Beste familiebil for deg | Audi Norge
Audi Norge Ny bil
Beste familiebil

Familiebiler med god plass til barneseter

Er du ute etter den beste familiebilen med smarte løsninger og god plass både i baksetet og i bagasjerommet? Flere viktige kriterier bør vurderes nøye for å sikre at bilen passer til familiens behov og livsstil.

Audi Q8 e-tronAudi Q8 e-tron
Audi Q8 e-tronAudi Q8 e-tron

Hva er viktig for ditt valg av familiebil?

Det som typisk kjennetegner den perfekte familiebilen er god plass, smarte løsninger for teknikk og infotainment, innovative løsninger og god kvalitet. Både firehjulstrekk, et stort bagasjerom og god plass til barneseter er viktige punkter når det kommer til valget av den perfekte familiebilen. Dette i kombinasjon med sporty design er grunnen til at Audi-modellene er ettertraktet i familiesegmentet.

Flere viktige kriterier bør vurderes nøye for å sikre at bilen passer til familiens behov og livsstil.

 • Plass og Romslighet
  En familiebil bør tilby tilstrekkelig plass for passasjerer og bagasje. Romslighet er avgjørende for å sikre komfort for alle, spesielt på lengre turer.

 • Sikkerhet
  Sikkerhet er alltid prioritert, spesielt når det gjelder familiebiler. Sjekk etter kollisjonstester, antall kollisjonsputer, og avanserte sikkerhetsfunksjoner som automatisk nødbrems, filskiftevarsler, omgivelseskamera og manøvreringsassistent.

  Firehjulstrekk er generelt det rette valget for de aller fleste da det gir ekstra trygghet på veien. Det er spesielt viktig for de som har glatte og kronglete veier til hjemmet, de som skal bruke bilen til hytta, eller rett og slett de som setter fremkommeligheten høyt på ønskelisten

 • Effektivitet
  Med økende fokus på miljøvennlighet er det viktig å vurdere bilens effektivitet, enten det gjelder elbiler eller biler som bruker drivstoff. Dette bidrar ikke bare til å redusere driftskostnadene, men også til å minimere miljøpåvirkningen.

 • Fleksibilitet og tilpasningsdyktighet
  En god familiebil bør tilby fleksibilitet for å imøtekomme familiens skiftende behov. Nedfellbare seter, justerbart bagasjerom, og enkel tilgang for barneseter er alle viktige faktorer å vurdere.

 • Underholdning og tilbehør
  Spesielt for lengre kjøreturer er det nyttig å ha underholdningsalternativer for passasjerer, som infotainmentsystemer, DVD-spillere eller til og med muligheten for å koble til mobile enheter.

 • Økonomi og vedlikehold
  Kostnadene ved å eie og vedlikeholde bilen bør vurderes. Lavere forsikringskostnader, rimelige reservedeler og pålitelighet kan bidra til å redusere totale eierkostnader.

 • Styring og manøvrering
  En familiebil bør være enkel å kjøre og manøvrere, spesielt i bytrafikk eller trange parkeringsforhold. Lett styring og god sikt er viktige aspekter. Alle Audi-modeller med quattro firehjulstrekk har progressiv styring som vil si at servostyringen avhenger av hastigheten og gir deg dermed imponerende kjøreegenskaper både når du skal parkere og på motorveier. 

 • Stil og design
  Selv om dette kan virke mindre viktig, er det ingen tvil om at estetikk spiller en rolle. En familiebil med et attraktivt design kan gi en positiv opplevelse og stolthet ved eierskap. Designutviklingen hos Audi strekker seg til alle områder av bilen, fra karosseriet og interiøret til farger og materialer til lysdesign.


For kjørekomfort og sikkerhet vil vi anbefale

 • Adaptiv cruisekontroll som gjør at bilen tilpasser farten til trafikkbildet uten å gå over maksgrensen du har lagt inn.
 • Parkeringsassistent på sidene og bak hjelper deg å manøvrere bilen inn i og ut av parkeringsluker ved hjelp av visuelle
  varsler og lydsignaler
 • Audi pre sense basic og front kan på et tidlig tidspunkt aktivere beskyttelsestiltak ved nødbremsing og bremsing på grunn av fare, og i kjøredynamiske grensesituasjoner. Ved hjelp av permanent overvåking av området foran bilen med frontkameraet og analyse av de registrerte dataene kan systemet oppdage kritiske situasjoner, blant annet fare for at du kan kjøre på bilen foran deg. Systemet kan avhengig av situasjon og hastighet varsle når det er fare for kollisjon og starte bremsing av bilen.


Skreddersy din neste familiebil

Når bilmodellen er valgt, har du mange valgmuligheter til å skreddersy familiens bil ned til den minste detalj når det gjelder utstyr og tilbehør.

Av nyttig tilleggsutstyr kan vi anbefale oppbevaringspakker, lengdeinnstilling av baksete, takboks og andre transportløsninger som kan gi mindre bagasje og sikre løse gjenstander i bilen.

Barna setter ofte stor pris på å få skygge for solen, enten med mørke sideruter eller solskjermer i bakdørene, underholdningsløsninger for baksetene, panoramasoltak som strekker seg helt bak til andre seterad og egen klimakontroll bak.

Bakdelen på Audi A6

Veien til riktig bilvalg – SUV eller stasjonsvogn?

Det er flere spørsmål du kan stille deg for å finne svaret på om valget skal falle på SUV eller stasjonsvogn. Faktorer som kjøremønster, plassbehov, pris, og ikke minst hva du har mest lyst på, bør avgjøre hva du velger.

En stasjonsvogn gir stor allsidighet i forhold til bagasjerom og plass i kupeen takket være lengden på bilen. I tillegg gir lavere høyde en mer sportslig kjøreopplevelse og et lavere drivstofforbruk en SUV-er som går på bensin eller diesel.

I større biler som Audi RS 6 Avant kan familien øke fra fire til fem uten at det går på bekostning av komforten i baksetet. Disse modellene har plass til tre barneseter og har størst bagasjerom.

Audi Norge Ny bil
Beste familiebil