Audi e-tron

Få best mulig rekkevidde med Audis elbiler

Artikkel oppdatert 22. oktober 2021

Audi e-tron rekkevidde

Audi e-tron kommer i flere varianter med rekkevidde fra 332 km med Audi e-tron 50, til 453 med Audi e-tron Sportback (iht. WLTP ved blandet kjøing). Dette er mer enn nok til å dekke daglige kjøreturer, og skal du på lengre turer legger du bare inn strekningen i navigasjonssystemet med smart ruteplanlegging, og så vil bilen automatisk beregne om du har nok batterikapasitet til å kjøre så langt. Systemet vil foreslå ladestasjoner underveis samt gi deg oversikt over ledige stasjoner.

Eiere av en Audi e-tron fra årsmodellene 2019 eller 2020 kan nå reise lenger på en enkelt lading – med en ny programvareoppdatering kan du få opptil 20 ekstra kilometer rekkevidde. I tillegg fungerer nå kjølesystemet mer effektivt og motoreffekten er forbedret ved at den fremre motoren kun er koblet til når det er behov for mer kraft. Oppdateringen kan installeres på ditt Audi servicesenter.

Audi e-tron

Rekkeviddekalkulator

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron rekkevidde

De to elektriske Q4-modellene levers med to batteristørrelser og tre ulike kraftpakker. Det kompakte batteriet i Q4 35 e-tron har et netto energiinnhold på 52 kWh (55 kWh brutto), noe som gir en rekkevidde på inntil 341 km (WLTP). Q4 40 e-tron og Q4 50 e-tron quattro har det største batteriet på 77 kWh netto (82 kWh brutto). Den firehjulsdrevne utgaven får en rekkevidde på inntil 499 km, mens den bakhjulsdrevne Q4 40 e-tron får en rekkevidde på inntil 520 km (WLTP).

I likhet med både Audi e-tron quattro og nye e-tron GT, er også Q4 e-tron svært effektiv når det kommer til lading. Det minste batteriet kan lades med inntil 7,2 kW ved normallading (AC), og hurtiglades (DC) med 100 kW. Det største batteriet kan lades med inntil 11 kW ved normallading (AC) og opptil 125 kW ved hurtiglading (DC). Det gjør det mulig å øke rekkevidden med inntil 130 km på bare ti minutter under ideelle forhold.

Utforsk Audi Q4 e-tron

8 grep som påvirker rekkevidden

Med elbil er det alltid lurt å planlegge før du legger ut på lengre kjøreturer. Faktorer som f.eks været kan ha mye å si for rekkevidden. Minusgrader på vinteren påvirker rekkevidden, og bilen går også tyngre når det er snø og slaps i veien. Bagasje i bilen (tyngde) vil også redusere rekkevidden.

1. Bruk økomodus eller rekkeviddemodus
De fleste elbiler har en egen økomodus (Efficiency) som hjelper deg med å få lengre rekkevidde. Da regenererer bilen mest mulig energi, og slår av unødvendige strømkilder som kan begrense rekkevidden.
2. Kjør jevnt og hold fartsgrensen
Et gammelt økokjøringstips er å kjøre jevnt, og unngå mye start og stopp ved å forsøke å forutse trafikkbildet. Kraftig akselerasjon og oppbremsing vil redusere rekkevidden, for eksempel ved forbikjøringer.
3. Bruk adaptiv cruisecontrol
Erfarne økokjøringseksperter har for lengst innsett at de ikke er flinkere enn cruisekontrollen. Så ved å bruke den adaptive cruisekontrollen vil du kjøre økonomisk, og dermed øke rekkevidden i en elbil.
4. Ha riktig lufttrykk
Sjekk at du har riktig lufttrykk i dekkene. Kjører du med feil lufttrykk kan rullemotstanden bli høyere, og rekkevidden synke.
5. Ha riktige dekk
Pass på at du kjører med dekk som er tilpasset biltypen, og som da har lav rullemotstand. Alle de store dekkprodusentene har gode dekk spesialtilpasset for at rullemotstanden skal være lav, samtidig som de har beholdt sine gode sikkerhetsegenskaper.
6. Fjern unødvendig last
Ta av skiboksen når du ikke trenger den. En skiboks gir høyere luftmotstand og mer vekt, og derfor også kortere rekkevidde.
7. Parker innendørs
Parker innendørs om mulig, slik at batteripakken ikke blir nedkjølt. Må du parkere ute kan det være lurt å stille inn ladetiden slik at batteriet er ferdig oppladet rett før du skal starte kjøringen. Da er batteriet varmt, og du slipper å bruke energi for å varme det opp.
8. Bruk førklimatisering under lading
Dersom bilen har førklimatisering, benytt denne funksjonen mens bilen lader. Da kan du forhåndsvarme eller -kjøle bilen uten å benytte kun bilens batteri til dette.
Audi-forhandler prøvekjøre bil

Prøvekjøre Audi?

Bli bedre kjent med våre modeller. Kontakt din nærmeste Audi-forhandler for å prøvekjøre Audi.

Kontakt forhandler
Audi Norge Elektrisk mobilitet
Få best mulig rekkevidde