Goodwood Festival | Audi Sport | Stories of Progress

“Jeg har aldri sett lignende bil”

Goodwood Festival of Speed ​​er en av de største og mest spektakulære motorsportbegivenhetene i verden. I år, også som en hyllest til avdøde Ken Block, var det Audi S1 ​​Hoonitron med Tom Kristensen ved rattet som tok oppmerksomheten.

Tekst: AUDI AG - Foto: Patrick Runte På årets Festival of Speed ​​var det Audi S1 ​​Hoonitron med Tom Kristensen ved rattet som tok oppmerksomheten... Lesetid: 5 min

Audi S1 Hoonitron foran Goodwood House.

Først og fremst: hva er det som gjør Festival of Speed ​​så spesiell, så ikonisk?
Goodwood handler ikke bare om biler eller teknologi, det handler om folk som elsker biler. Det er det menneskelige aspektet jeg kjenner på ved Goodwood. Noe Charles selvfølgelig har sørget for.

Du mener Hans høyhet Charles Richmond, hertugen av Richmond, arrangøren av festivalen.
Ja. Da jeg møtte han første gang, ble jeg øyeblikkelig fan og har vært det i mange år nå. Hele arrangementet har utviklet seg gjennom ham og menneskene han har tiltrukket seg. På en måte er dette mitt andre hjem.

Så du er ofte på besøk her i den sørlige delen av England?
Jeg er her flere ganger i året for de forskjellige motorsportbegivenhetene som skjer her. Dette stedet er unikt. De har hestene sine, "The Revival" og de har til og med "Goodwoof", en hundefestival her. Motorsport har alltid vært en del av familiearven her på Goodwood House.

Tom Kristensen spaserer rundt på festivalområdet.
På døren til Hoonitron kan du lese navnet Ken Block.

Jeg føler meg åpenbart privilegert som ble spurt om kjøre Audi S1 ​​Hoonitron på Goodwood Festival of Speed.

Tom Kristensen

Audi brakte blant annet Audi S1 ​​Hoonitron til Goodwood. De fleste besøkende har aldri sett den opptre før. Hvordan vil du beskrive bilen?
Bilen er veldig inspirert av drifting-universet, spesielt med innspill fra Ken Block. Jeg tror det sannsynligvis er den kraftigste helelektriske drifte-bilen. Den ble også påvirket av Audi Sport quattro S1 rallybil, den berømte Pikes Peak-modellen. For meg er det praktisk talt en futuristisk elektrifisert versjon av den.

Du kjørte den opp legendariske Hillclimb. Hvordan er den å kjøre?
Det er klart at den er veldig smidig, har høyt dreiemoment og utrolig spiss helt fra starten. Du har en veldig effektiv håndbrems for å snu bilen, og myk fjæring for å absorbere alle støtene og hoppene. Sånn sett er det absolutt en veldig "mean" maskin (sier han med et smil), og det er veldig kult å oppleve. Det skulle være Kens bil, og han var involvert i utviklingen. Jeg føler meg åpenbart veldig, veldig privilegert som ble spurt av Audi om kjøre den på Festival of Speed.

Hva synes du er mest imponerende med bilen?
Med bare et knips kan du bytte fra firehjulsdrift til bakhjulsdrift. Og med et knips til, tar en enorm elektrisk kraft deg veldig raskt bakover. Det var veldig skummelt å gjøre det første gangen. Men klart, den mest imponerende funksjonen er den umiddelbare akselerasjonen. Det gigantiske startmomentet når du bruker firehjulsdriften. Jeg har aldri vært borti en slik bil i løpet av min karriere.

 

Du så den første gang i Las Vegas, da du var med i Elektrikhana-filmen med Ken Block og Audi S1 ​​Hoonitron i hovedrollene. Hvordan var det?
For det første så visste jeg ikke hva en cameo-rolle var, så jeg måtte spørre sønnen min om det. Vi filmet om natten og jeg ankom Las Vegas og settet like etter midnatt. Jeg hadde møtt Ken noen ganger, her på Goodwood blant annet, så vi kjente hverandre, men frem til da hadde jeg bare sett bilder og planer av Hoonitron.

Hvordan husker du den kvelden?
Vi spiste lunsj sammen på en parkeringsplass bak gata. Vi snakket om bilen, om alt, egentlig, som datteren hans og hvor bra hun gjør det i rallycross, litt om Le Mans og bilene vi kjørte. Han snakket også om hvordan han dro for å se Audi Tradition i Ingolstadt og tok en titt på de gamle racerbilene. Etter det, klokken var rundt 04.30, filmet vi ved det berømte krysset Tropicana-Las Vegas Boulevard, som tilsynelatende er et av de største kryssene i Amerika. Men det var bare meg og Ken, som kom fra alle retninger og vinkler. Det var kjempegøy. Vi hadde en flott kveld i Vegas.

The Audi S1 Hoonitron.

Bortsett fra å kjøre S1 Hoonitron, var du også i Goodwood for å feire Audis historie på Le Mans. Hvordan føltes det i Goodwood-sammenheng?
Det er fantastisk å være på Goodwood for å feire et Le Mans hundreårsjubileum. Le Mans og Audi har en enestående historie. Det Audi har oppnådd der med sine biler – fra Audi R8 LMP1 og Audi R10 TDI til Audi R18 e-tron quattro – er bare fantastisk. Jeg har kjørt alle disse modellene. Det var stort for meg å kjøre den første seirende Le Mans-bilen for Audi fra år 2000 opp Goodwood Hill igjen. Den gir meg alltid gåsehud og jeg liker å bare sitte i den. Jeg elsker til og med ventetiden nede ved startstreken. Det finnes noen få biler jeg bare liker å sitte i. Audi R8 LMP1 er en av dem.

Hva betydde Le Mans motorsport-æra for deg personlig?
Jeg har vært velsignet, stolt og glad over å konkurrere i en tid hvor jeg elsket hvert minutt av det, og jeg virkelig levde i nuet. Jeg tror det er det du gjør som racerfører. Du lærer å være tilstede. Du lærer å leve her og nå, eller i det minste til neste stopp og sving. Det var litt av et liv. Mer adrenalin, energi, lidenskap enn jeg har hatt noen gang.

Tom Kristensen hopper inn i cockpiten på en Audi R8 LMP1.
Audi racerbiler.

Fra historie til fremtid: hvor er motorsport og mobilitet på vei?
Jeg har alltid en positiv holdning. Hele bilindustrien så vel som motorsport er i endring og går i en ny, mer bærekraftig retning. Og det ligger absolutt i Audis kreative DNA å finne nye veier og ideer. Samtidig er det ikke noe bedre sted for rask utvikling og optimalisering enn innen motorsport. Som racerfører er jeg åpen for ulike teknologier og tilnærminger – og jeg ser for tiden spennende utvikling innen mobilitet. Og her på Goodwood vil du alltid få se noen av dem på nært hold.