Rekkevidde Audi e-tron

Hvor langt kan jeg kjøre i bytrafikk, på landevei eller på motorvei? Hva er fordelen med kjøremodusen Efficiency? Det får du svar på i vår rekkeviddekalkulator for Audi e-tron og Audi e-tron Sportback.

Drivteknologien for elbiler utvikles kontinuerlig, og elbilene får stadig lengre rekkevidde. Ett eksempel er Audi e-tron 55 quattro, som kan "fylle" strøm på hurtigladestasjoner med ladeeffekt på opptil 150 kilowatt. Da tar det bare ca. 30 minutter å gjøre bilen klar for en ny lang etappe. Målet er enda kortere ladetider i fremtiden.

Rekkeviddekalkulator

Rekkeviddene som vises her, er basert på kundesykluser som er typiske for Audi-førere. Det forutsettes her at klimaanlegget er slått på (i WLTP-syklusen forutsettes det at klimaanlegget er slått av). Hvis du kjører spesielt energiøkonomisk (f.eks. kjører jevnt med middels høy hastighet, slår av klimaanlegget osv.), kan lengre rekkevidde oppnås. Det er ikke beregnet noen konstant hastighet for kjøreprofilene. For at resultatet skal bli så realistisk som mulig, er det beregnet akselerasjons- og retardasjonsfaser for hver kjøreprofil basert på erfaringsverdier i bytrafikk, på landevei og på motorvei.
Audi e-tron S

Faktorer som påvirker rekkevidden

Hvor langt en elbil maksimalt kan kjøre, avhenger av flere faktorer. En avgjørende faktor er kjørestilen din. Med Audi drive select kan du velge blant flere kjøremoduser, alt etter hvor sportslig eller økonomisk du vil kjøre. Elbilmodellene har en ekstra kjøremodus som hjelper deg å kjøre slik at rekkevidden blir lengst mulig. De har også tilleggsfunksjoner som sørger for mer komfort. Du får blant annet informasjon når batteriladenivået er lavt, og ruteplanleggingen omfatter informasjon om når du må stoppe for å lade og hvor nærmeste ladestasjon er.

Slik får du optimal rekkevidde

Hvor lenge må du lade?

Vanlige spørsmål om elbil rekkevidde

Hvordan kan jeg øke rekkevidden?

1. Kjør forutseende og tilpass farten.

2. Bruk Audi drive select-modusen Efficiency. Den er laget for økonomisk kjøring.

3. Tilpass bilnivået. Velg Audi drive select-modusen Sport eller Efficiency for å redusere bilens høyde. Det reduserer luftmotstanden.

4. Bruk elektrisk utstyr som klimaregulering, radio, lykter og bakruteoppvarming så lite som mulig. De bruker også strøm fra batteriet.

5. Unngå å kjøre med påmonterte deler som takstativ når det ikke er nødvendig.

6. Bruk ECO-lufttrykket.

7. Bruk forhåndstemperering (programmering av avreisetid) mens bilen er koblet til en ladestasjon.

8. Bruk Range-modusen (begrensning av funksjoner).

Hvorfor vises ikke den maksimale rekkevidden (WLTP) når bilen er fulladet?

Rekkeviddevisningen er basert på batterinivået, omgivelsestemperaturen og de nyeste forbruksverdiene.
På grunn av den høye energiutnyttelsen til bilen og den elektriske driften har kjøremotstanden mye større innvirkning enn for en bil med forbrenningsmotor. Du finner forbruksverdiene for bilen din i myAudi-appen under "Utstyrsinformasjon / Tekniske data / Forbruk".

Rekkevidden påvirkes først og fremst av følgende faktorer:

– omgivelsestemperatur (kulde/varme)

– kjøremåte/hastighet

– dekk (f.eks. vinterdekk)

– veiforhold (regn, snø)

– komfortutstyr (varmeapparat, setevarme, bakruteoppvarming, klimaregulering ...)

– last (passasjerer, bagasje)

– side- og motvind

Hvordan unngår jeg å gå tom for strøm når jeg er ute og kjører?

Rekkeviddemonitoren i Audi e-tron holder deg løpende informert om gjenværende rekkevidde. Du blir varslet i god tid før batteriet i Audi e-tron går tomt for strøm. Du varsles når gjenværende rekkevidde er 100 km, og på nytt når det er igjen 50 km. Ved behov starter en automatisk veivisning til nærmeste ladestasjon. I tillegg aktiveres automatisk energisparemodus når den gjenværende rekkevidden er kort, for at du skal kunne kjøre så langt som mulig.