Selvkjørende biler fra Audi | Autonom kjøring | Audi
Audi RS 7 concept selvkjørende bil  (2015 „Robby“)

Veien til selvkjørende biler


Audi har lenge vært en pådriver innen høyautomatisert kjøring, og har gjentatte ganger dokumentert fremgangen innen denne teknologien med spektakulære demonstrasjoner. Med Audi AI trafikkork-piloten fikk vi presentert verdens første system som muliggjør SAE nivå 3-betinget automatisering. Veien mot selvkjørende biler er delt opp i fem nivåer. Hvor langt har vi kommet, hvilke selvkjørende biler har Audi og ikke minst, hva har fremtiden å by på for deg?

Audi A8 mest innovative modell

I 2018 vant Audi pris for mest innovative merke innen autonom kjøring, og Audi A8 vant pris som den mest innovative modellen i kategorien "Autonom kjøring og sikkerhet". Med introduksjonen av AI trafikkork-pilot i 2017 ble Audi A8 verdens første produksjonsmodell utviklet for betinget automatisert kjøring på nivå 3. A8 er i forkant av teknologien og gjør vellykket pionérarbeid med automatisert kjøring.

Audi A8
Audi TTS Pikes Peak

2010 - Shelley

Audi TTS, eller «Shelley» som den ble kalt, var den første prototypen Audi brukte for å teste selvkjørende biler på vei. Bilen mestret blant annet den legendariske bakkeløypa Pikes Peak i Colorado på respektable 27 minutter.

Audi RS7 piloted driving concept

2014 - Bobby

«Bobby», Audi RS7 piloted driving concept, tok selvkjøring et stort skritt videre og fullførte en runde på Hockenheimring i Tyskland, i racingfart. Rundetiden var rett i overkant av to minutter. Til sammenligning er banerekorden for Formel 1 på 1:13,780 (Kimi Räikkönen).

Audi A7 piloted driving concept

2015 - Jack

Konseptbilen Audi A7 piloted driving, «Jack», var den første testbilen som helt på egenhånd kjørte hele 90 mil, fra San Francisco til Las Vegas. På CES Asia electronics-show fikk journalister fra hele verden muligheten til å være med på turen: 15 kilometer gjennom Shanghai i tett bytrafikk.

2017 - Audi A7 piloted driving concept

2017 - Audi A7 piloted driving concept

Audi tester Audi A7 piloted driving concept under alminnelige forhold på vanlige motorveier i Bayern, Tyskland.

Audi Norge Teknologi og innovasjon
Veien til selvkjørende biler