Audi Sport > Mer audi > Audi Norge
Audi RS Q e-tron

Performance is an attitude.

For Audi betyr racing å teste grenser og ta nye utfordringer med ekspertise og lidenskap helt til mål. Fra suksessene til quattro-modellene på 80-tallet, til verdensmesterskap i rally, Pikes Peak, Super Touring, DTM, GT-racing, Le Mans-prototyper og Formel E, til elektrifiseringen av Rally Dakar – og nå også Formel 1.

Audi RS Q e-tron E2, Audi RS Q e-tron

Veien til Dakar: Audi elektrifiserer ørkenen

I debutsesongen i år var Audi den første bilprodusenten som deltok med en elektrifisert drivlinje i det verdenskjente Dakar-rallyet, og startet dermed en revolusjon i ørkenrallyet. Når Audi Sport nå vender tilbake til den saudiarabiske ørkenen, er målet for 2023-utgaven å vinne sammenlagt. De tre førerduoene som igjen skal mestre sanddynene er Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Eduardo Boulanger og Carlos Sainz/Lucas Cruz.

Rally Dakar 2023
Showcar Audi F1

Audi trer inn i Formel 1 fra 2026

Motorsport er en sterk del av Audis DNA, og fra og med 2026-sesongen går Audi inn i FIA Formel 1. Ved å kombinere høy ytelse og konkurranse ser Audi et stort potensial for innovasjon og teknologioverføring til produksjonsmodeller. Audi vil derfor utvikle sin egen drivlinje på Audi Sports-anlegget i Neuburg, Tyskland. I slutten av 2022 vil Audi annonsere hvilket lag vi skal konkurrere med.

Formel 1-prosjektet
 • 1920x1080-ken-block--audi-cars.jpg
  Fremtidens motorsport med Ken Block

  Lidenskapen for motorsport startet da Audi S1 herjet på 80-tallet, og nå skal Ken Block og Audi sammen utvikle innovative prosjekter og flytte grensene for elektrisk mobilitet.

  Les mer
 • 1920x1080-RS-e-tron-gt-lucasdigrassi.jpg
  Testet prototypen av RS e-tron GT på bane

  Lucas di Grassi var den første som fikk teste den nesten produksjonsklare RS e-tron GT.

  Les mer

Se våre RS-modeller

Audi RS 7