Hvordan unngå steinsprut? > Audi Norge

  • 1920x1080_MTC_XL_AA4_D_181007.jpg
1920x1080_MTC_XL_AA4_D_181007.jpg

Hvordan unngå steinsprut?

Og dette gjør du når uhellet først er ute …

Steinsprut rammer de fleste av oss på et eller annet tidspunkt, men det er utrolig kjedelig når det skjer. Verst er det på våren, når snøen smelter og etterlater seg veier fulle av grus som har blitt strødd gjennom vinteren.
1920x1080_MTC_XL_AA4_D_181007.jpg

Hold avstand

De fleste av tilfellene skjer på motorveier i stor fart, ved at bilen foran «slenger fra seg» småstein fra dekkene. De fleste i dag har piggfrie vinterdekk, og selv om disse er bedre for miljøet, er de dessverre også gode til å fange opp småstein i sporene. Derfor er noe av det viktigste du kan gjøre for å forebygge steinsprut, å holde god avstand til bilen foran deg.

De fleste tilfeller av steinsprut kan fikses på under en time, og en slik hurtigreparasjon dekkes som oftest av kaskoforsikringen din. Blir skaden på ruten for stor må hele vinduet skiftes ut, og dette er en vesentlig mer omfattende operasjon, som også koster vesentlig mer. Det er derfor vanlig at du selv må betale en egenandel til forsikringen din i slike tilfeller.

Likevel, om du først er nødt til å skifte ut hele ruten, sørg i det minste for å oppsøke et sertifisert verksted som kjenner din biltype og som du er trygg på at benytter originaldeler og kvalitetslim.
1277x718_ASER_P_161036_rgb.jpg

Ikke utsett reparasjon

Å få reparert skaden raskest mulig bør alltid være prioritet nummer én, men et godt tips i mellomtiden er å sette på et «steinsprutplaster» eller en gjennomsiktig tape-bit der ruten har sprukket. Dette beskytter åpningen mot skitt og fukt, og øker sjansene for et resultat som er så godt som nytt.

Dersom du utsetter reparasjonen over tid, risikerer du ikke bare at skaden på ruten blir verre og vesentlig dyrere å reparere – en tilsynelatende uskyldig steinsprutskade kan nemlig på kort tid utvikle seg til å bli et problem for trafikksikkerheten. Dette betyr også at du vil kunne få en mangelanmerkning dersom du blir kalt inn eller stoppet i en trafikkontroll.

Blant annet er flere moderne assistansesystemer tilknyttet nettopp frontruten, og disse må kalibreres for å fungere som de skal.
  • suv_cpn_566x315_10.jpg
    Logg inn på «Mitt Bilhold» og bestill bilservice for din Audi her.

    Bestill her