Audi skysphere concpet | Audi Norge
Audi Norge Fremtiden
Audi skysphere concept: Roadster i toppklassen med to personligheter

Audi skysphere concept* – roadster med to personligheter

Elbilen Audi skysphere concept* viser at fremtidens biler vil være «opplevelsessentre». Den lar føreren velge mellom to kjøreopplevelser: komfortabel GT eller sprek sportsbil.

Tekst: AUDI AG, foto: AUDI AG Lesetid: 6 min

Bilen på bildet er en konseptbil. Den leveres ikke som serieprodusert bil.

Audi skysphere concept{ft_concept-vehicle} sett fra sidenAudi skysphere concept{ft_concept-vehicle} sett fra siden

Audi skysphere concept* er den første av våre fire konseptbiler som er utviklet med fokus på moderne luksus. Visjonen er å tilby en unik opplevelse som går langt ut over bilens praktiske funksjoner. Kupeen er blitt et interaktivt rom som gjør bilen til det Audi har valgt å kalle et opplevelsessentrum. Automatisert kjøring*, ny innvendig utforming og et 360-graders digitalt økosystem gjør dette mulig.

Variabel akselavstand for ulike kjøreopplevelser

Audi skysphere concept* lar deg velge mellom to ulike kjøreopplevelser ved hjelp av to moduser: Grand Touring og Sport. Det er mulig takket være den variable akselavstanden. Elektromotorer og en avansert mekanisme med karosseri- og rammekomponenter som kan skyves inn i og ut av hverandre, gjør det mulig å endre akselavstanden og lengden med 250 mm. I tillegg kan bakkeklaringen justeres med 10 mm.

I Sport-modusen har bilen en lengde på 4,94 meter og er en sprek elektrisk roadster som føreren kan styre selv. Her er fokuset kjøredynamikk. Rattet, pedalene, betjeningselementene på instrumentpanelet og skjermen i midtkonsollen er plassert lett tilgjengelig for føreren på den ergonomiske førerplassen. I den komfortable, automatiserte Grand Touring-modusen forlenges Audi skysphere concept* til 5,19 meter og rattet og pedalene forsvinner. I denne modusen får du en helt ny romfølelse og tilgang til integrerte digitale tjenester.

Audi skysphere roadster med lukket tak sett på skrå bakfra.Audi skysphere roadster med lukket tak sett på skrå bakfra.

Ved hjelp av den variable akselavstanden kan bilen bytte fra Sport-modus til Grand Touring-modus.

 

Fra kupé til opplevelsessentrum

Audi skysphere concept* er utformet slik at kupeen blir et rom der innovativ teknologi gir deg helt nye opplevelser. Kupeen blir et interaktivt rom. Audi skysphere4 er konstruert for automatisert kjøring*.

I Grand Touring-modus forsvinner alle betjeningselementene og bilen blir et lyst, åpent rom. De komfortable setene er elegante, men samtidig funksjonelle med god sidestøtte og sikkerhetsutstyr. Setene kan reguleres, slik at du får optimal bevegelsesfrihet og beinplass.

I Grand Touring-modus kjører bilen selv4. Du kan slappe av og nyte landskapet under åpen himmel eller benytte deg av det store infotainmenttilbudet. Store berøringsskjermer på instrumentpanelet og i den øvre delen av midtkonsollen brukes til å betjene bilsystemene og infotainmentsystemet. De kan brukes til å se innhold fra Internett, strømme filmer eller ha videomøter.

Audi skysphere concept* er koblet til et digitalt økosystem som gir deg tilgang til en lang rekke tjenester som ikke er begrenset til selve bilen. Tilbud som er tilpasset dine interesser, f.eks. galleriåpninger, digitale butikkbesøk og bordbestillinger, sørger for enda flere opplevelser når du er på farten.

Audi skysphere roadster sett på skrå ovenfra.Audi skysphere roadster sett på skrå ovenfra.

Kupeen er blitt et interaktivt rom som gjør bilen til det Audi har valgt å kalle et opplevelsessentrum.

 

 
Kupeen i Audi skysphere

I Grand Touring-modus kjører bilen selv. Rattet og pedalene forsvinner, og personene i bilen får optimal bevegelsesfrihet og beinplass.

Dynamisk design for fremtiden

Selv i Grand Touring-modus når Audi skysphere concept4 er 5,19 meter lang og 2,00 meter bred, ruver den kun 1,23 meter over veien, med lavt tyngdepunkt og optimale aerodynamiske egenskaper. De merketypiske store hjulbuene fremhever den brede akselavstanden. De imponerende proporsjonene kommer virkelig til sin rett når du ser bilen fra siden, med langt panser, korte overheng og en bred kanal som ser ut som den fortsetter inn i hjulbuen bak. De brede dørene er bakhengslet.

Fronten preges av Audi singleframe-grillen, den belyste logoen med fire ringer og kjørelysene på hver side. Hele singleframe-grillen og sideflatene har hvite LED-elementer som gir Audi skysphere concept* en unik lyssignatur. Hekken er utviklet i vindtunnel og kombinerer klassisk sportslig design med speedster-elementer og store glassflater. Hekken har også en digital LED-flate i hele bredden som skaper dynamiske lyseffekter når lyselementene slås på og av.

Når akselavstanden til Audi skysphere concept* endres, viser lysdiodene foran og bak på bilen en egen dynamisk lyssekvens. Grand Touring- og Sport-modusen har hver sin lyssignatur. På denne måten signaliserer Audi skysphere concept* tydelig at den byr på to ulike kjøreopplevelser og kan være både en komfortabel GT og en sprek sportsbil.


Audi skysphere concept sett forfra.Audi skysphere concept sett forfra.
 
Audi AI:ME Seitenansicht

Opplev fremtidens elbiler

Konseptbiler som Audi A6 e-tron* gir en forsmak på hvordan fremtidens biler vil se ut. Her kan du lese mer om Audis konseptbiler.