Vorsprung durch Technik

I august 1969 ble fusjonen av Auto Union GmbH, Ingolstadt og NSU Motorenwerke AG, Neckarsulm til Audi NSU Auto Union AG. Det nye selskapets utvalg av modeller ble karakterisert som et mangfold av teknikk, for eksempel med gjengjeldende og roterende stempelmotorer, luft- og vannkjøling samt for-og bakhjulsdrift.

Hans Bauer, som jobbet i markedsavdelingen i Audi NSU, reflekterte i 1971 over hvordan dette store mangfoldet kunne kommuniseres som et reelt konkurransefortrinn. Resultatet var like enkelt som det var genialt: Vorsprung durchTechnik!

Publisert 5. juli 2021

Design | Et ekte ikon

I 50 år har designet vårt blitt inspirert av “Vorsprung durch Technik”. Innovere, oppdage og gjenoppdage. Slik ble ikonet Audi TT konsept (1995) til. Inspirert av en arv av progressiv design som den dristige Audi 100 Coupé S (1970) og den tidløse, perfekt proporsjonerte konseptbilen Audi quattro spyder (1991).

Audi TT concept

Audi TT

I 1995 ble prototypen på Audi TT avduket på Frankfurt International Motor Show. Styrelederen den gang, D. Herbert Demel, beskrev den som “Entusiatens bil med mye karisma». Versjonen med åpent tak ble presentert senere samme år på Tokyo Motor Show.

Også publikum ble fengslet av designet på bilene, som var en blanding av kurver, radier, sirkler og rette linjer. Bilelskere som var ivrige etter å kjøpe, krevde simpelthen at denne kompakte sportsbilen skulle bli produsert. Og i 1995 besluttet styret å fortsette å utvikle begge bilene til produksjonsmodeller.

I løpet av den 28 måneder lange utviklingsperioden ble det gjort noen tekniske modifikasjoner, men den slående formen på designikonet forble uberørt, bortsett fra noen få mindre detaljer. Frem til da hadde ingen andre konseptbiler fra Audi blitt produsert med en så trofast oppmerksomhet på detaljer. Den første generasjonen av Audi TT kom på markedet som en coupé i 1998, etterfulgt av roadster i 1999.

En holdning, en følelse, en tilnærming. Dette er hva “Vorsprung durch Technik ”betyr for Marc Lichte, designsjef i Audi. Se hele filmen på YouTube:

50 years of “Vorsprung durch Technik” | Marc Lichte om design
Audi 100 Coupé S

Audi 100 Coupé S

Med et design som var tydelig inspirert av den italienske stilen, ble coupé-modellen til Audi 100 for første gang vist frem på Frankfurt Motor Show i september 1969, skjønt markedslanseringen fulgte ikke før et år senere. Bredere dekk, et ratt med justerbar høyde, internt ventilerte skivebremser på forhjulene og en mer luksuriøs innredning og polstring, var noen av detaljene som utpekte «fastback»-versjonen til den originale Audi 100 sedan. Med totalt 30 687 produserte biler, og i kontrast til Audi 100 sedan, var coupéen en bil for den «frie sjel" og oppnådde raskt kultstatus.

Audi quattro Spyder

Audi quattro Spyder

Audi quattro Spyder ble en sensasjon på International Motor Show i Frankfurt i 1991. Det konsistente designet til en Audi sportbil ble understreket en 2,8-liters V6-motor montert midt på kjøretøyet. Med en rørramme og kropp i aluminium holdt egenvekten seg på kun 1100 kg, til tross for det tunge drivverket med firehjulsdrift.

Til tross for at publikumsinteressen var stor, forble bilen et konsept og er i dag en del av den historiske bilsamlingen Audi Tradition.

Les også: Audi quattro fyller 40 år

Elektrifisering | Fremtiden er elektrisk

Elektrisk, kraftig og designet for fremtiden. Audi e-tron (2018) trosset status quo av førsteklasses mobilitet da den tok scenen. Inspirert av den banebrytende Audi Duo concept (1990) som er første generasjon elektrisk mobilitet, samt Audi R18 e-tron quattro (2012) som skrev historie som første hybridbil til å vinne Le Mans.

Audi e-tron

Audi e-tron

Audi e-tron er den første helelektriske produksjonsbilen fra Audi, og hadde sin verdenspremiere i San Francisco 18. september 2018. Audi e-tron har alt av teknologiske innovasjoner fra Audi, og tilbyr det beste fra alle verdener – imponerende kjøreegenskaper med det nyutviklede elektriske quattro firehjulstrekksystemet, komfort og premiumfølelse med et lavt støynivå, luksuriøst og innovativt interiør, imponerende ytelser, over 400 kilometer rekkevidde etter WLTP-standarden, opptil 150 kW hurtiglading, og for første gang på en produksjonsbil – virtuelle sidespeil. Dette er bare noen av årsakene til at Audi e-tron gir en helt spesiell kjøreopplevelse.

Fra barndomsdrømmer, til å slå verdensrekorder og kjøre den første Audi-hybriden og vinne Le Mans. Se mer om Tom Kristensen på YouTube:

50 years of “Vorsprung durch Technik” | Tom Kristensen om elektrifisering
Audi R18 e-tron quattro

Audi R18 e-tron quattro

Da Audi vant den første seieren med en hybrid racerbil i Le Mans 24 Hours 2021, oppnådde Audi nok en banebrytende bragd i verdens viktigste utholdenhetsløp. Audi R18 e-tron quattro var ubeseiret i Le Mans i tre år på rad (2012, 2013 og 2014). Selskapet fortsetter den systematiske elektrifiseringsprosessen til motorsportsprogrammet, som startet med utholdenhetsløp i 2012. Med R18 hybrid sportsbilen var Audi den første tyske bilprodusenten som konkurrerte i den helelektriske Formula E racing-serien i sesongen 2017/2018. Med fire seire og totalt elleve pallplasser vant Audi Sport ABT Schaeffler lagenes mesterskapstittel etter tolv løp.

I 2022 vil Audi konkurrere i Dakar Rally med nok en innovativ prototype. For første gang kombinerer det alternative drivkonseptet en elektrisk drivlinje med et høyspenningsbatteri og en svært effektiv energiomformer.

Audi Duo concept

Audi Duo concept

Basert på Audi 100 Avant (C3), ble første generasjon Audi Duo laget høsten 1989 og avduket for første gang på bilutstillingen i Genève i mars 1990. En Audi 100 Avant quattro med fem-sylindret drivstoffinjeksjonsmotor og 100 kW / 136 hk ble utstyrt med en 12,6 hk likestrømsmotor på bakaksel, og demonstrerte dermed muligheten for hybridbiler som kunne reise korte distanser uten å produsere utslipp. Et nikkel-kadmium-batteri ga strøm til den elektriske stasjonen.

Audi Norge Teknologi og innovasjon
Vorsprung durch Technik 50 år