• A8 L
  A8 L
  Pris: fra 1 261 900 NOK Mnd.pris fra 8 850 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 12,1–7,2 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 275–188 g/km

  Eff. rente 5,48 % ved lånebehov kr 790 205 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 1 449 185. 

 • A8 TFSI e
  A8 TFSI e
  Pris: fra 1 169 800 NOK Mnd.pris fra 8 214 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,6–2,2 l/100km | Strøm: 21,3–20,3 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 59–51 g/km

 • A8 L TFSI e
  A8 L TFSI e
  Pris: fra 1 258 500 NOK Mnd.pris fra 8 827 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,6–2,3 l/100km | Strøm: 21,3–20,8 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 61–53 g/km

 • S8 TFSI
  S8 TFSI
  Pris: fra 1 642 600 NOK Mnd.pris fra 11 481 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 11,8–11,5 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 267–260 g/km

 • Q7 TFSI e
  Q7 TFSI e
  Pris: fra 1 028 900 NOK Mnd.pris fra 7 240 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 3,0–2,5 l/100km | Strøm: 25,0–23,5 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 68–57 g/km

 • SQ7 TFSI
  SQ7 TFSI
  Pris: fra 1 536 800 NOK Mnd.pris fra 10 652 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 12,7–11,9 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 288–270 g/km

Firehjulstrekk eller ikke? > Audi Norge

 • 1400x438_AQ7_E-TRON_D_151034_1.jpg
1400x438_AQ7_E-TRON_D_151034_1.jpg

Firehjulstrekk eller ikke?

Lurer du på om du skal velge firehjulstrekk eller ikke? Med permanent firehjulstrekk fra Audi takler du alle forhold og underlag. Det betyr økt trygghet, sikkerhet og kjøreglede.

2016-12-12 quattro_vinter_og_firehjulstrekk.jpg

Audi sine modeller quattro har alle firehjulstrekk som sørger for godt veigrep året rundt, imponerende kjøreegenskaper og sikker styring under krevende kjøreforhold.

Enten det er skikkelig vinterføre, glatt veibane, vått underlag eller løse grusveier, vil Audi quattro firehjulstrekk få deg trygt frem.

Sjekk ut alle våre modeller

Godt veigrep året rundt og kjøreglede med quattro firehjulstrekk

Tore_Johnsrud.jpg
– En bil som trekker godt på alle fire hjul står høyt på ønskelisten til svært mange nordmenn, og en Audi utstyrt med quattro permanent firehjulstrekk er da et smart valg for alle som vil ha godt grep, gode kjøreegenskaper og som ønsker det lille ekstra. Med quattro firehjulstrekk kommer du frem uansett, hele året gjennom, i all slags vær og føre. Ingen ting er en utfordring for en Audi med quattro firehjulstrekk, sier Tore Johnsrud, salgssjef hos Møller Bil Ensjø.

Ønsket om en komfortabel, sikker og trygg fremkommelighet gjenspeiler seg også i salget av Audi-modeller med quattro permanent firehjulstrekk. Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at nesten halvparten av bilene Audi har solgt de siste to årene er med firehjulstrekk.

Firehjulstrekk eller ikke?

Lurer du på om du skal gå for en bil med firehjulstrekk eller ikke? Da lurer du kanskje på hvor stor forskjellen er når det gjelder fremkommelighet, og om det holder det med en bil med tohjulsdrift?

– quattro firehjulstrekk gir generelt bedre stabilitet på vanskelige kjøreforhold enn en bil tohjulstrekk, men på daglig basis og under tørre og fine kjøreforhold, vil man ikke merke dette betraktelig. Bilene våre med tohjulstrekk jobber fra de fremste hjulene og kommer stort sett frem over alt de også, så den store forskjellen merker man på vinterstid og under vanskelige kjøreforhold.

– Hva bør til syvende og sist avgjøre om man går for en bil med firehjulstrekk eller ikke?

– Jeg mener at quattro permanent firehjulstrekk er noe alle burde unne seg dersom man har mulighet til det, men dette er selvsagt også et behovsspørsmål. Ta hensyn til hva bilen skal brukes til og hvor ofte du vil komme til å trenge den ekstra fremkommeligheten som quattro gir.

quattro firehjulstrekk påvirker annenhåndsverdien

quattro_vinter_og_firehjulstrekk.jpg
Velger du en Audi med quattro firehjulstrekk neste gang du skal kjøpe bil, kan dette lønne seg den dagen du ønsker å bytte ut bilen igjen. Johnsrud er ikke i tvil om at det å ha en Audi med quattro firehjulstrekk er et godt eksempel på utstyr som kan ha mye å si for annenhåndsverdien.

– Vi opplever en stadig større etterspørsel etter bruktbiler med firehjulstrekk, så å velge en Audi med quattro vil helt klart ha stor påvirkning på annenhåndsverdien, sier han.

Han forteller også at kombinasjonen med quattro og Audis automatiske S tronic-girkasse og tiptronic girkasse er svært populært på grunn av komforten og tryggheten det gir, og kombinasjonen gir også en bedre restverdi og bedre pris i ettermarkedet.

– Vi ser også at biler med S tronic er mye mer lettsolgt enn bilene med manuelt gir. Det er for øvrig nettopp åpnet for kombinasjonen med manuelt girsystem og quattro på to av de mest solgte modellene våre, Audi A4 og Audi A4 allroad. Dette gir en lavere innstegspris og treffer enda flere kunder.

