Nye konseptbiler i luksusklassen

I løpet av de neste månedene vil Audi vise frem tre innovative konseptbiler for å illustrere hvordan fremtidens design for luksusklassen vil se ut. Bruk av "sphere" i navnene til alle tre modellene, understreker designets fokus på et nytt interiørkonsept og et helhetlig digitalt økosystemet.

Audi grandsphere concept

Et privatfly for veien. I likhet med en førsteklasses flyreise kombinerer 5,35 m lange grandphere-sedan det beste ved luksusreiser og høy komfort med et omfattende opplevelsestilbud ombord. Nivå 4 automatisert kjøring gjør nye dimensjoner av frihet mulig: i denne modusen blir interiøret til en romslig opplevelsessfære uten ratt, pedaler eller skjermer. Og forsetene blir en førsteklasses salong med maksimal plass, friere utsikt og tilgang til alle funksjonene i et helhetlig digitalt økosystem som Audi grandsphere er integrert i.

Audi grandsphere concept

Audi skysphere concept

Audi skysphere concept¹ er den første som lanseres i «sphere»-familien. Bilene ble utviklet med ett mål for øye: å se for seg en fremtid der bilen blir en interaktiv sfære og opplevelsesenhet. Den elektriske to-dørs roadsteren kombinerer visjonen om autonom kjøring, et revolusjonerende nytt interiørdesign og et fullt integrert digitalt økosystem.

Audi Skysphere concept

Høyteknologiske "sfærer"

Konseptbilene viser hvordan Audi i nær fremtid forestiller seg førsteklasses mobilitet med «design-rom» som omslutter passasjerene og tilbyr nye opplevelser under reisen. Audi kaller det "sfærer".

Med overgangen til elektromobilitet, og innen få år automatisk kjøring (nivå 4), vil denne sfæren endres mer dramatisk enn det har gjort de siste tiårene. Og med interiøret og den romlige arkitekturen vil det også dukke opp et helt nytt bilkonsept, hvor det indre rommet blir kjernen i designet av nye biler. Et digitalt økosystem vil også gjøre det mulig med personlige tjenester utenfor bilen.

Hver av de tre konseptbilene, skysphere, grandsphere og urbansphere, tolker dette paradigmeskiftet i design ulikt, men har passasjerens behov og opplevd kvalitet på toppen av listen over designkriterier. Teknologiske innovasjoner og materialer av høyeste kvalitet omslutter passasjerene om bord, hvor de kan nyte friheten til å kjøre selv eller - når det er mulig - koble fra trafikken og omgivelsene i en helt selvkjørende bil.

I motsetning til visjonsbiler som Audi AI: CON eller AI: ME, prøver ikke de nye konseptbilene å se inn i en fjern fremtid. I stedet presenterer de linjer, teknologier og opplevelser som forventes å dukke opp fra midten av 2020-tallet i seriebiler fra Audi.

Følg med videre når den tredje og siste "sphere"-konseptbilen, Audi urbandsphere, få sin premiere neste år.

Audi A6 e-tron concept

Neste generasjon Audi A6

På bilutstilligen i Shanghai 2021 fikk vi for første gang se hvordan neste generasjon Audi A6, bygget på den nye PPE-plattformen, kan se ut.

Les mer om Audi A6 e-tron concept
Audi Norge Elektrisk mobilitet
Audi "sphere" konseptbiler