Beste familiebil for deg | Audi Norge

Familiebiler med god plass til barneseter

Er du ute etter den beste familiebilen med smarte løsninger og god plass både i baksetet og i bagasjerommet? Flere viktige kriterier bør vurderes nøye for å sikre at bilen passer til familiens behov og livsstil.

Hva er viktig for ditt valg av familiebil?

Det som typisk kjennetegner den perfekte familiebilen er god plass, smarte løsninger for teknikk og infotainment, innovative løsninger og god kvalitet. Både firehjulstrekk, et stort bagasjerom og god plass til barneseter er viktige punkter når det kommer til valget av den perfekte familiebilen. Dette i kombinasjon med sporty design er grunnen til at Audi-modellene er ettertraktet i familiesegmentet.

Flere viktige kriterier bør vurderes nøye for å sikre at bilen passer til familiens behov og livsstil.

 • Plass og Romslighet
  En familiebil bør tilby tilstrekkelig plass for passasjerer og bagasje. Romslighet er avgjørende for å sikre komfort for alle, spesielt på lengre turer.

 • Sikkerhet
  Sikkerhet er alltid prioritert, spesielt når det gjelder familiebiler. Sjekk etter kollisjonstester, antall kollisjonsputer, og avanserte sikkerhetsfunksjoner som automatisk nødbrems, filskiftevarsler, omgivelseskamera og manøvreringsassistent.

  Firehjulstrekk er generelt det rette valget for de aller fleste da det gir ekstra trygghet på veien. Det er spesielt viktig for de som har glatte og kronglete veier til hjemmet, de som skal bruke bilen til hytta, eller rett og slett de som setter fremkommeligheten høyt på ønskelisten.


Når familien utvides er det melder deg seg ofte flere behov, som større plass til mer bagasje, store barnevogner og flere praktiske løsninger inne i bilen.

 • Effektivitet
  Med økende fokus på miljøvennlighet er det viktig å vurdere bilens effektivitet, enten det gjelder elbiler eller biler som bruker drivstoff. Dette bidrar ikke bare til å redusere driftskostnadene, men også til å minimere miljøpåvirkningen.

 • Fleksibilitet og tilpasningsdyktighet
  En god familiebil bør tilby fleksibilitet for å imøtekomme familiens skiftende behov. Nedfellbare seter, justerbart bagasjerom, og enkel tilgang for barneseter er alle viktige faktorer å vurdere.

 • Underholdning og tilbehør
  Spesielt for lengre kjøreturer er det nyttig å ha underholdningsalternativer for passasjerer, som infotainmentsystemer, DVD-spillere eller til og med muligheten for å koble til mobile enheter.

 • Økonomi og vedlikehold
  Kostnadene ved å eie og vedlikeholde bilen bør vurderes. Lavere forsikringskostnader, rimelige reservedeler og pålitelighet kan bidra til å redusere totale eierkostnader.

 • Styring og manøvrering
  En familiebil bør være enkel å kjøre og manøvrere, spesielt i bytrafikk eller trange parkeringsforhold. Lett styring og god sikt er viktige aspekter. Alle Audi-modeller med quattro firehjulstrekk har progressiv styring som vil si at servostyringen avhenger av hastigheten og gir deg dermed imponerende kjøreegenskaper både når du skal parkere og på motorveier. 

 • Stil og design
  Selv om dette kan virke mindre viktig, er det ingen tvil om at estetikk spiller en rolle. En familiebil med et attraktivt design kan gi en positiv opplevelse og stolthet ved eierskap. Designutviklingen hos Audi strekker seg til alle områder av bilen, fra karosseriet og interiøret til farger og materialer til lysdesign.


Helelektriske Audi Q8 e-tron har blitt en populær familiebil med en rekkevidde på inntil 582 km. Bagasjerommet har plass til ca 569 liter og frunken foran rommer ca 62 liter.

Vår største familiebil – Audi Q8 e-tron

Audi Q8 e-tron, som først ble lansert som Audi e-tron i 2018, er vår mest solgte elbil. God plass, nøye utvalgte materialer, førsteklasses komfort og en rekkevidde på opptil 533 kilometer kjennetegner den helelektriske SUV-en.

Av standardutstyr får du blant annet quattro firehjulsdrift, adaptiv luftfjæring, elektrisk bakluke, parkeringssensorer, varmeseter foran, navigasjon pluss og avtagbart tilhengerfeste.

Audi Q8 e-tron har en akselavstand på 2,928 meter som gir god plass i baksetet, og et sjenerøst bagasjerom med 569 liter for SUV-en og 528 liter for Sportback. «Frunken» er også med videre fra forrige generasjons e-tron, med 62 liter med lagringsplass.

Dimensjoner:

Lengde: 4,915 meter
Bredde: 1,937 meter
Høyde: 1,633 meter


Audi Q8 e-tronAudi Q8 e-tron
Interiøret på Audi Q8 e-tronInteriøret på Audi Q8 e-tron

Vår nyeste elektriske familiebil – Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron er den første modellen på den nyutviklede Premium Platform Electric (PPE), og setter nye standarder i ytelse, rekkevidde, lading, kjøredynamikk og design. Litiumionbatteriet på 800 volt gir svært gode ytelser både under kjøring og under lading. 

