Audi e-tron rekkevidde | Elbil rekkeviddekalkulator
Audi Norge Elbiler
Rekkevidde

Rekkevidde Audi e-tron

Hvor langt en elbil kan kjøre avhenger av flere faktorer. En avgjørende faktor er kjørestilen din. Med Audi drive select kan du velge blant flere kjøremoduser, alt etter hvor sportslig eller økonomisk du vil kjøre. Elbilmodellene har en ekstra kjøremodus som hjelper deg å kjøre slik at elbil-rekkevidden blir lengst mulig. De har også tilleggsfunksjoner som sørger for mer komfort. Du får blant annet informasjon når batteriladenivået er lavt, og ruteplanleggingen omfatter informasjon om når du må stoppe for å lade og hvor nærmeste ladestasjon er.

Rekkeviddekalkulator for Audi elbiler

Hvor langt kan jeg kjøre i bytrafikk, på landevei eller på motorvei? Hva er fordelen med kjøremodusen Efficiency? Det får du svar på i vår rekkeviddekalkulator for Audi e-tron og Audi e-tron Sportback.

Rekkeviddene som vises her, er basert på kundesykluser som er typiske for Audi-førere. Det forutsettes her at klimaanlegget er slått på (i WLTP-syklusen forutsettes det at klimaanlegget er slått av). Hvis du kjører spesielt energiøkonomisk (f.eks. kjører jevnt med middels høy hastighet, slår av klimaanlegget osv.), kan lengre rekkevidde oppnås. Det er ikke beregnet noen konstant hastighet for kjøreprofilene. For at resultatet skal bli så realistisk som mulig, er det beregnet akselerasjons- og retardasjonsfaser for hver kjøreprofil basert på erfaringsverdier i bytrafikk, på landevei og på motorvei.

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron rekkevidde

De to elektriske Q4-modellene levers med to batteristørrelser og tre ulike kraftpakker. Det kompakte batteriet i Q4 35 e-tron har et netto energiinnhold på 52 kWh (55 kWh brutto), noe som gir en rekkevidde på inntil 341 km (WLTP). Q4 40 e-tron og Q4 50 e-tron quattro har det største batteriet på 77 kWh netto (82 kWh brutto). Den firehjulsdrevne utgaven får en rekkevidde på inntil 499 km, mens den bakhjulsdrevne Q4 40 e-tron får en rekkevidde på inntil 520 km (WLTP).

I likhet med både Audi e-tron quattro og nye e-tron GT, er også Q4 e-tron svært effektiv når det kommer til lading. Det minste batteriet kan lades med inntil 7,2 kW ved normallading (AC), og hurtiglades (DC) med 100 kW. Det største batteriet kan lades med inntil 11 kW ved normallading (AC) og opptil 125 kW ved hurtiglading (DC). Det gjør det mulig å øke rekkevidden med inntil 130 km på bare ti minutter under ideelle forhold.

Utforsk Audi Q4 e-tron
8 tips til økt rekkevidde på elbil
1. Bruk økomodus eller rekkeviddemodus
De fleste elbiler har en egen økomodus (Efficiency) som hjelper deg med å få lengre rekkevidde. Da regenererer bilen mest mulig energi, og slår av unødvendige strømkilder som kan begrense rekkevidden.
2. Kjør jevnt og hold fartsgrensen
Et gammelt økokjøringstips er å kjøre jevnt, og unngå mye start og stopp ved å forsøke å forutse trafikkbildet. Kraftig akselerasjon og oppbremsing vil redusere rekkevidden, for eksempel ved forbikjøringer.
3. Bruk adaptiv cruisecontrol
Erfarne økokjøringseksperter har for lengst innsett at de ikke er flinkere enn cruisekontrollen. Så ved å bruke den adaptive cruisekontrollen vil du kjøre økonomisk, og dermed øke rekkevidden i en elbil.
4. Ha riktig lufttrykk
Sjekk at du har riktig lufttrykk i dekkene. Kjører du med feil lufttrykk kan rullemotstanden bli høyere, og rekkevidden synke.
5. Ha riktige dekk
Pass på at du kjører med dekk som er tilpasset biltypen, og som da har lav rullemotstand. Alle de store dekkprodusentene har gode dekk spesialtilpasset for at rullemotstanden skal være lav, samtidig som de har beholdt sine gode sikkerhetsegenskaper.
6. Fjern unødvendig last
Ta av skiboksen når du ikke trenger den. En skiboks gir høyere luftmotstand og mer vekt, og derfor også kortere rekkevidde.
7. Parker innendørs
Parker innendørs om mulig, slik at batteripakken ikke blir nedkjølt. Må du parkere ute kan det være lurt å stille inn ladetiden slik at batteriet er ferdig oppladet rett før du skal starte kjøringen. Da er batteriet varmt, og du slipper å bruke energi for å varme det opp.
8. Bruk førklimatisering under lading
Dersom bilen har førklimatisering, benytt denne funksjonen mens bilen lader. Da kan du forhåndsvarme eller -kjøle bilen uten å benytte kun bilens batteri til dette.

Vanlige spørsmål om elbil-rekkevidde

Hvordan kan jeg øke elbil-rekkevidden?

1. Kjør forutseende og tilpass farten.

2. Bruk Audi drive select-modusen Efficiency. Den er laget for økonomisk kjøring.

3. Tilpass bilnivået. Velg Audi drive select-modusen Sport eller Efficiency for å redusere bilens høyde. Det reduserer luftmotstanden, som også får betydning for elbil rekkevidden.

4. Bruk elektrisk utstyr som klimaregulering, radio, lykter og bakruteoppvarming så lite som mulig. De bruker også strøm fra batteriet.

5. Unngå å kjøre med påmonterte deler som takstativ når det ikke er nødvendig.

6. Bruk ECO-lufttrykket.

7. Bruk forhåndstemperering (programmering av avreisetid) mens bilen er koblet til en ladestasjon.

8. Bruk Range-modusen (begrensning av funksjoner).

Hvorfor vises ikke den maksimale rekkevidden (WLTP) når bilen er fulladet?

Rekkeviddevisningen er basert på batterinivået, omgivelsestemperaturen og de nyeste forbruksverdiene.
På grunn av den høye energiutnyttelsen til bilen og den elektriske driften har kjøremotstanden mye større innvirkning enn for en bil med forbrenningsmotor. Du finner forbruksverdiene for bilen din i myAudi-appen under "Utstyrsinformasjon / Tekniske data / Forbruk".

Rekkevidden påvirkes først og fremst av følgende faktorer:

– omgivelsestemperatur (kulde/varme)

– kjøremåte/hastighet

– dekk (f.eks. vinterdekk)

– veiforhold (regn, snø)

– komfortutstyr (varmeapparat, setevarme, bakruteoppvarming, klimaregulering ...)

– last (passasjerer, bagasje)

– side- og motvind

Hvordan unngår jeg å gå tom for strøm når jeg er ute og kjører?

Rekkeviddemonitoren i Audi e-tron holder deg løpende informert om gjenværende rekkevidde. Du blir varslet i god tid før batteriet i Audi e-tron går tomt for strøm. Du varsles når gjenværende rekkevidde er 100 km, og på nytt når det er igjen 50 km. Ved behov starter en automatisk veivisning til nærmeste ladestasjon. I tillegg aktiveres automatisk energisparemodus når den gjenværende rekkevidden er kort, for at du skal kunne kjøre så langt som mulig.