Elbil med firehjulstrekk | Alt om quattro firehjulsdrift | Audi
Audi Norge Elbiler
Elbil med firehjulstrekk
Audi RS 4 på vinterføre

Oppdag kjørefordelene med hybrid eller elbil med firehjulstrekk

Lurer du på om du skal velge elbil med firehjulstrekk eller ikke? Med permanent firehjulstrekk fra Audi takler du alle forhold og underlag. Det betyr økt trygghet, sikkerhet og kjøreglede.

Audi e-tron med firehjulstrekk

Usikker på om du trenger firehjulstrekk på din elbil?

Audi sine quattro-modeller har alle firehjulstrekk, og sørger for godt veigrep året rundt. Med imponerende kjøreegenskaper og sikker styring selv under krevende kjøreforhold, vil du komme trygt frem. Med 40 års erfaring, er quattro et åpenbart valg for deg som setter kvalitet og sikkerhet først.

Dersom du ønsker en helelektrisk bil kan Audi e-tron være et godt valg. Velger du utstyrsmodellen Advanced Sport får du en elbil med både firehjulstrekk og hengerfeste.

Bestill prøvekjøring her

Hva du trenger kommer an på behovet ditt

Enten det er skikkelig vinterføre, glatt veibane, vått underlag eller løse grusveier, vil Audi quattro firehjulstrekk være et sikkert valg. quattro firehjulstrekk gir generelt bedre stabilitet på vanskelige kjøreforhold enn en bil med tohjulstrekk. På daglig basis under tørre og fine kjøreforhold, vil du ikke merke like stor forskjell. Den virkelige forskjellen merkes på vinterstid og under spesielle kjøreforhold som ulendt terreng, snø, is og bratte bakker. Her er quattros elbiler og hybrider med firehjulstrekk suverene!

Om du skal velge elbil med firehjulstrekk eller ikke kommer til syvende og sist an på behovet ditt. Ta hensyn til hva bilen skal brukes til og hvor ofte du vil komme til å trenge den ekstra fremkommeligheten som quattro gir.
Ny generasjon elektrisk firehjulstrekk

Slik fungerer permanent firehjulstrekk på elbil - quattro ultra

Permanent firehjulstrekk overfører motorkraften til veien på en helt unik måte. Dersom hjulene mister veigrepet på én aksel og det er fare for hjulspinn, overfører den hjulselektive momentstyringen drivkraften til den akselen eller det hjulet som har det beste veigrepet.

Animasjon: slik fungerer quattro firehjulstrekk med sportsdifferensialfunksjon

Resultatet blir bedre veigrep når bilen akselererer, og økt sikkerhet som følge av balanserte sidekrefter. quattro sitter som støpt på vinterføre, men firehjulstrekk-systemet har absolutt mye å si for bilens kjøreegenskaper ellers på året også. quattro hjelper til på alt fra våte og glatte høstveier og ulendt terreng, til ekstra stabilitet og kraft ved trekking av henger. Permanent firehjulstrekk gir også en mye bedre styring i krappe svinger, uavhengig av vær.
Les også: Audi quattro fyller 40 år - en samling fakta du kanskje ikke visste fra før
Elbil med både firehjulstrekk og hengerfeste

Elbil med firehjulstrekk og hengerfeste

I elbilsegmentet er det et smalere utvalg av biler som har firehjulstrekk. Enda færre elbiler har både firehjulstrekk og hengerfeste. Audi quattro-serien har flere biler og SUVer med firehjulstrekk og hengerfeste. På den måten kan du få alt du ønsker deg og trenger i en elbil.

En elbil med hengerfeste og firehjulstrekk gir deg friheten til å benytte bilen til alle ærender du har - både de små og store. Hengerfestet gir deg muligheten til å dyrke både hobbyer og fritidsaktiviteter som krever plass, mens firehjulstrekk gjør at du kan komme deg frem til hytta, selv når føret er vanskelig.

Se våre elektriske modeller
Ladbar hybrid med firehjulstrekk

Ladbar hybrid med firehjulstrekk

Audi quattro kommer også som ladbar hybrid med firehjulstrekk. Her kan du i tillegg få hengerfeste, for eksempel Q7 PHEV og Q8 PHEV. Velger du Audi quattro, får du en trygg bil med god kapasitet, uten å gå på bekostning av miljøet. Med en hybridbil fra Audi kombinerer du det beste fra to verdener. Du kan kjøre miljøvennlig uten å noen gang tenke på rekkevidde.

En Audi Quattro hybridbil er perfekt for deg som både kjører i byen og nyter det urbane livet, samtidig som du besøker hytta på fjellet både sommer og vinter. Bestill prøvekjøring av Audi hybrider her.

Prøvekjør ladbar hybrid