Prisene klare for nye Audi Q5 > 11 > 2016 > Audi Norge

Prisene klare for nye Audi Q5

  • new_q5.jpg
new_q5.jpg

Prisene klare for nye Audi Q5

Audi åpner salget av sin nye Q5, og samtidig med at prisene ble klare ankom den første utgaven norsk jord. Den skal ut på en landsomfattende turné og vises frem hos samtlige norske Audi-forhandlere. Prisen starter på kroner 602 100,-

- Vi har store ambisjoner for den nye Q5’en, som har fått mer innvendig plass, mer teknikk og samtidig redusert vekt. Vi er trygge på at den kommer til å befeste posisjonen som en av våre desidert mest solgte modeller. Målet er å selge et firesifret antall Q5 i det norske markedet, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Audi i Norge.

Den nye Audi Q5 har fått mer effektive motorer, i tillegg til at bilen er tilgjengelig med innovasjoner som quattro-system med ultra-teknologi, adaptiv luftfjæring for første gang i dette segmentet fra Audi, samt en lang rekke infotainment- og assistentsystemer.

Designmessig har nye Audi Q5 en stram og sportslig fremtoning og i profil gir den distinkte skulderlinjen bilen en egen karakter.

Audi Q5 kommer med følgende motorvarianter i Norge:
• 2,0 TDI 190 Hk quattro S tronic fra kroner 602 100,-
• 2,0 TFSI 252 Hk quattro S tronic fra kroner 739 900,-

Begge disse alternativene vil være tilgjengelige i kombinasjon med quattro med ultra-teknologi. Den fungerer slik at den kobler fra bakakselen når denne ikke er nødvendig, for å redusere drivstofforbruket. Systemet lynraskt kobler akselen inn igjen allerede før den behøves, og på denne måten vil verken kjøreegenskaper eller fremkommelighet bli svekket.
Nye Audi Q5 er 4,66 meter lang, 1,89 meter bred, 1,66 meter høy og akselavstanden måler 2,82 meter. Vekten har blitt redusert med inntil 90 kilo, avhengig av motorisering, siden forrige modell. Innvendig byr nye Q5 på mer plass enn forgjengeren og nøkkelmålene er blant de ledende i klassen. Bilene kan bestilles nå, og de første kundebilene ankommer forhandlere våren 2017. Men muligheten til å se bilen på norsk jord er ikke langt unna. Den aller første som ankom landet skal nemlig ut på visning hos alle norske Audi-forhandlere gjennom ukene som kommer.

- Interessen rundt den nye Q5’en har vært stor over hele landet, så vi bestemte oss for å ta den med til alle våre forhandlere på en turné frem til jul. Med de forventningene som har vært til den nye generasjonen Q5 er vi ikke overrasket over at påmeldingene strømmer på, sier Edvardsen-Eibak.

- Ambisjonene for generasjon to av en så viktig modell for Audi er at den skal sette standarden i klassen. Vi gleder oss til å introdusere den for det norske markedet, sier Edvardsen-Eibak.