Slik gjør du bilen klar for langtur > Audi Norge

Velkommen til Audi sitt magasin

  • OFFRE_ACCESSOIRES.jpg
OFFRE_ACCESSOIRES.jpg

Slik gjør du bilen klar for langtur

Har du planer om å kjøre langt i sommer? Sjekk at bilen din er i god stand før du reiser, for å sikre en behagelig tur og unngå motorhavari.

Ikke utsett servicesjekk på bilen din
Best_i_test_hybridbil_Audi_Q7_etron_quattro.jpg
Det er mye som skal planlegges og ordnes før sommerferien, og det er lett å nedprioritere vedlikehold av bilen når alt tilsynelatende fungerer etter evne. Men tiden du sparer på å utsette bilsjekken kan fort bli forgjeves, og du kan tvert imot ende opp med å kaste bort vesentlig mer tid og penger om du er uheldig.

Trond Bjørnå jobber som Serviceleder hos Audi. Han forteller om en markant økning i henvendelser i sommerhalvåret.

– Mange er ikke flinke nok til å følge opp jevnlig service av bilen, og med de påkjenningene bilen typisk gjennomgår med høye temperaturer, tung last og lange avstander, er det ofte nettopp i ferien at noe går tomt eller blir slitt - det er bilens måte å si ifra på. Samtidig er det svært lett å forebygge slike hendelser ved å ta en sjekk og eventuelle utbedringer før ferien. Hos oss har vi halv bemanning i sommerferien, men en dobling av bilister som behøver vår hjelp.
Bedre føre var
header_recyclage_1400x840.jpg
Det å vente til det smeller er altså ikke en god taktikk i fellesferien, og en servicesjekk før sommeren er med andre ord en god investering.

– Det er ganske ubeleilig å få problemer med dekk, motor, klimaanlegg eller batteri når du er på ferie, kanskje til og med i avsidesliggende områder. Mange verksteder har feriestengt, og hos redningsselskapene kan kapasiteten være sprengt. Da kan hjelpen kan være langt unna når du først trenger den, og i tillegg mye dyrere enn hos ditt faste verksted som kjenner bilen din og har nye deler lett tilgjengelig, forklarer Bjørnå.
Les også: Fjern vond lukt i bilen
La ekspertene ta seg av det Audi-bileiere kan ved kjøp av ny bil tegne en Service- og Vedlikeholdsavtale med et sertifisert merkeverksted som samarbeider med de fremste Audi-ekspertene globalt. Med en slik avtale blir alle bilens behov ivaretatt, og er du alltid up-to-date med alle oppgraderinger og oppdateringer.

Alt fra bytte og etterfylling av ulike oljer, væske og filtre i henhold til serviceprogram er inkludert, i tillegg til utskiftning av slitedeler og andre nødvendige reparasjoner for å sikre optimal drift og sikkerhet. Med denne avtalen legger du forutsetningene til rette for et forutsigbart bilhold og god forebygging, men er du også garantert rask hjelp ved en uforutsett driftsstans.
  • suv_cpn_566x315_10.jpg
    Bestill bilservice ved å logge inn på Mitt Bilhold

    Bestill her