Q6 e-tron har en rekkevidde på opptil 619 kilometer og leverer en effekt på opptil 285 kW. Det tar kun 21 minutter på en hurtigladestasjon å lade fra 10 til 80 prosent. Med omtrent ti minutters hurtiglading får du med andre ord nok strøm til opptil 255 km.

Av standardutstyr får du blant annet quattro firehjulsdrift, adaptiv cruise control, omgivelseskamera, elektrisk bakluke, parkeringssensorer, varmeseter foran og bak, komfort førklimatisering, navigasjon pluss og ladeluke på begge sider.

Audi Q6 e-tron har en akselavstand på 2,889 meter Bagasjerommet har plass til 526 liter og i frunken får du i tillegg 64 liter lagringsplass. 

Dimensjoner:

Lengde: 4,771 meter
Bredde: 1,939 meter
Høyde: 1,685 meter


Audi Q6 e-tronAudi Q6 e-tron
Interiøret på Audi Q6 e-tronInteriøret på Audi Q6 e-tron

En kompakt elbil for familien – Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron ble først lansert i 2021 og var den første kompakte elektriske SUV-en bygget på den elektriske MEB-plattformen. De nye årsmodellene for 2024 er fullastet med nye funksjoner, inkludert et avansert navigasjonssystem som gir deg muligheten til å forvarme batteriet før lading, og en rekkevidde på inntil 512 km. Med støtte for 175 kW ladehastighet tar det rundt 28 minutter å lade fra 10 til 80%.

Audi Q4 e-tron er en familiebil med allsidige løsninger. Den har mange oppbevaringsrom, som sammen med hanskerommet rommer totalt 24,8 liter. Bagasjerommet til Audi Q4 e-tron har plass til 520 liter bagasje. Når baksetet legges ned, rommer det opptil 1490 liter. Personer på andre seterad sitter nesten syv centimeter høyere enn personene foran, uten at dette går ut over takhøyde eller benplass.

Av standardutstyr får du blant annet quattro firehjulsdrift, kamerabasert trafikkskiltgjenkjenning, Audi virtual cockpit, Audi drive select, navigasjon pluss og elektrisk bakluke.

Dimensjoner:

Lengde: 4,588 meter
Bredde: 1,865 meter
Høyde: 1,632 meter


Audi Q4 e-tronAudi Q4 e-tron
Interiøret på Audi Q4 e-tronInteriøret på Audi Q4 e-tron

For kjørekomfort og sikkerhet vil vi anbefale disse assistentsystemene

 • Adaptiv cruisekontroll som gjør at bilen tilpasser farten til trafikkbildet uten å gå over maksgrensen du har lagt inn.
 • Parkeringsassistent på sidene og bak hjelper deg å manøvrere bilen inn i og ut av parkeringsluker ved hjelp av visuelle
  varsler og lydsignaler
 • Audi pre sense basic og front kan på et tidlig tidspunkt aktivere beskyttelsestiltak ved nødbremsing og bremsing på grunn av fare, og i kjøredynamiske grensesituasjoner. Ved hjelp av permanent overvåking av området foran bilen med frontkameraet og analyse av de registrerte dataene kan systemet oppdage kritiske situasjoner, blant annet fare for at du kan kjøre på bilen foran deg. Systemet kan avhengig av situasjon og hastighet varsle når det er fare for kollisjon og starte bremsing av bilen.


Skreddersy din neste familiebil

Når bilmodellen er valgt, har du mange valgmuligheter til å skreddersy familiens bil ned til den minste detalj når det gjelder utstyr og tilbehør.

Av nyttig tilleggsutstyr kan vi anbefale oppbevaringspakker, lengdeinnstilling av baksete, takboks og andre transportløsninger som kan gi mindre bagasje og sikre løse gjenstander i bilen.

Barna setter ofte stor pris på å få skygge for solen, enten med mørke sideruter eller solskjermer i bakdørene, underholdningsløsninger for baksetene, panoramasoltak som strekker seg helt bak til andre seterad og egen klimakontroll bak.

Familie foran Q4 e-tron
Familie foran bil

SUV eller stasjonsvogn?

Stasjonsvogner var populære i Norge i mange tiår, men i løpet av de siste årene er det SUV-modeller som har vokst mest som biltype i Norge – mye takket være de elektriske SUV-ene som er på markedet nå. Valget mellom SUV og stasjonsvogn er så klart avhengig av individuelle behov, preferanser og bruksmønster. Les mer om fordelene med SUV og stasjonsvogn.

Audi A6 Avant e-tron concept

Audis første elektriske stasjonsvogn

Audi A6 nærmer seg verdenslansering, og av konseptet å dømme, får neste generasjon A6 et nytt designspråk, godt med plass, sportslige egenskaper og full av kraft.

Konseptbil, ikke tilgjengelig for produksjon.

Audi Norge Ny bil
Beste familiebil