• Q5 TFSI e
  Q5 TFSI e
  Pris: fra 568 926 NOK Mnd.pris fra 4 061 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,8–2,2 l/100km | Strøm: 20,3–18,8 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 64–49 g/km

  Eff. rente 5,82 % ved lånebehov kr 369 672 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 686 261. 

 • SQ5 TDI
  SQ5 TDI
  Pris: fra 731 097 NOK Mnd.pris fra 5 182 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 8,6–8,2 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 226–214 g/km

  Eff. rente 5,68 % ved lånebehov kr 475 083 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 877 496. 

 • SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Pris: fra 836 690 NOK Mnd.pris fra 5 912 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 9,3–8,9 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 244–234 g/km

 • RS Q8
  RS Q8
  Pris: fra 1 025 766 NOK Mnd.pris fra 7 218 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 14,1–13,8 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 321–313 g/km

Sikring av hund i bil > Audi Norge

 • hundebur_audi.jpg
hundebur_audi.jpg

Sikring av hund i bil

Slik gjør du det.

2018-08-04 Du har gjerne med deg hunden din uansett hvor du skal. I sommermånedene er det mange som tar med kjæledyret sitt på ferietur, men ikke alle er like kjent med at det er påbudt å sikre all last forsvarlig i bilen – også hunden. Er du usikker på hvordan du skal frakte hund i bil? Lurer du på hva slags hundeutstyr som behøves og forskjellen på ulike typer hundebur til bil? AOZ_A4_P_151016.jpg


Farlig med løs hund i bil

Geir.jpg
Familiens firbeinte venn bør alltid være trygg på tur, men samtidig er det minst like viktig å sikre de andre passasjerene i bilen mot hunden og løse gjenstander hvis noe uventet inntreffer. Hunden skal nemlig aldri være løs i bilen.

– Veldig mange personskader kommer av usikrede dyr i bilen. I tillegg til at hunden kan få store skader har også mennesker blitt skadet eller drept fordi dyret ikke er sikret i bilen. Ved en fart på bare 50 km/t vil en hund på 3 kilo generere en vekt på hele 90 kg i en kollisjon, forklarer Geir Marring, hundetrener ved Oslo Hundeskole og eier av veterinærkjeden Dyrenes Venn. Han legger til:
– I forhold til sikring av hund i bil er det ingen tvil om at vi har sett en forbedring de siste 10 årene, men det er fortsatt langt igjen før vi er fornøyde. Det er påkrevd at alle tar sikkerheten på alvor. Man skal også være klar over at man kan få en ganske kraftig redusering i forsikringspremie om man ikke sikrer dyret i bilen.

Hundebur til bil for sikring av hund

– Snakk med din lokale forhandler og få et skreddersydd hundebur til din Audi. I dag finnes det flere veldig gode kvalitetsprodukter som kan være lurt at din bilselger gir deg råd om. Pass på å kjøpe et hundebur som passer til hunden din som voksen, sier Geir Marring, hundetrener, hundeekspert og eier av veterinærkjeden Dyrenes Venn.

Sikkerhet for hund og passasjerer

Ifølge Statens Vegvesen skal hunden sikres i et transportbur eller i en egen sikkerhetssele beregnet for transport av hund i bil.
– Det er viktig å se på kvalitet og sikkerhet, og ha et hundebur som sitter ordentlig fast og er skreddersydd til bilen. Buret bør ikke være for stort, men tilpasset hundens størrelse. Det finnes også seler å få tak i slik at man kan feste hunden i sikkerhetsselen, men for de som har plass til bur er absolutt dette å anbefale.
– Pass på at du ikke skaffer deg et innendørsbur som du fester med stropper eller lignende. Disse burene er ikke egnet for bruk i bilen. Det er viktig å snakke med bilforhandleren og sørge for at du får et bur som gir mulighet for rømningsvei hvis en ulykke skjer. Gjennom 25 år har jeg sett sikkerhet på hundebur til bil utvikle seg stort. Kvalitet er ekstremt viktig både for deg og hunden din.

