SUV eller stasjonsvogn? | Tips og råd | Audi

SUV eller stasjonsvogn?

  • 1400x438_Teaser_Mainstage_Macao.jpg
  • Audi RS Q3 - kompakt kjøreglede

    1400x438_Teaser_Mainstage_Dallas_II.jpg
  • Audi A4 allroad quattro

    1400x438_Teaser_Mainstage_Cordoba.jpg
  • Audi A6 Avant - alt annet ser gammeldags ut

    1400x438_AA6_A_141004.jpg
1400x438_Teaser_Mainstage_Macao.jpg
Oppdatert: 11.02.2021

SUV eller stasjonsvogn? Dette må du vite før du kjøper en ny bil

Det er flere spørsmål du kan stille deg for å finne svaret på om valget skal falle på SUV eller stasjonsvogn. Faktorer som kjøremønster, plassbehov, pris, og ikke minst hva du har mest lyst på, bør avgjøre hva du velger.

1920x1080-audi-a6-avant-tfsi-e-driving-AA6_TFSIe_191004_1.jpg

Hva skiller SUV og stasjonsvogn?

En stasjonsvogn gir stor allsidighet i forhold til bagasjerom og plass i kupeen takket være lengden på bilen. I tillegg gir lavere høyde en mer sportslig kjøreopplevelse og et lavere drivstofforbruk.

I større biler som Audi A6 Avant og Audi A6 allroad quattro kan familien øke fra fire til fem uten at det går på bekostning av komforten i baksetet. Disse modellene har plass til tre barneseter og har størst bagasjerom.
Les også: Velg riktig stasjonsvogn for deg
1920x1080-audi-rs-q8-rear-RSQ8_2020_1552.jpg

Hva står forkortelsen SUV for og hva er en SUV?

SUV står for ”Sport Utility Vehicle” eller sport- og nyttekjøretøy på norsk som henviser til høybygde biler med høy bakkeklaring. Dette er sikkert den mest brukte forkortelsen i bilbransjen. En SUV er noe kortere og derav noe mindre innvendig i forhold til stasjonsvogner. Den høye bakkeklaringen gir bedre oversikt i trafikken, og SUV-ene har en suveren framkommelighet selv på dårlig vei.

Tidligere var SUV-ene kun tilgjengelig med store og tunge motorer, men med de nye SUV-modellene fra Audi er valgmulighetene mange når det gjelder effektive og spreke motorer, både med manuelt og automatgir, to-hjulstrekk og quattro firehjulstrekk. SUV har også vist seg å ha en enda bedre annenhåndsverdi, noe som for mange er svært attraktivt.
Utforsk våre SUV-er
1920x1080_AOZ_191075.jpg

SUV eller stasjonsvogn - du kan prøvekjøre flere modeller hos oss

Det er ikke uten grunn at mange ender opp med å stå mellom en SUV og en stasjonsvogn. Bilene har i mange år vært blant de mest attraktive i Norge.

Både SUV-modellene og stasjonsvognene er biler for aktive mennesker. Vi nordmenn liker å gå på ski, sykle, padle, løpe og reise – gjerne med hele familien – og bilene i de to segmentene dekker disse behovene.
Bestill prøvekjøring
Audi Norge Tips og råd
SUV eller stasjonsvogn?