Nye innstegsmodeller for Audi Q2 > 11 > 2016 > Audi Norge

Nye innstegsmodeller for Audi Q2

Nye innstegsmodeller for Audi Q2

Audi åpner salget av tre nye markedsmodeller for kompakt-SUV’en Q2. Det betyr at lillebroren i Audis Q-familie nå starter på kroner 294 000,- i det norske markedet.

- Vi har gledet oss til gå ut med denne nyheten, som innebærer at en leken SUV fra Audi med ekstrautstyr og automatgir blir tilgjengelig for rundt kroner 350 000,-. Det vet vi kommer til å vekke mye interesse, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Audi i Norge.

Følgende tre Audi Q2-alternativer gjøres i dag tilgjengelige i det norske markedet:

1,0 TFSI 116 hk manuell fra kr 294 000,-
1,0 TFSI 116 hk 7-trinns s-tronic automatgirkasse fra kr 315 500,-
1,6 TDI 116 hk 7-trinns s-tronic automatgirkasse fra kr 329 700,-
Audis kompakt-SUV Q2 har allerede vekket stor interesse, både i Norge og internasjonalt, etter lansering i Genève tidligere i år. Bilen henter teknikk og holdning fra sine større brødre i Q-familien og kombinerer det med et lekent design og funksjonelle løsninger. Audi Q2 er tilgjengelig med både forhjulstrekk og quattro, og er allerede tilgjengelig for prøvekjøring hos Audi-forhandlere over hele landet.

- Med flere markedsmodeller å spille på, blir denne modellen aktuell for enda flere. Vi har ambisjoner om å selge 700 biler i 2017, og regner med at nyheten vi lanserer nå vil bidra til det, sier Edvardsen-Eibak.

Audi Q2 er 1,51 meter høy, 1,79 meter bred og 4,19 meter lang, med en akselavstand på 2,60 meter. Størrelsesmessig er den dermed noe kortere en Audi A3, men har samtidig like stor akselavstand som Audi Q3. Bagasjeromvolumet måler 405 liter, og øker til 1050 liter når bakseteryggene legges ned. Designen preges av vinkler, kanter og skarpe linjer. Dekorelementet bak siderutene kan byttes ut dersom eieren ønsker andre kontrastfarger og dekor på bilen ved en senere anledning.

Teknikken i nye Audi Q2 hentes fra storebrødrene. Det betyr at den kompakte SUV’en eksempelvis kan leveres med LED-hovedlys, head-up display, adaptiv cruise-kontroll med køkjøringassistent og demperregulering. Nødbremsassistent er standard.

De skarpe linjene går igjen i interiøret, hvor det er lagt stor vekt på romfølelse. MMI-skjermen er plassert høyt på dashbordet og med Audi smartphone interface kan grensesnittet til iOS og Andriod smarttelefoner enkelt integreres gjennom Apple Carplay og Google Andriod Auto.