Solide hundebur som passer til din Audi

4pets_proline_audi.jpg
Et godt hundebur virker som et trekkspill under en kollisjon, noe som gjør at buret gir seg litt, men likevel holder fasongen. Andre hundebur klapper sammen for skarpe gjenstander og er i seg selv nærmest en fare for dyret.
Hundeburene i 4Pets Proline-serien er solide og robuste bur som er helt i toppklassen når det gjelder kvalitet og sikkerhet. 4Pets-hundeburene er laget av aluminium og finnes i 13 ulike varianter og størrelser – alt fra små enkle bur til større doble bur. Dette er et av svært få hundebur på markedet som er TÜV SÜD godkjente og Crash-testet.

Riktig størrelse og plassering av hundeburet

Et godt hundebur virker som et trekkspill under en kollisjon, noe som gjør at buret gir seg litt, men likevel holder fasongen. Andre hundebur klapper sammen for skarpe gjenstander og er i seg selv nærmest en fare for dyret.
Hundeburet bør være så stort at hunden kan snu seg rundt og finne komfortable posisjoner å ligge i, men ikke så stort at hunden blir kastet mye frem og tilbake. Jo mer hunden kan bevege seg, jo mer fart vil den kunne opparbeide seg til å treffe veggene i hundeburet ved en brå stans eller kollisjon.
Hvis du er usikker på om hundeburet passer til bilen kan du bruke 4Pets sin egen bilkonfigurator. I tillegg er flere av Audi sine forhandlere er utstyrt med et måleverktøy som kan prøves i bil, slik at dere sammen kan finne ut av hvilken størrelse som passer best til hund og bil.
Du sikrer hunden og passasjerer aller best ved å plassere den firbeinte i et transportbur i bilens bagasjerom. Buret bør plasseres i bagasjerommet, frem mot ryggstøtte. Sett buret på tvers av kjøreretningen og så tett inntil bakseteryggen som mulig. Hvis du har en katt eller en liten hund kan det lille buret plasseres på gulvet foran baksetet, slik at buret står trygt og stabilt i svinger og ved bremsing eller bråstopp.
4Pets sin konfigurator

Praktisk hundeutstyr

I tillegg til hundebur finnes det også mye annet praktisk hundeutstyr til bilen.
• Tilpass høyden: Mange biler er utstyrt enten med justerbare eller lave bagasjeromgulv. Derfor kan det være nødvendig med en «Box-lift» for å løfte opp hundeburet til en høyde der døren kan åpnes.

• Unngå unødvendige riper i lakken: Med matten «Scratch-guard» kan du beskytte lakken når hunden skal inn og ut av bilen. Matten festes under hundeburet med borrelås og kan enkelt foldes ut over lastekanten til bilen slik at den skåner lakken mot hunden.

• Bedre komfort og beskyttelse: «Crash-Bag» er en innovativ pute som festes på den fremste veggen i hundeburet og fungerer som en demping for hunden ved bremsing og i verste fall en kollisjon. Dette sikrer bedre komfort og ekstra beskyttelse for hunden.

• Sikkerhetsbelte: Hvis du ikke har hunden i bur bør du sikre hunden godt i baksetet. Audi har sikkerhetsbelte for hund i ulike størrelser.

• Vannskål: Det er også viktig at hunden har tilgang på vann i buret, spesielt på lengre kjøreturer og om sommeren. Husk at vann er meget viktig for hunden. Det finnes vannskåler som ikke søler og som kan festes på burveggen.

• Liggeunderlag og teppe: Å ha et godt underlag å ligge på er meget viktig. Ha gjerne også et teppe over buret slik at hunden føler at den ligger i en trygg hule.

• Beskyttelsestrekk: I tillegg kan du bruke et praktisk beskyttelsestrekk for baksetet slik at du slipper flekker på bilsetet etter grisete labber.