Audi urbansphere concept | Fremtidens mobilitet i byene | Audi Norge
Audi urbansphere concept

Audi urbansphere er laget på PPE-plattformen og har selvsagt quattro firhjulstrekk. Batteriet kan lades med opp til 270 kilowatt, og kan oppnå en rekkevidde på 300 kilometer på ti minutter. Batteriet kan lades fra 5 til 80 prosent på mindre enn 25 minutter, og leverer en rekkevidde på opp til 750 kilometer WLTP.

Audi urbansphere concept
Audi urbansphere concept

Audi urbansphere konseptet er 5.51 meter lang, 2.01 meter bred og 1.87 meter høy. Bilen er designet “fra innsiden og ut”, der passasjerenes komfort og mulighetsrom inne i bilen har vært førende for hvordan den ser ut utenpå. Tanken er at passasjerene selv skal velge om de vil jobbe, streame, samhandle eller slappe av. Funksjonene inne i bilen skal også ivareta oppgaver som for eksempel online-shopping, middagsplanlegging eller se på konserter eller sportsarrangementer. Den autonome bilen vil plukke opp passasjerene hjemme, og deretter finne parkeringsplass med lademuligheter.

Audi urbansphere er opprinnelig utviklet for asiatiske megacities, men er også tenkt å kunne tilpasses andre metropoler og storbyer i verden.

Når du åpner bilen rulles den røde løperen ut i form av lyssetting på bakken. De seks setene er plassert med to i bredden, for å gi passasjerene følelsen av førsteklasses luksus eller «business class». Stolene kan reguleres mot hverandre, eller man kan sette opp skjermbeskyttelse mellom setene for å ivareta hver passasjers privatliv. Det er lagt vekt på materialer som tre og ull, for å sikre kvalitet og følelsen av komfort og hjemmehygge.

Audi Norge Konseptbiler
Audi urbansphere concept