Audi og Ken Block | Audi S1 Hoonitron | Audi
Ken Block’s Audi S1 Hoonitron

Fremtidens motorsport med Audi og Ken Block

Ken Block har gjort seg bemerket som rally- og rallycrossfører siden 2005. Han er imidlertid mest kjent over hele verden for sine videoer hvor han kjører ekstreme biler til det ytterste. Partnerskapet med Audi slutter sirkelen for Ken Block. Lidenskapen for motorsport startet da Audi S1 herjet på 80-tallet, og nå skal de sammen utvikle innovative prosjekter og flytte grensene for elektrisk mobilitet.

Elektrisk mobilitet er fremtiden

"Elektrisk mobilitet er fremtiden", sier Block. «Jeg ser på elbilen som et sprang fremover for oss som samfunn for å skape noe som ikke bare kan redusere utslippene og forhåpentligvis gjøre planeten til et bedre sted. Men ikke bare det: det handler også om ytelse. Jeg elsker alt som får meg til å gå raskere. El-biler kan gjøre det. Og når det gjelder lyd, har jeg barn som ikke bryr seg om det. De tror at lyden av elektriske biler er like kul som lyden av forbrenningsmotorer.»

Ken Block samarbeider med Audi

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Elektriske Audi S1 ​​e-tron quattro Hoonitron er eksklusivt utviklet for Ken Block, og skal spille hovedrollen i en ny video som Block produserer sammen med teamet sitt i løpet av de neste månedene.

To elektriske motorer, firehjulsdrift, kraft i massevis, et karbonfiberchassis og de komplette sikkerhetsstandardene som foreskrevet av motorsportens øverste styrende organ, FIA. Men dette er bare S1 Hoonitrons statistikk. I november fikk Ken Block teste den noen dager i Tyskland.

"Jeg er kjent med et bredt utvalg av biler som bruker forbrenningsmotorer og girkasser, men her var det mange nye ting for meg å lære. Å spinne inn i en smultring i 150 km/t direkte fra stillestående – bare ved å bruke høyre fot – er en helt ny opplevelse for meg."

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron
Audi S1 e-tron quattro Hoonitron med Audi S1 quattro i bakgrunnen

Minner om legendariske Audi Sport quattro S1

Inspirert av sin egen fortid har Audi-designerne overført teknologi og utseende fra Audi Sport quattro S1 til nåtiden. S1 Hoonitron kombinerer mye av det Audi allerede var kjent for på 1980-tallet. Blant annet har bilens spektakulære aerodynamikk nå fått en helt moderne form.

Les også: Audi mot Rally Dakar 2023

Hele utviklingen, inkludert teknologien, av S1 Hoonitron ble utført av Audi Sport på Neckarsulm-lokasjonen – et perfekt sted for prosjektet, fordi det også er der Audi RS e-tron GT produseres. Audi Design i Ingolstadt var ansvarlig for stylingen, som var alt annet enn en plankekjøring for Marc Lichte og teamet hans. Utfordringen med å lage en moderne, helelektrisk tolkning av S1 Pikes Peak var tøff, spesielt med den stramme tidslinjen. Designprosessen som normalt tar ett til ett og et halvt år måtte gjøres på bare fire uker fra den første tegningen til det endelige designet.

Elektrikhana – Et nytt kapittel for Audi og Gymkhana

Under arbeidstittelen Elektrikhana skal Ken Block og teamet hans produsere den neste videoen av hans berømte Gymkhana-serie med S1 Hoonitron. Følg med!

I mellomtiden kan du se hvorfor Ken Block har Block har vunnet mer enn 25 stevner på nasjonalt nivå rundt om i verden, scoret poeng i WRC og samlet fem X Games-medaljer.

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Nyheter fra Audi

Motta eksklusiv informasjon, interessante bakgrunnshistorier og spennende impulser om Audis elbiler og ladbare hybrider.

Audi Norge Audi Sport
Audi og Ken Block