Produksjonsstart for Audi Q4 e-tron

Produksjonen av Audis første kompakte SUV starter nå i Tyskland. Zwickau er selve arnestedet for det tradisjonsrike bilmerket, og her vil Q4 e-tron snart rulle av produksjonslinjen.

Publisert 24.03.2021

Store synergier

– Det merkeoverskridende samarbeidet i Zwickau demonstrerer igjen det enorme synergipotensialet vi kan utnytte i Volkswagengruppen. Produksjonsstarten av Q4 e-tron går helt etter planen, og viser et enestående teamwork mellom kollegaene fra Volkswagen og Audi. Vår kompakte elektriske SUV vil umiskjennelig være en Audi, som vil bergta våre kunder med enestående kvalitet og hverdagsnytte, sier Peter Kössler, styremedlem hos Audi med ansvar for produksjon og logistikk.

Nå forbereder mer enn hundre Audi-ansatte produksjonsstarten av Q4 e-tron, side ved side med sine kolleger fra Volkswagen. Arbeidsoppgavene er produksjonsplanlegging, teknisk utvikling og kvalitetssikring.

Pressverktøyene til karosseridelene kommer fra Audis egne avdeling for verktøysproduksjon. Det ekspressive designet gir nemlig store utfordringer når det gjelder presisjon og overflateperfeksjon. Derfor har verktøyseksperter fra Ingolstadt og Neckarsulm vært involvert helt fra de første fasene av utviklingen.

Audi Q4 e-tron prototype

Audi har lange tradisjoner i Zwickau: Audi-fabrikken ble etablert her i 1909. Dagens Volkswagen-fabrikk her er blitt bygget om til en ren elbilfabrikk, som er en viktig del av hele Volkswagengruppens elektriske offensiv.

Audi Q4 e-tron produksjon
Audi Q4 e-tron produksjon

Karbonnøytral til kunde, og forberedt for gjenbruk

Audi Q4 e-tron blir lansert i et svært attraktivt markedssegment – de kompakte SUV-ene. Takket være MEB-arkitekturen, vil Q4 e-tron være rommelig som en SUV av full størrelse. Modellen vil gi Audis kunder en attraktiv inngang til elektrisk premiummobilitet, med nyskapende utstyr som for eksempel head-up-display med «augmented reality» (tilvalg).

Produksjonen av Q4 e-tron vil fra starten av være karbonnøytral. Fabrikken i Zwickau får all tilført energi fra fornybare kilder, og har en høyeffektiv kombinert varme- og kraftstasjon. CO2 -utslipp unngås og reduseres til det minimale. Underleverandører forplikter seg til å unngå eller redusere utslipp til det minimale. CO2-utslipp som ikke kan unngås, kompenseres gjennom sertifiserte klimavernprosjekter. Audi arbeider også målrettet for ytterligere reduksjoner av CO2-utslipp i hele verdikjeden.

En Audi Q4 e-tron vil derfor være karbonnøytral når del leveres ut til kunder. Forutsatt at den lades med elektrisitet fra fornybare kilder, vil den også være karbonnøytral gjennom hele livsløpet. Og når en Audi Q4 e-tron når slutten av sin livssyklus, vil batteriet kunne bli gjenbrukt i andre anvendelser, eller så vil råmaterialene bli gjenvunnet.

Audi Q4 e-tron produksjon
Audi Q4 Sportback e-tron

Nyheter fra Audi

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på veien mot fremtidens mobilitet.

Audi Norge Elektrisk mobilitet
Produksjonsstart for Audi Q4 e-tron