• A8 L
  A8 L
  Pris: fra 1 261 900 NOK Mnd.pris fra 8 850 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 12,1–7,2 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 275–188 g/km

  Eff. rente 5,48 % ved lånebehov kr 790 205 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 1 449 185. 

 • A8 TFSI e
  A8 TFSI e
  Pris: fra 1 169 800 NOK Mnd.pris fra 8 214 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,6–2,2 l/100km | Strøm: 21,3–20,3 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 59–51 g/km

 • A8 L TFSI e
  A8 L TFSI e
  Pris: fra 1 258 500 NOK Mnd.pris fra 8 827 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,6–2,3 l/100km | Strøm: 21,3–20,8 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 61–53 g/km

 • S8 TFSI
  S8 TFSI
  Pris: fra 1 642 600 NOK Mnd.pris fra 11 481 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 11,8–11,5 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 267–260 g/km

 • Q7 TFSI e
  Q7 TFSI e
  Pris: fra 1 028 900 NOK Mnd.pris fra 7 240 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 3,0–2,5 l/100km | Strøm: 25,0–23,5 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 68–57 g/km

 • SQ7 TFSI
  SQ7 TFSI
  Pris: fra 1 536 800 NOK Mnd.pris fra 10 652 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 12,7–11,9 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 288–270 g/km

Skal du kjøpe bruktbil? Les Audis eksperttips for kjøp av bil > Audi Norge

 • GW_Plus_A6_1400x438.jpg
GW_Plus_A6_1400x438.jpg

Dette kjennetegner et godt kjøp av bruktbil

Går du til en merkeforhandler når du skal kjøpe en bruktbil unngår du masse papirarbeid, og du er garantert et trygt bilkjøp med mange fordeler.

2016-12-06 Her får du eksperttipsene som kan hjelpe deg med å få tak i den beste bruktbilen. 1400x438_AA3_131008_mod_RZic.jpg

Ønsker du å kjøpe bruktbil, men er redd for feil og mangler? Kanskje du også frykter å bli lurt av en for høy pris i forhold til bilens verdi? Og lurer du på hvilken bruktbil du bør kjøpe?


Sjekk ut Audis brukte biler

Populære Audi-modeller på bruktbilmarkedet

Per_Nandrup.jpg

Populære Audi-modeller på bruktbilmarkedet

– Det som kjennetegner et godt bruktbilkjøp er en pen bil med god skade- og servicehistorikk fra merkeforhandler. Den må også være riktig priset og være så optimal som mulig for deg, avhengig av ønsker og behov, sier Per Nandrup, markedssjef for bruktbil Audi hos Møller Bil Oslo Vest.

Kanskje du og familien raskt har blitt større og må oppgradere til en stasjonsvogn, eller kanskje dere trenger en bil nummer to? Uansett livssituasjon finner du Audi-modeller i alle størrelser og prisklasser i bruktbilavdelingene hos Audis mange forhandlere over hele landet.

– De Audi-modellene det er mest rift om på bruktbilmarkedet er kompaktbilen Audi A3, som ofte selges som en bil nummer to, SUV-en Audi Q5 og stasjonsvognen Audi A4 allroad quattro. Kombinasjonen av quattro firehjulstrekk og automatgir er alltid attraktivt i bruktbilmarkedet.

De tre nevnte bilmodellene er for øvrig også populære biler i nybilmarkedet. De virkelige kuppene på bruktbil kan du gjøre på biler med mindre etterspurte utstyrskombinasjoner, farger og motor- og girvarianter, sier Nandrup.

Kan jeg prute på bruktbil?

– Ja, du kan det, men de mest populære bilene i bruktbilmarkedet er så ettertraktet at de vil gå unna før pruting blir et tema. De bilmodellene som ikke er så etterspurt på bruktmarkedet derimot, som kan bli stående hos forhandler fordi mange synes de har feil farge eller utstyr, kan det gå an å forhandle seg frem til en enda bedre pris på.

Nandrup forteller at prisene på bruktbilene hos Audis forhandlere settes på bakgrunn av erfaring og kompetanse.

– Bruktbilens verdi er avhengig av hvor ettertraktet den er og hva markedet er villig til å betale for den, samt kilometerstanden og bruktbilens tekniske og generelle tilstand. Alt dette danner grunnlaget for bruktbilprisen.

Kjøpe bruktbil privat eller hos forhandler?

Å velge mellom å kjøpe en bruktbil privat eller hos en forhandler innebærer en risikoavveining.

– Ulempen ved privatkjøp er at du ikke er like godt beskyttet av lovverket. Kjøper du privat er det den vanlige kjøpsloven som gjelder, og den gir reklamasjonsrett på grunn av en mangel i to år. Men kjøper du hos en merkeforhandler gjelder forbrukerkjøpsloven, og du har reklamasjonsrett i fem år, forklarer Nandrup.
Finn din lokale Audi-forhandler

Sørg for en god kjøpekontrakt på bruktbilen

I tillegg til å få en utvidet reklamasjonsrett ved å kjøpe bruktbil hos en forhandler, unngår du også mye papirarbeid og undersøkelser.