Slik fungerer quattro permanent firehjulstrekk

Audi_Q5_med_quattro_firehjulstrekk.gif
Du lurer kanskje på hvordan quattro permanent firehjulstrekk egentlig fungerer? Firehjulstrekk fungerer slik at det overfører motorkraften til veien på en helt unik måte. Firehjulstrekksystemet er permanent, så dersom hjulene mister veigrepet på én aksel og det er fare for hjulspinn, overfører den hjulselektive momentstyringen drivkraften til den akselen eller det hjulet som har det beste veigrepet.

Resultatet blir bedre veigrep når bilen akselererer og økt sikkerhet som følge av balanserte sidekrefter. Salgssjefen på Ensjø er derfor ikke i tvil om hvordan han vil beskrive kjørefølelsen på veien på vanskelige forhold når man kjører en Audi utstyrt med quattro permanent firehjulstrekk.

– Kjøreopplevelsen med quattro er fantastisk! Det gir en stor trygghet å kjøre på vanskelige og utfordrende kjøreforhold med permanent firehjulstrekk. Man kan virkelig kjenne at bilen har et godt og balansert grep til underlaget uansett kjøreforhold.

quattro sitter som støpt på vinterføre, men systemet har absolutt mye å si for bilens kjøreegenskaper ellers på året også. quattro hjelper til på alt fra våte og glatte høstveier og ulendt terreng, til ekstra stabilitet og kraft ved trekking av henger.

Permanent firehjulstrekk gir også en mye bedre styring i krappe svinger, uavhengig av vær. Audi har helt klart har ett av de råeste og beste firehjulstrekksystemene på markedet, og det er jeg er utrolig stolt over at vi kan tilby våre kunder, sier han.

– Ser du noen ulemper ved å velge firehjulstrekk?

– Nei, ikke i det hele tatt. Og har man først vendt seg til å kjøre en bil med quattro firehjulstrekk, er det tvilsomt at man noen gang velger noe annet, svarer Johnsrud.

Nye Audi Q5 og enkelte motorer på A4 allroad quattro har den nyeste quattro ultra-teknologien.

Les mer om den nyeste quattro ultra-teknologien

quattro permanent firehjulstrekk på alle Audi-modeller

slik_virker_audi_quattro-teknologien_-_firehjulstrekk.gif
Enten du er på jakt etter en kompaktbil, småbil, stasjonsvogn, SUV eller sedan, kan du få drømmebilen fra Audi utstyrt med quattro.

– Bortsett fra på den kompakte hybridbilen Audi A3 Sportback e-tron, kan vi tilby quattro permanent firehjulstrekk i alle bilklasser og til alle våre bilmodeller, fra de minste Audi-modellene til de største. Audi A6 allroad quattro og Audi A4 allroad quattro har quattro som standard, og med høyere bakkeklaring, firehjulstrekk og et sportslig utseende, er disse modellene svært populære i det norske markedet.

Men også på Audi A4 Avant og Audi A6 Avant er det svært populært å velge quattro firehjulstrekk som tilvalg. I tillegg vil jeg trekke frem alle Q-modellene våre som populære biler med mulighet for å velge quattro. Her kan man velge vår nye kompakte SUV Audi Q2, den litt større SUV-en Audi Q3 eller de store familiebilene Audi Q5 og Audi Q7. Og sist, men ikke minst, nå tilbyr vi også quattro på den nye Audi Q7 e-tron quattro. Dette er verdens første TDI ladbare hybridbil med quattro permanent firehjulstrekk, sier Johnsrud.

Beste firehjulstrekker?

Johnsrud har, i likhet med mange andre, latt seg imponere over Audis ladbare hybridbil Q7, med quattro som ett av mange høydepunkt.

– Nye Audi Q7 e-tron quattro har allerede solgt svært bra, og vi har stor tro på at denne bilen forblir en bestselger fremover. Den ladbare hybridbilen er en fantastisk bil som dekker de fleste behov, med et komfort- og utstyrsnivå over all forventning.

Her får man mye bil for pengene, og er muligens den beste firehjulstrekker innenfor segmentet hybridbil. Bilen har en 3.0 TDI V6-motor pluss en høyeffektiv elektromotor, med en samlet effekt på 373 hk og en elektrisk rekkevidde inntil 56 km. Denne kombinasjonen er helt unik sammenliknet med våre konkurrenter i dette segmentet, og Audi Q7 e-tron quattro har kommet svært godt ut i alle tester som er gjort.

Jeg anbefaler alle som vurderer en hybrid i denne størrelsen å ta turen innom sin lokale Audi-forhandler for en prøvetur og en hyggelig prat.

Det betyr at uansett hvilken biltype som står på din ønskeliste, kan du få den tryggheten og sikkerheten som quattro firehjulstrekksystemet gir. I 2018 vil Audi dessuten også komme på markedet for hel-elektriske SUV-er. Audi e-tron quattro concept blir Audis første elbil.
Les mer om den elektriske SUV-en som også vil kunne friste med quattro firehjulstrekk og elektrisk rekkevidde på over 500 km.

Lyst til å prøvekjøre en quattro firehjulstrekker? Registrer deg her!