Audi Aicon | Teknologi og innovasjon | Audi

Audi Aicon

  • audi-aicon-forside.jpg
audi-aicon-forside.jpg
Publisert desermber 2017

Audi Aicon – en fremtidsvisjon

Det ligger i Audi sitt DNA å skyve grensene for hva som kan være mulig i fremtiden. Arven etter utviklingen av quattro og Formel E viser at konsepter med tiden kan bli virkelighet, og integrert i våre modeller.

Konseptbilen Aicon er designet uten hverken ratt og pedaler. Dette er for å la oss undersøke hvordan vi kan lage morgendagens bil.

Revolusjonerende, miljøvennlig og eksklusiv – Audi Aicon presenterer fremtidens intelligente mobilitet, i dag.

F17_EXT_Beauty_014_Licht_Prio_01.jpg
Det første du legger merke til med konseptbilen Audi Aicon er designen. Stilren, tøff, luksuriøs – som så mange Audi-modeller før den – men med en åpenbar forskjell, den er uten ratt og pedaler. Audi Aicon er en Nivå 5-bil, altså helt selvkjørende, og den viser oss hva vi kan forvente av fremtidens biler.

Ved siden av det spektakulære utseendet, er bilen spekket av nyvinninger tilpasset en autonom fremtid, der bilen og føreren får helt nye oppgaver. Vi i Audi jobber for å forutse og forstå fremtidens mobilitet og omfavne endringene allerede i dag, slik at vi kan utvikle den teknologien som er nødvendig til en hver tid.

Noe av det viktigste i så måte, er utviklingen av AI, eller Audi Intelligent Technologies. AI er Audis store utvalg innovative systemer, spesielt designet for å kunne frigjøre sjåførens tid i stadig større grad. Her snakker vi om teknologi som ikke bare er i stand til å gjøre bruk av data, men også til å tilegne seg det på egenhånd, og til og med videreutvikle og gjøre bruk av informasjonen – akkurat som mennesker.

Audi Aicon demonstrerer morgendagens muligheter innen mobilitet, design og teknologi. Her ser vi det fulle potensialet til alle de intelligente verktøyene som allerede er tatt i bruk og de som venter på å komme i bruk. AI er ikke utviklet bare for å ligne den menneskelige intelligensen, den skal være enda bedre. Og i likhet med den menneskelige intelligensen har vi flere underkategorier for vår kunstige intelligens som du kan lese mer om under videoen.
Les også: Selvkjørende biler fra Audi

Opplev Audi Aicon gjennom denne videoen

00:00 | 00:00

Opplev Audi Aicon

De åtte formene for kunstig intelligens:

linguistic_intelligence.png

Språklig intelligens

Dette er for mennesker evnen til å lese, skrive og kommunisere med ord. For bilen betyr det å forstå og analysere språklig informasjon. Audi Aicon responderer på stemmer og språk, så du kan snakke til den og få tilfredsstillende svar. I tillegg kan den kommunisere med andre biler og til og med trafikkskilt, og dele informasjon om for eksempel kjøreforhold og trafikk.
musical_intelligence.png

Musikalsk intelligens

Musikalsk intelligens er evnen å kjenne igjen og forstå forskjellige lyder. I Audi Aicon vil bilen registrere og analysere lyder, det kan være fra veien, i kupeen eller fra bilen selv, og kan dermed si i fra om noe er galt. Den er også i stand til å forstå musikk og stemning og kan justere lyset i kupeen etter atmosfæren.
visual_intelligence.png

Visuell/spatial intelligens

Visuell/spatial intelligens er å forstå detaljer via synsinntrykk og å ha en utviklet evne til å se og bedømme rom og avstand. I Audi Aicon ligger dette i den banebrytende kupeen. Bilen har fire dører som åpnes mot hverandre, og når du kommer inn ser du at fargene blir lysere fra gulv til tak for å fremheve romfølelsen. Mangelen av ratt og pedaler øker følelsen av luft og rom ytterligere. Setene kan legges opp, ned og skyves frem og tilbake og justeres etter bruk og behov. Den revolusjonerende designen og romfølelsen som kan konfigureres på flere måter, er bilens visuelle intelligens.
matematical_intelligence.png

Logisk/matematisk intelligens

Dette er evnen til å tenke logisk og regne. Audi Aicons laser- og radarsensorer sørger for at bilen beregner og analyserer vei og kjøreforhold, også i mørket, og kan si i fra i god tid før noe galt oppstår. Det helautonome autopilotsystemet har en kraftig matematisk intelligens og kan motta, kombinere og bruke data fra en rekke sensorer, for å kunne navigere, oppfatte og unngå mulige problemer på kjøreturen.
kinetic_intelligence.png

Kroppslig/kinetisk intelligens

Typiske kjennetegn ved mennesker som har høy kroppslig/kinestetisk intelligens er at de har god kroppskontroll, gode reflekser og liker å ta på ting. I Audi Aicon vises dette ved at setene kan beveges og «bygges om» som man ønsker og etter hva som best passer formålet med turen. I en verden der man ikke trenger å følge med på veien kan det for eksempel være hensiktsmessig å organisere setene så man kan slappe av i en komfortabel stilling. Eller kanskje du heller vil jobbe på vei til kontoret, i så fall vil små justeringer omforme kupeen til ditt eget kontor på hjul.
interpersonal_intelligence.png

Sosial intelligens

Dette er kort og godt evnen til å omgås andre mennesker. 90 prosent av all kommunikasjon mellom mennesker er ikke-verbal, og et menneske kan sende ut svært mange fysiske tegn med kroppen sin. Mennesker med høy sosial intelligens har evnen til å fornemme nyanser og oppfatte slike signaler fra andre mennesker. Audi Aicon legger til rette for all den kommunikasjonen du ønsker, og ikke bare på nett og mobil som i dagens biler, her kan du for eksempel se kundene dine i øynene under en videokonferanse, eller hva med å kjøre dem hjem og ta dagens siste møte i bilen? Enten det er venner, familie eller kollegaer vil du kunne kommunisere med dem på alle plattformer.
intrapersonal_intelligence.png

Selvinnsikt/intuitiv intelligens

Dette er evnen til å forstå egne følelser, verdier og intuisjon. Det å ha innsikt i seg selv og kjenne seg selv er en viktig egenskap, men den krever at det settes av tid til egenrefleksjon og tid til seg selv. Audi Aicons intuitive intelligens hjelper deg til å få en best mulig kjøretur, enten den dimmer lyset i kupeen, skjermer for sollys og på alle måter tilrettelegger for en best mulig opplevelse på veien.
naturalistic_intelligence.png

Miljøintelligens

Dette er det siste punktet som er kommet til oppdelingen av intelligens, og peker på behovet for å skjerme naturen og forstå den skjøre verden vi lever i. Audi Aicon er miljøvennlig. Bilen er fullelektrisk, med en mulig rekkevidde opp mot 800 kilometer på én lading, helt uten utslipp ved bruk.
Ennå er veien frem til helt selvkjørende biler lang, og mye må være på plass før det kan skje, både lover og regler og kontroll over alle trafikksoner. I tillegg liker vi jo å kjøre bil, så foreløpig vil vi ikke være ratt og pedaler foruten. Men det er ingen tvil om at Audi Aicon viser oss hvor spennende, behagelig og tidsbesparende den mobile fremtiden kan bli.