– Dersom du kjøper privat er det flere ting du bør være nøye med å sjekke. Du bør undersøke om bilen er fri for heftelser og avklare om årsavgiften er betalt eller ikke. Du bør sjekke opp bilens servicehistorikk og kilometerstand, og dersom bilen er eldre enn fire år bør du sjekke om den har bestått EU-kontrollen.

I tillegg må du også sørge for å få en god kjøpekontrakt der alle opplysninger og detaljer er med. Kjøper du derimot hos en merkeforhandler trenger du ikke å undersøke eller bekymre deg for alt dette, da arbeidet allerede er gjort av forhandleren.

Alt du trenger å gjøre, før du bestemmer deg for hvilken bruktbil du skal gå for, er å orientere deg i bilmarkedet for å finne riktig type bil og merke, lese tester, prøvekjøre aktuelle biler og så la ønsker, behov, livssituasjon, lommebok og følelser avgjøre hva du til slutt går for.

Trygghet og rettigheter ved å kjøpe bruktbil fra merkeforhandler

Det er med andre ord mange gode grunner til å kjøpe bil fra en av Audis mange bruktbilforhandlere.

Du får:

• Tilstandsrapport. Audis forhandlere gjør en grundig kvalitets-¬ og sikkerhetssjekk av alle biler etter Norges Bilbransjeforbunds standard
• Korrekt kilometerstand
• Bruktbilgaranti – Audi-forhandlerne gir inntil 24 måneders bruktbilgaranti
• Bytterett. Du har 30 dagers bytterett (alternativt 1000 km)
• Reklamasjonsrett
• Innbytte av din gamle bil
• Gunstig finansiering hos Audi Financial Services
• Gode forsikringsordninger
• En bil fri for gamle heftelser
• Garanti for at verkstedhistorikk er korrekt
• Forhandlers kompetanse
• Skriftlig kjøpsavtale
Få full oversikt over Audi forhandlere

Bruktbil med feil og mangler

Men hva gjør du hvis du har kjøpt en bruktbil med feil og mangler?

– Da har du rett til å reklamere. Ved salg til privatpersoner følger vi som merkeforhandler forbrukerkjøpsloven og tar ansvar for eventuelle mangler ved bilen. Ved bruktbilkjøp hos oss gjelder en 5 års reklamasjonsfrist for feil som var til stede da du kjøpte bilen. Det er viktig å reklamere så snart feilen oppdages. Hvis du derimot kjøper bil fra en privatperson har du i beste fall 2 års reklamasjonsfrist, forklarer Nandrup.

Når på året lønner det seg å kjøpe bruktbil?

Du lurer kanskje på om det er et spesielt tidspunkt på året hvor det er ekstra lurt å følge med på bruktbilmarkedet? Nandrup forteller at det er et stort trykk på bruktbilmarkedet hele året og at utvalget jevnt over er godt.

Nybil eller brukt bil? Hva bør avgjøre hva man velger?

– Her er det økonomi, behov og ønsker som avgjør valget. Bruktbilene vi selger er i gjennomsnitt tre år gamle, og de er så gode som nye når vi legger bilene ut på bruktbilmarkedet. Mange av våre bruktbilkunder sier at de opplever bruktbilkjøp hos oss som et nybilkjøp, og det er vi svært glade for å høre.

Kjøper du en bruktbil som er to – fire år er det største prisfallet tatt det første året. Det er fortsatt mye bil igjen og den vil derfor oppleves som ny.

Enten du er gift eller er samboer, har barn, er singel, bor i byen eller har en hytte du trenger en quattro firehjulstrekker for å komme opp til på vinteren, vil du finne bruktbiler hos Audis forhandlere som kan matche din livssituasjon og dine bilønsker.
Se hvilke biler som er tilgjengelig hos Audi-forhandlerne her

Slik går du frem når du skal kjøpe bruktbil fra forhandler

 1. Bestem deg for bilmodell – Ønsker du deg en stasjonsvogn, SUV, kompaktbil eller kanskje en ladbar hybridbil? Lag en liste over behovene den nye bilen din må dekke. Skal du ha plass til barnevogn eller hundebur, kanskje du trenger 7-seter eller ønsker du deg quattro firehjulstrekker for å komme opp den siste kneika til huset eller hytta? Dette må du ta stilling til før du begynner å se etter bil. Deretter undersøker du hvilke bilmodeller som oppfyller kravene dine. Sett også opp ønsker på utstyr, farge, drivstoff osv.
 2. Bestem deg for budsjett for bruktbilkjøpet.
 3. Er du på jakt etter en Audi, får du full oversikt over tilgjengelige modeller hos Audis forhandlere her. Her kan du blant annet søke på modell, type drivstoff, antall seter, pris, fylke osv.
 4. Kontakt forhandleren for å avtale prøvekjøring.