Velg riktig stasjonsvogn | Tips og råd | Audi

Velg riktig stasjonsvogn

Artikkel oppdatert: 11.02.2021

Hva er beste stasjonsvogn for deg?

For deg som ikke vet det allerede, betyr Avant stasjonsvogn på Audi-språket. Trenger du en stor og sporty stasjonsvogn med god plass og et stort bagasjerom? Her er bilene som vil passe perfekt.

1920x1080-audi-a4-allroad-quattro-back-space-my2021-191008_1.jpg
Audi kan tilby flere ulike Avant-modeller etter ulike behov. Alt fra Audi A4 Avant med god plass, innovative sikkerhetssystemer og klasseledende kjøreegenskaper, til «kongen» av norske vinterveier, Audi A6 allroad quattro. A6 allroad tilbyr meget god plass, fantastiske kjøreegenskaper og fremkommelighet i særklasse.
Utforsk Audi Avant-modeller
1920x1080-audi-a6-allroad-quattro-design-AA6_181015_1.jpg

Sportslig eller robust stasjonsvogn?

Det er liten tvil om at en romslig stasjonsvogn kommer svært godt med både i hverdagen og når familien skal ut på tur, men disse bilene er også attraktive stasjonsvogner for dem som ikke har en stor familie, og kanskje bare er to som bruker bilen mye i hverdagen og i ferier.

Både A4 Avant og A6 Avant tilbyr komfort og sportslighet, dermed blir ofte den avgjørende faktoren plassbehovet. Alle våre Avant-modeller tilbyr isofix-fester og enkel deaktivering av airbag foran. Begge modellene tilbyr god plassutnyttelse, men A6 Avant har litt ekstra plass i både baksetet og bagasjerommet. Audi A4 Avant tilbyr hele 505 liter bagasjeromsplass med baksetene oppe og 1510 liter når bakseteryggene er slått ned. A6 Avant tilbyr 565 liter med baksetene oppe og 1680 liter med bakseteryggene slått ned.

Kjøremønsteret ditt kan også være viktig å ta hensyn til. Tenk over om du ønsker den sportslige stasjonsvognen i A4 Avant eller A6 Avant, eller en stasjonsvogn med økt bakkeklaring i allroad-konseptet av de samme bilene.
Les også: SUV eller stasjonsvogn?

Stasjonsvogn med quattro firehjulstrekk

Alle som kjenner Audi, har også hørt om quattro. quattro vil si permanent firehjulstrekk, noe som gir bedre veifølelse og dermed økt sikkerhet. Mister hjulene på en aksel veigrepet og det er fare for hjulspinn, overfører quattro firehjulsdrift motorkraften til veien på en helt unik måte. Fordelen er bedre veigrep når bilen akselererer, økt sikkerhet som følge av balanserte sidekrefter og enda mer kjøreglede.

Ønsker du god fremkommelighet året rundt, vil quattro gi mer presis og kontrollert kjøring, sommer som vinter. Enten det gjelder den siste kneika opp til hytta eller økt stabilitet på landeveien, vil quattro øke kjøregleden samt bruksområdet på din Audi.
Les også: Slik fungerer quattro firehjulsterkk
1277x718_0002_1920x1080-audi-a6-avant-exterior-2021-AA6_A_181002_1.jpg

Prøvekjør din neste stasjonsvogn

Det er mange hensyn å ta når man skal velge beste stasjonsvogn for seg selv og familien, og da kan et godt tips å prøvekjøre ulike modeller. Prøv gjerne de aktuelle bilene med barnesete, hundebur og andre ting som skal være med i bilen.
Bestill prøvekjøring
Audi Norge Tips og råd
Velg riktig stasjonsvogn