Nye Audi A4 allroad quattro - For gode og dårlige veier > 01 > 2016 > Audi Norge

Nye Audi A4 allroad quattro - For gode og dårlige veier

  • 1400x438_AA4_161006.jpg
1400x438_AA4_161006.jpg

Nye Audi A4 allroad quattro - For gode og dårlige veier

De første nye Audi A4-modellene har nettopp begynt å rulle på norske veier. Til sommeren får de selskap av nye Audi A4 allroad quattro.

Med nye Audi A4 allroad quattro utvides den nye A4-familien med en viktig modell. Høyere bakkeklaring, quattro firehjulsdrift og allroad-designen er en oppskrift mange nordmenn setter pris på. Sammenlignet med nye Audi A4 Avant er bakkeklaringen økt med 34 mm. 23 mm kommer fra bilens hjuloppheng og de siste 11 mm fra den større hjuldimensjonen. (17" er standard.) Nye A4 allroad quattro måler 4,75 meter i lengden, bredden er 1,84 meter og høyden er 1,49 meter. Akselavstanden er 2,8 meter. Bagasjeromvolumet på 505 liter øker til 1510 liter når bakseteryggene legges ned. Til tross for økte dimensjoner, er vekten redusert med opptil 90 kg sammenlignet med forrige generasjon. Med 2.0 TFSI-motoren under panseret veier bilen 1.580 kg uten fører.

Sett forfra domineres designen av den særegne grillen og de horisontale og skarpe linjene. Beskyttelsesplaten i aluminium integreres tydelig i støtfangerne foran og bak. De kraftige hjulbuene og støtfangeren bak leveres enten i grå matt struktur, eller i kombinasjon med hellakkering med en rekke farger. Totalt er 14 eksteriørfarger tilgjengelige. Den typiske allroad takrellingen er sort som standard, men kan sammen med vindusprofilene også leveres i blank aluminium. Diskrete allroad-emblemer er plassert på bilens forskjermer og bakluke.

quattro firehjulsdrift er naturligvis standard på nye Audi A4 allroad quattro. For første gang tilbys også understell med demperregulering til Audi A4 allroad quattro. Et eget offroad-kjøremodus er også tilgjengelig.

Nye Audi A4 allroad tilbys først med en TFSI-bensinmotor og fem TDI-dieselmotorer med effekt fra 150 hk til 272 hk. Sammenlignet med forrige generasjon er effekten økt med opptil 27 hk, samtidig som forbruket er redusert med inntil 21 g/km. Alle motorer tilfredsstiller EU6-krav.

Interiøret i nye Audi A4 allroad quattro er stilrent og oversiktlig med tydelige horisontale linjer, inspirert av nye Audi Q7. Det nye MMI-operativsystemet er i stor grad også hentet fra nye Audi Q7. Betjeningen av de ulike infotainment-menyene kan styres både fra betjeningselementet i midtkonsollen og multifunksjonsrattet. Nye Audi A4 allroad quattro kan også leveres med Virtual Cockpit, et heldigitalt instrumentpanel med ulike visningsmodus. Audi connect sørger for flere nye online-tjenester, eksempelvis kan man som tilvalg fjernstyre kupevarmeren via en smarttelefon. Apple Car Play og Google Android Auto sørger for sømløs integrering av en rekke app'er og tjenester direkte fra eierens smarttelefon dersom man ønsker det.

Som i de andre nye Audi A4-modellene er en rekke nye førerassistansesystemer tilgjengelige. Også her er mye av teknikken er hentet direkte fra nye Audi Q7, som for eksempel den nye adaptive cruise controlen med egen køkjøring-assistent. I hastigheter opp til 65 km/t vil systemene i bilen selv sørge for styringen når veioppmerkingen og trafikken tillater det. Head-up display med integrering av en rekke funksjoner er også tilgjengelig.

Blant standardutstyret finner man blant annet xenon hovedlys med LED-kjørelys, elektrisk bakluke, bluetooth-forberedelse, Audi drive select (fra 190 hk), 7" MMI-skjerm, DAB+, mulitfunksjonssportsratt, 17" aluminiumsfelger og nødbremsassistent.