• A8 L
  A8 L
  Pris: fra 1 261 900 NOK Mnd.pris fra 8 850 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 12,1–7,2 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 275–188 g/km

  Eff. rente 5,48 % ved lånebehov kr 790 205 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 1 449 185. 

 • A8 TFSI e
  A8 TFSI e
  Pris: fra 1 169 800 NOK Mnd.pris fra 8 214 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,6–2,2 l/100km | Strøm: 21,3–20,3 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 59–51 g/km

 • A8 L TFSI e
  A8 L TFSI e
  Pris: fra 1 258 500 NOK Mnd.pris fra 8 827 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,6–2,3 l/100km | Strøm: 21,3–20,8 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 61–53 g/km

 • S8 TFSI
  S8 TFSI
  Pris: fra 1 642 600 NOK Mnd.pris fra 11 481 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 11,8–11,5 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 267–260 g/km

 • Q7 TFSI e
  Q7 TFSI e
  Pris: fra 1 028 900 NOK Mnd.pris fra 7 240 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 3,0–2,5 l/100km | Strøm: 25,0–23,5 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 68–57 g/km

 • SQ7 TFSI
  SQ7 TFSI
  Pris: fra 1 536 800 NOK Mnd.pris fra 10 652 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 12,7–11,9 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 288–270 g/km

Velg den beste stasjonsvognen for deg

Hva er beste stasjonsvogn for deg?

Trenger du en stor og sporty stasjonsvogn med god plass og et stort bagasjerom? Her er bilene som vil passe perfekt.

For deg som ikke vet det allerede, betyr Avant stasjonsvogn på Audi-språket. Kjekt å vite før du skal gjøre deg kjent med utvalget.

– Audi kan tilby flere ulike Avant-modeller etter ulike behov. Alt fra nyheten Audi A4 Avant med god plass, innovative sikkerhetssystemer og klasseledende kjøreegenskaper, til «kongen» av norske vinterveier, Audi A6 allroad quattro. A6 allroad tilbyr meget god plass, fantastiske kjøreegenskaper og fremkommelighet i særklasse. Spennvidden er enorm, sier Audi-selger hos Møller Bil Romerike AS, Ole André Rognstad.

Stor eller en enda større stasjonsvogn?

Det er liten tvil om at en romslig stasjonsvogn kommer svært godt med både i hverdagen og når familien skal ut på tur. Både A4 og A6 er store stasjonsvogner, men hva bør så være med på å bestemme hva som er beste stasjonsvogn for deg?

– Både A4 Avant og A6 Avant tilbyr komfort og sportslighet, dermed opplever jeg at plassbehov er avgjørende for kundens valg. Begge tilbyr god plassutnyttelse, men A6 Avant har litt ekstra plass i både baksetet og bagasjerommet, forklarer Rognstad.

For å kunne danne seg et bilde av hvor stor plass, og dermed hvilken stasjonsvognmodell kundene bør gå for før de bestemmer seg for sin nye familiebil, har Rognstad noen spørsmål han pleier å stille kundene sine.

– Jeg spør om hvor stort plassbehov de har, for eksempel til barnevogn, hundebur eller fritidsutstyr. Jeg spør også kunden hvilket kjøremønster hun/han har. Ønsker kunden den sportslige stasjonsvognen i A4 Avant eller A6 Avant, eller en stasjonsvogn med økt bakkeklaring i allroad-konseptet av de samme bilene. Ut ifra kundens bruksmønster og behov kan vi også anbefale ulike utstyrsnivåer tilpasset biler for landeveiskjøring, bykjøring eller aktivt familiebruk, forklarer han.

Prøvekjør med ønsket utstyr

Det er mange hensyn å ta når man skal velge beste stasjonsvogn for seg selv og familien, og ifølge selgeren fra Møller Bil Romerike AS, er det lurt å tenke godt igjennom behov og ønsker før valget tas. Å ta seg god tid til prøvekjøring er et godt tips.

