en omarbeidet versjon av Audi-ringene. Hvorfor gjør Audi denne endringen?

Copy: Bernd Zerelles Photos: AUDI AG, Robert Fischer

Audi-ringeneAudi-ringene

Audi-kunder verdsetter det progressive designet og fokuset på detaljer i produktene. Det gjenspeiles i endringene i ringene på bilene. André Georgi, en designer hos Audi som hadde tilsyn med redesignet av ringene, sier: «Sterke merker vinner kunder over, hovedsakelig gjennom produktenes underliggende substans og diskrete identifiserende elementer. Hos Audi har dette alltid vært tilfelle, og vi gjør det nå enda mer konsistent. Vår filosofi er at hver detalj må formidle en mening eller tjene en hensikt.»

Det er fremfor alt de fire Audi-ringene, umiskjennelig markert foran og bak på hver Audi-modell, som umiddelbart signaliserer produktmerket. Disse Audi-ringene er nå 2D i stedet for 3D. Som Georgi forklarer, "Det gir ringene våre en betydelig mer moderne og enda mer grafisk makeover, selv om geometrien deres er nesten identisk med de tidligere.


Todimensjonaliteten gir ringene våre en betydelig mer moderne og enda mer grafisk makeover.

André Georgi

André GeorgiAndré Georgi
Audi-ringer bak på en bil.Audi-ringer bak på en bil.

Denne 2D-oppdateringen er ikke et svar på en kortvarig trend. Faktisk oppsto todimensjonale ringer hos Audi i 2016 som en konsekvens av digitalisering. Frederik Kalisch, merkevarestrateg hos Audi, forklarer: «Vi ønsker alltid å avbilde ringene på en måte som passer mediet. Tredimensjonalitet på todimensjonale skjermer ville ikke ha oppfylt våre tekniske og estetiske krav. Så vi valgte bort et 3D-utseende for ringene i den digitale verden. For å sikre en konsekvent merkevaretilstedeværelse på tvers av alle kundekontaktpunkter, koordinerte vi med designteamet for å starte prosessen med å redesigne ringene på bilene våre.»

En fordel med den svært grafiske merkelogoen er at den ser flott ut i to dimensjoner. Så designerne dedikerte seg til å flytte merkeidentiteten fra den digitale verden og over bilene. Tanken er at de fire ringene skal se like ut overalt i fremtiden: enten i et magasin, på smarttelefonen, på et reklamebanner eller på bilen.


Audi-ringer foran på bilen.Audi-ringer foran på bilen.

For å sikre en konsekvent merkevaretilstedeværelse har ringene på kjøretøyet blitt redesignet.

Frederik Kalisch

Designkjennetegnene til de nye 2D Audi-ringene er som følger: Ringene er kromfrie med et svart-hvitt-utseende. Den hvite delen er innebygd i en svart glasskropp for en enda større utstråling. Den tynne sorte kanten rundt ringene gir et konsistent utseende av førsteklasses kvalitet, uavhengig av bilens lakk eller farge på grillen. Kunder kan fortsette å velge de nye Audi-ringene i sort. Denne varianten erstatter den hvite med en mørk grå som ser ut som høyglanset svart.

Frederik KalischFrederik Kalisch
B-stolpen på Audi Q6 e-tron.B-stolpen på Audi Q6 e-tron.

I tillegg til den nye versjonen av ringene, har Audis identitet blitt standardisert på tvers av alle modeller. Modell-og teknologiidentifikatoren finner du nå på B-stolpen, som har identisk design på alle biler: alltid to deler i svart høyglans. Dessuten er modellidentifikatoren på B-stolpen alltid i passasjerenes synsfelt når de går inn og ut av bilen. Georgi forklarer: «Skriften på B-stolpen var bevisst gravert ton-i-ton. Grunntonen er betydelig mer behersket uten at det går på bekostning av særpreg eller kvalitet. Det er ikke bare at bilidentifikasjon har blitt mer premium; vi har også standardisert fontene i og på bilene. I fremtiden vil modellene våre kun bruke Audis unike font, kjent som ‘Audi Type’. Identifikasjon og kjøretøydesign fungerer nå som en enhet som er i tråd med Audis nye merkeposisjonering.»

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron er en førsteklasses mellomstor SUV med perfekte proporsjoner. Forholdet mellom lang akselavstand og svært korte overheng danner grunnlaget for den velkjente kraftige, dynamiske pakken som sees på eksteriøret til Audis Q-modeller. Det slående SUV-utseendet gir et imponerende og sporty utseende.