Fomula E på Vålerbanen
Publisert august 2019

Formel E på Vålerbanen

I sommer var Vålerbanen avsperret -og strengt bevoktet, da Audi Sport-teamet inntok anlegget for testkjøring og forberedelser til sesongen som starter i november.

Vi snakket med teamleder Allan McNish og sjåførene Daniel Abt og Lucas DiGrassi om testkjøringen, og hvordan mye av teknikken blir videreført til bilene vi selger.

30 teknikere og ingeniører var på plass

Testen omfattet både tekniske nyvinninger for neste sesong, i tillegg til at deler av Vålerbanen ble bygget om for å simulere banene de kjører på rundt om i verden. Teamet har kun 22 dager til testing mellom sesongene – dette må fordeles per fører.

 • Valerbanen-team3.jpg
  Teamet må bruke dagene godt
 • Valerbanen-team2.jpg
  Alt ble også overvåket live fra fabrikken i Tyskland

Daniel Abt

"Du kan bare forholde deg til simulatoren, så jo bedre vi forbereder oss her, jo bedre blir vi hele sesongen."

Daniel Abt

Formel E-satsningen en en viktig pilar for Audi e-tron. Den tar med seg arven av «Born on the track, built for the road» over til elbilsatsingen, samtidig som den forsterker den lange historien Audi har gjennom fokuset på motorsport for læring og erfaring, for deretter å videreføre dette i produksjonsbilene.


 • Capture-etron-test.png
  Lucas bak rattet på e-tron
 • Capture-etron-valerbanen.jpg
  Audi e-tron får kjørt seg

Lucas DeGrassi

Formel E og motorsport flytter grenser med teknikk -teknikk som til slutt ender på landeveien i vår Audi e-tron. Her tester for første gang Lucas Audi e-tron på bane.

Lucas DeGrassi på Vålerbanen
Audi Norge Teknologi og innovasjon
Audi Sport testkjører Formel E på Vålerbanen