– Prøv gjerne de aktuelle bilene med barnesete, hundebur og andre ting som skal være med i bilen. Behovene varierer fra kunde til kunde, så viktigheten av en god behovsanalyse med selger er svært viktig, sier han.
For når alt kommer til alt er størrelsen den største forskjellen mellom A4 og A6.

– Begge modellene tilbyr avanserte assistentsystemer, topp of the line materialkvalitet og muligheten til skreddersy stasjonsvognen sin ned til den minste detalj. Kort oppsummert er begge de to sportslige og elegante med en forskjell i størrelse.

– Finnes det typiske A4-kunder og A6-kunder når det gjelder Avant-modellene?
– Både ja og nei. For familier med stort plassbehov er Audi A6 Avant/Audi A6 allroad quattro en soleklar favoritt, samtidig som den genuine A4-entusiasten kun vil velge sin nøye gjennomtenkte A4 Avant eller A4 allroad quattro. Generelt står behovene svært sentralt i valget mellom A4 eller A6, sier han.

Det er lett å tenke på A4 og A6 som rene familiebiler som skal romme plass for både store og små, men disse bilene er også attraktive stasjonsvogner for dem som ikke har en stor familie, og kanskje bare er to som skal på ut på kjøretur.
– Ja, i stor grad er bilene det. De kan tilpasses alle kunders behov og når dermed svært mange kundegrupper, sier Rognstad.

God plass til barneseter

For svært mange bilkunder er det viktig med god plass til barneseter. Her kan begge stasjonsvogn-modellene fra Audi by på akkurat det.
– Alle våre Avant-modeller tilbyr isofix-fester og enkel deaktivering av airbag foran. Nye A4 Avant tilbyr noen ekstra centimeter sammenlignet med forrige modell, mens A6 Avant tilbyr størst plass i baksetet.

Har en av modellene plass til hele tre barneseter?
– Både A4 Avant og A6 Avant tilbyr, som standard, isofix-fester i yttersetene bak og isofix-feste for passasjersetet foran. Det betyr med andre ord at begge modellene tilbyr plass til tre barneseter.

Stasjonsvogn med stort bagasjerom

God plass teller både i hverdagen og på fritiden, og dermed er biler med et stort bagasjerom svært attraktive og også mest hensiktsmessige. Tar man en titt på salgsstatistikken de siste årene vil man se at stasjonsvogner med god plass er svært ettertraktede biler her til lands.
– Jeg tror det praktiske ved en stasjonsvogn ofte veier tyngst. Etterspørselen etter stor bakluke og fleksible løsninger passer aktive nordmenn med hyppige hyttebesøk eller fritidsutstyr som krever stor plass.

Både Audi A4 Avant og Audi A6 Avant er stasjonsvogner med god bagasjeromsplass.
– Nye Audi A4 Avant tilbyr hele 505 liter bagasjeromsplass med baksetene oppe og 1510 liter når bakseteryggene er slått ned. A6 Avant tilbyr 565 liter med baksetene oppe og 1680 liter med bakseteryggene slått ned.

Stasjonsvogn med quattro firehjulstrekk

Alle som kjenner Audi, har også hørt om quattro. quattro vil si permanent firehjulstrekk, noe som gir bedre veifølelse og dermed økt sikkerhet. Mister hjulene på en aksel veigrepet og det er fare for hjulspinn, overfører quattro firehjulsdrift motorkraften til veien på en helt unik måte. Fordelen er bedre veigrep når bilen akselererer, økt sikkerhet som følge av balanserte sidekrefter og enda mer kjøreglede. Rognstad er derfor ikke i tvil om hav som er argumentene for å velge quattro til sin neste stasjonsvogn.

– Ønsker man god fremkommelighet året rundt, vil quattro gi mer presis og kontrollert kjøring, sommer som vinter. Enten det gjelder den siste kneika opp til hytta eller økt stabilitet på landeveien, vil quattro øke kjøregleden samt bruksområdet på din Audi, sier han.

Bestill prøvekjøring