Bestselgeren Audi A3 oppgraderes > 04 > 2016 > Audi Norge

Bestselgeren Audi A3 oppgraderes

  • 1400x438_AA3_161011.jpg
1400x438_AA3_161011.jpg

Bestselgeren Audi A3 oppgraderes

Siste generasjon Audi A3 kom på markedet i 2012. Nå oppgraderes den kompakte bestselgeren med teknikk fra storbil-klassen, nye motorer og nye linjer.

Utvendig kjennetegnes den oppgraderte modellen med ny lyktedesign, nye støtfangere og skarpere linjer. Frontlyktene er blitt flatere med distinktive konturer. Xenon plus med LED-kjørelys er standard, men oppgraderte Audi A3 kan også leveres med matrix LED – den samme lysteknologien som man finner i Audi A8 og flere andre av Audi A3’s storebrødre. Med en lengde på 4,24 meter og akselavstand på 2,60 meter er dimensjonene omtrent uendret. Oppgraderte Audi A3 fremstår likevel som både sportsligere og bredere gjennom den nye formen på singelframegrillen i fronten og de nye horisontale linjene bak.

De største oppgraderingene på Audi A3 skjer først og fremst på teknikk-siden. Mange av Audi’s siste innovasjoner fra de større modellene blir nå tilgjengelig i kompakt-klassen, hvor Audi A3 hører hjemme. Ved siden av matrix LED-lysteknologi, er Audi virtual cockpit et av høydepunktene. Det digitale instrumentpanelet, som blant annet leveres til nye Audi Q7 og nye Audi A4, blir nå også tilgjengelig i Audi A3. En 12,3 tommers høyoppløselig skjerm bak rattet viser all informasjon godt synlig for føreren gjennom en rekke valgfrie visningsalternativer.

Menystrukturen i infotainmentsystemet er også ny, med tydelige likheter fra dagens smarttelefoner. Oppgraderte Audi A3 kan også leveres med Audi smartphone interface slik at smarttelefoner sømløst integreres i bilens infotainmentsystem gjennom Apple CarPlay eller Google Android Auto. Induktiv lading av smarttelefonen kan gjøres i midtarmlenet.

Oppgraderte Audi A3 kan også leveres med en rekke nye førerassistanse-systemer som man kjenner fra større Audi-modeller. Et eksempel er adaptiv cruise control med køkjørings-assistent. I hastigheter opp til 65 km/t kan systemet tidvis overta styringen av bilen hvis forutsetningene er tilstede. Nødbremsassistent er standard på norske biler.

Motoralternativene i den oppgraderte Audi A3-familien strekker seg fra 110 hk til 310 hk. For første gang tilbys Audi A3 nå også med en 3-sylindret bensinmotor, 1.0 TFSI på 115 hk. Med denne motoren under panseret veier Audi A3 fra 1.150 kg – lettest i sin klasse. I den andre enden av skalaen har toppmodellen Audi S3 fått økt effekten med 10 hk og dreiemomentet med 20 Nm. Den ladbare hybriden A3 e-tron har en samlet effekt på 204 hk og en elektrisk rekkevidde på inntil 50 km. Flere av motorene kan kombineres med quattro firehjulsdrift.

Det åpnes for bestilling av de oppgraderte Audi A3-modellene i begynnelsen av mai. Leveringene starter i løpet av sommeren. Prisene er ennå ikke klare.

– Audi A3 er en av våre absolutt bestselgere, sier Audi-direktør Harald Edvardsen-Eibak. Med denne oppgraderingen tar bilen enda et steg opp, og vi er sikre på at Audi A3 vil styrke sin posisjon ytterligere i det kompakte premium-segmentet, sier Edvardsen-Eibak videre. Siden lanseringen av plug-in hybriden Audi A3 e-tron i 2014 har vi solgt over 2.400 eksemplarer av denne modellen. Sammen med et godt utvalg av motorer med quattro firehjulsdrift, treffer Audi A3 en svært bred kundegruppe, avslutter EdvardsenEibak.