Lease eller kjøpe bil | Alt du trenger å vite > Audi Norge

  • 1400x438_AOZ_Q7_10073_1.jpg
1400x438_AOZ_Q7_10073_1.jpg

Lease eller kjøpe bil?

Nysgjerrig på om du skal lease eller kjøpe bil? Og kanskje du lurer på hva som skiller leasing og billån? Les mer om finansieringsløsningene Audi tilbyr her.

2017-01-08 På biljakt og kanskje allerede sett deg ut en Audi-modell du kunne tenke deg neste gang? 1300x551_ADIV_P_121034.jpg

Lease eller kjøpe bil, det er et spørsmål mange lurer på. Audi Financial Services tilbyr leasing av bil for deg som ønsker å leie din neste bil, og billån på inntil 100 prosent av kjøpesummen til deg som ønsker å kjøpe. Du vet sikkert hva det vil si å eie en bil, men hva innebærer egentlig leasing av bil?

– Leasing av bil betyr at du leier en bil i en avtalt periode, som regel i 3 år. Det er finansieringsselskapet som eier bilen, men du som leietaker får full bruksrett, sier Glenn Hicks, salgssjef hos Volkswagen Møller Bilfinans AS.

Les mer om privatleasing av bil her

Lease eller kjøpe bil?

320x160_AA4_E_10168.jpg

Audi Financial Services tilbyr også fullfinans på Audi billån, så da er spørsmålet: lease eller kjøpe bil? Hva passer best for deg? Hicks har argumentene for hvorfor leasing av bil svært ofte kan være en bedre løsning enn et billån.

– Med leasing av bil slipper du å tenke på markedsverdien når du skal selge bilen. Du har en forsikring mot verdifallet på bilen ved å leie kontra å kjøpe. Du kan få gunstigere rente ved en lavere engangsleie enn ved lån. Dette forutsetter at du tar vare på bilen, både når det gjelder vask og polering, og at du må utbedre eventuelle skader som kan oppstå underveis i leieperioden. Ved å legge opp til et planlagt bilbytte etter endt leasingperiode, vil du alltid kunne kjøre en ny driftssikker bil.

Leasing av bil er ikke lenger noe skummelt, men noe stadig flere velger som finansieringsmulighet for sin neste bil.
Les mer om leasing og billån hos Audi Financial Services

Fordeler ved leasing av bil

Det finnes en rekke fordeler ved leasing av bil.

Leasing av bil gir blant annet et enklere bilhold og færre bekymringer.

– Ved leasing av bil får du en helt ny bil levert med mobilitetsgaranti. Du binder ikke opp egenkapital i bilen da du ikke eier bilen selv, men får likevel full bruksrett.

Andre fordeler ved leasing av bil er forutsigbare månedskostnader og at bilen returneres til forhandler etter endt leasingperiode. Du har ikke ansvaret for bilens markedsverdi ved avtalens slutt og det er forhandleren som tar seg av salget av bilen, sier han og forklarer hvordan betalingen foregår:

– Ved leasing av bil betaler du ofte inn en startleie til forhandler før du henter bilen. Deretter vil du motta en månedlig faktura fra Audi Financial Services på leiebeløpet. I tillegg til månedsleien, vil du på første faktura bli fakturert for et etableringsgebyr og årsavgiften på bilen.

Slik leaser du bil fra Audis nettbutikk

Flere fordeler ved leasing av bil

Audi Financial Services tilbyr leasing av bil til både privatpersoner og næringsdrivende, og sammen med leasingavtalen tilbyr Audi Financial Services ekstra produkter og tjenester som du kan velge å ha med. Hicks trekker særlig frem én tjeneste han vil anbefale alle leasingkunder.

– Når man først tegner en leasingkontrakt på en flott ny Audi er det fornuftig å inkludere en serviceavtale. Bilen må inn til service i løpet av leasingperioden, så hvorfor ikke inkludere dette i leasingkontrakten og få kostnadene fordelt per måned? Dette gjør bilholdet enda mer forutsigbart, sier han.

Andre produkter du kan velge som tillegg i leasingavtalen er blant annet Audi Forsikring og Audi Dekkhotell. Les mer om tilleggstjenestene her.
Les mer om tilleggstjenestene her

Du kan lease alle Audi-modeller

Enten du er på jakt etter en stasjonsvogn, SUV eller ladbar hybridbil, kan du få lease den bilmodellen som passer best for deg hos Audi.

– Det er mulig å lease alle Audis bilmodeller, og vi ser at e-tron-modellene er spesielt populære å lease.
Du kan enkelt lease nye Audi A3 Sportback e-tron plug-in hybrid direkte fra din egen PC.
Han forteller at leasing har blitt mer populært de siste årene.

– Det er vesentlig flere som leaser i dag enn tidligere. Flere og flere ønsker forutsigbarhet, og da er leasing et godt alternativ. Leasing er et perfekt produkt for deg som ikke ønsker å binde opp kapital, men likevel vil ha tilgang på en helt ny bil.
Du kan enkelt lease nye Audi A3 Sportback e-tron plug-in hybrid fra din smartphone

Spørsmål rundt å lease eller kjøpe en Audi? Kontakt din forhandler

Dersom du ønsker å vite mer om mulighetene som finnes for å lease en Audi, er det bare å ta en tur innom din nærmeste Audi-forhandler for å få vite mer om leasing og priser.

– Her vil du finne mange dyktige selgere som kan hjelpe deg med å velge det riktige finansieringsproduktet for deg, og ikke minst finne den rette bilen for deg, sier Hicks.
Finn din lokale Audi-forhandler

Lyst til å kjøre en flunkende ny og trygg bil uten å ta opp lån?

Bestill prøvekjøring

Lyst til å kjøre en flunkende ny og trygg bil uten å ta opp lån?