Audi Q4 e-tron setter nye standarder for interiør og betjening

Fører og passasjerer vil oppleve helt nye dimensjoner i nye Audi Q4 e-tron. Rommeligheten i denne kompakte, elektriske SUV-en overgår klassegrensene, og tilbyr plass som i en «full-size»-SUV. Velkommen inn!

Publisert 09.03.2021

Audi Q4 e-tron med plassforhold som sprenger klassegrensene

Audi presenterer en sann allrounder med Q4 e-tron – en stilsikker følgesvenn for hverdag og fritid, og en bil som på alle måter er bærekraftig som en bil nr. 1 for norske familier. Med en lengde på 4 590 mm, 1 865 mm bredde og 1 613 mm høyde, er dimensjonene i den øvre del av kompakt-SUV-segmentet.

Arkitekturen i den modulære elektriske plattformen (MEB) gir derimot innvendige plassforhold som sprenger klassegrensene. Overhenget foran er bare 86 cm, akselavstanden er 2,76 meter – som er mer enn SUV-er i mellomklassen. Resultatet er en innvendig lengde på hele 1,83 meter, noe som kan sammenlignes med det man finner i en «full size» SUV. I rommelighet overgår Audi Q4 e-tron alle direkte konkurrenter i premiumsegmentet.

Fraværet av sentertunell gir også nye muligheter: Inkludert hanskerom, har Q4 e-tron 24,8 liter lagringsvolum inne i kupeen. Alle fire dører har store flaskeholdere, og om ønskelig kan både «phone box» og opptil fire USB-C-kontakter leveres.

Audi Q4 e-tron prototype

Digital betjening i fire nivå

Som i alle nye modeller, satser Audi på en heldigital betjening og flat menystruktur også i Q4 e-tron. Her finnes fire nivåer: Digitale instrumenter eller «Audi virtual cockpit» foran føreren, et sentralt plassert MMI-touchpanel, naturlig stemmestyring og «augmented reality head-up display» (tilvalg).

Med den nyskapende AR-teknologien, vil viktig informasjon projiseres gjennom frontruten i to separate nivå: En statusseksjon, og en seksjon for AR. Informasjon til navigasjon og enkelte av assistentsystemene vil vises som dynamiske projiseringer i veien, ca. ti meter foran bilen. Dette gir føreren en rask og intuitiv assistanse, og er til svært mye hjelp, spesielt ved dårlige siktforhold.

Arealet for AR-visningen tilsvarer en skjerm på ca. 70 tommer. Under finnes det et område for statusvisninger, for eksempel aktuell hastighet og gjeldende fartsgrense. Denne informasjonen se ut til å flyte ca. tre meter foran føreren.

Det største MMI-displayet i Q4 e-tron måler 11,6 tommer, og har en oppløsning på hele 1 763 x 824 pixler. Dette er det største displayet i hele Audis portefølje til nå. Innputt kan gis både med håndskrift, eller med naturlig stemmestyring. Systemet aktiveres med «Hey Audi», og vil forstå mange norske fraser, for eksempel «Hvor er nærmeste ladestasjon». Da vil systemet utføre et online-søk og gi deg svar.

Audi Q4 e-tron head up display
Audi Q4 e-tron interiør

Progressivt og luftig interiørdesign

I Audi Q4 e-tron vil betjening og displayenheter være karakteriske designelementer. Sammen med ventilasjonsdyser, dørkledning og de vinklede delene av dashbordet, utkjør dette en progressiv helhet som understreker bilens luftige følelse av rommelighet.

Audi Q4 e-tron ratt

Rattet i Q4 e-tron er setter også tonen for fremtidens mobilitet. Designet, med dobbelteker og flate parti i toppen og bunnen, er av en ny generasjon. De øvre ekene har touchflater i «black-panel look». Som på en smarttelefon, kan det både trykkes og svipes på flatene – for eksempel når man blar gjennom en liste.

Setene har det ypperste av sikkerhetsteknologi, med både side- og senterairbag, samtidig som de viser nyskapende bruk av bærekraftige materialer – for eksempel kombinasjonen av kunstig lær og microfibermaterialet Dinamica. Det er laget av 45% resirkulert polyester. Sammen med opptil 50% av resirkulert plast i andre materialer, gjør det at sett med seter i Q4 e-tron kan gi 26 1,5-liters PET-flasker et nytt og høyverdig liv.

Den elektriske offensiven til Audi skyter fart. Sammen med de større SUV-modellene Audi e-tron og Audi e-tron Sportback, og den sportslige e-tron GT, vil Q4 e-tron spille en nøkkelrolle i merkets strategi for elektrifisering.

Audi Q4 e-tron seter

Nyheter fra Audi

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på veien mot fremtidens mobilitet.

Audi Norge Elektrisk mobilitet
Audi Q4 e-tron med nye standarder for interiør og betjening