Beste familiebiler med god plass til barneseter | Tips og råd| Audi

Jakter du på den beste familiebilen?

Familiebiler med god plass til barneseter

Er du ute etter den beste familiebilen med plass til 3 barneseter? Eller kanskje en 7-seter, gjerne med firehjulstrekk? Skreddersy din neste familiebil slik at alle i familien blir fornøyde.

Audi byr på et bredt utvalg av biler i kategorien familiebil, og favorittene blant våre bilkjøpere er mange. Stasjonsvognene Audi A4 Avant og Audi A6 Avant har lenge vært volummodellene innenfor kategorien familiebil. Samtidig ser vi at trenden har beveget seg over på SUV, hvor elbilen Audi e-tron har fått en varm velkomst i det norske markedet.

Hva er viktig for ditt valg av familiebil?

Utvalget er stort, men det gjør ikke nødvendigvis valget av ny familiebil enklere. Det gjelder å stille de riktige spørsmålene for deg, og gjerne sette opp en liste over hva du må ta stilling til før du bestemmer deg.

  • Hva er behovet i hverdagen? Det er her bilen brukes mest og det er viktig å tenke over hva bilen hovedsakelig skal brukes til, og hvor lenge denne hverdagen vil vare for familien.
  • Tenk over økonomien og sett opp et budsjett. Skal du eie eller lease?
  • Lysten kan ofte overstyre behovet, så det er viktig å kartlegge hva som er fint å ha og hva du absolutt må ha, før man bestemmer seg.
  • Er utstyret du har valgt i tråd med hva bilen skal brukes til?
  • Skal bilen brukes mye til lengre bilferier, eller kortere turer til hytta?

Matias Orlien, Audi-selger hos Erik Arnesen Bryn, vet at kunder som leter etter den perfekte familiebilen ofte har de samme preferansene.

- Det som typisk kjennetegner den perfekte familiebilen er god plass, smarte løsninger for teknikk og infotainment, innovative løsninger og god kvalitet. Både firehjulstrekk, et stort bagasjerom og god plass til barneseter er viktige punkter når det kommer til valget av den perfekte familiebilen. Dette i kombinasjon med sporty design er grunnen til at Audi-modellene er ettertraktet i familiesegmentet, sier Orlien.

Biler med plass til både 2 og 3 barneseter

1920x1080-barneseter.jpg
Store barneseter kan by på utfordringer når du skal velge bil. Man vil at de langbente voksne skal sitte greit foran, og tillegg må selvfølgelig barna sitte trygt og godt i baksetet. Noen familier er til og med avhengige av å kunne ha en bil med plass til tre barneseter. Heldigvis finnes det bilmodeller som sørger for at både store og små får en komfortabel reise.

– Dersom det holder med plass til to barneseter og en sittepute bak, er Audi A6, Audi A6 allroad og Audi Q5 gode alternativer.
Les mer om nye Audi A6 Avant TFSI e
1920x1080-AQ7_D_191001.jpg
Skal du ha plass til tre barneseter, så er Audi Q7 med syv seter et godt valg. Audi Q7 har uavhengige seter på andre seterad kombinert med to fullverdige seter på tredje seterad. Audi Q7 er med andre ord helt i toppen av det som kan tilbys av 7-setere, med en fantastisk design, et bredt motorutvalg og en svært høy premium følelse i alle ledd, sier Orlien.
Les mer om Audi Q7 TFSI e

Skreddersy din neste familiebil

1920x1080_AOZ_DIV_191010.jpg
Når bilmodellen er valgt, gir Audi deg mange valgmuligheter til å skreddersy familiens bil ned til den minste detalj når det gjelder utstyr og tilbehør. Orlien er ikke i tvil om hva som er nyttig og midt i blinken for familier.

– Mye av utstyret og tilbehøret vi kan tilby kan gjøre familiehverdagen enklere. Av nyttig tilleggsutstyr vil jeg trekke frem oppbevaringspakker, lengdeinnstilling av baksete, ulike løsninger for entertainment for baksete, mørke sideruter og solskjermer i bakdører, takboks og andre transportløsninger som kan gi mindre bagasje og sikre løse gjenstander i bilen.

– Er det noe tilleggsutstyr barna vil sette ekstra stor pris på? Og hva med far og mor – hva er det nyeste innen gadget som de voksne i familien bør velge med på kjøpet?

– Barna setter ofte stor pris på å få skygge for solen, enten med mørke sideruter eller solskjermer i bakdørene, entertainment-løsninger for baksete, panoramasoltak som strekker seg helt bak til andre seterad og egen klimakontroll for baksete. For de voksne er det ofte utstyr som gjør kjøreturen komfortabel som er viktig.

Dette får de gjennom assistentsystemer som for eksempel adaptiv cruise control, lane assist etc. I tillegg vil jeg trekke frem seter som gir god sitteposisjon og komfortutstyr som head up display og virtual cockpit.

Hvorfor velge en bil med firehjulstrekk?

– Firehjulstrekk er generelt det rette valget for de aller fleste da det gir ekstra trygghet på veien. Det er spesielt viktig for de som har glatte og kronglete veier til hjemmet, de som skal bruke bilen til hytta, eller rett og slett de som setter fremkommeligheten høyt på ønskelisten, sier han.
Les også: Hvorfor velge quattro firehjulsdrift
1920x1080-6-A_E-TRON_191039.jpg

Oppdag en elbil som gir deg både i pose og sekk - Prøv Audi e-tron

Nye Audi e-tron er både økonomisk og eksklusiv, miljøvennlig som den er kraftig, og sportslig samtidig som den er folkelig. Nye e-tron representerer neste generasjons elbiler, og her er nøkkelordet kompromissløs.
Audi e-tron -den perfekte familiebilen

Sikkerhet i fokus

Audi har i alle år scoret høyt på sikkerhet med sine bilmodeller. For barnefamilier på jakt etter sin neste familiebil er naturlig nok også sikkerhet et svært viktig punkt på listen over krav til ny bil.

– Dette er et av de aller viktigste punktene når det skal velges ny bil til familien, og alle våre modeller er helt i toppen av sikkerhetstester. Alle våre modeller tilbys også med en rekke assistentsystemer, forteller Orlien.
Les også: Audi e-tron får toppscore i amerikansk krasjtest

Prøvekjør din neste familiebil

Ta gjerne kontakt med din nærmeste Audi-forhandler for spørsmål og hjelp. Er du usikker på hvilken familiebil du skal velge kan du alltid prøvekjøre en av våre modeller.
Bestill prøvekjøring