Nye Audi S3 | Lanseringer| Audi

Audi S3

  • 1920x600-S3-range-A204396_large.jpg
1920x600-S3-range-A204396_large.jpg
Publisert september 2020

Nye Audi S3 Sportback og Audi S3 Sedan: Mer dynamikk, mer kraft, mer kjøreglede.

For 20 år siden åpnet Audi markedet for sportslige premiumkompaktbiler med den første S3. Nå presenterer Audi en ny generasjon – både som S3 Sportback og som S3 Sedan.

  • Kraftfull 2,0 TFSI-motor med 310 hk (228 kW) og 400 Nm dreiemoment
  • Syvtrinns S tronic, S-spesifikt sportsunderstell og quattro firehjulsdrift er standard
  • Førerfokusert cockpit og teknologi fra storbilklassen

De nye S3-modellene viser sin dynamiske karakter ved første blikk. Fronten domineres av «singelframe»-grillen med et stort rombemønster og imponerende luftinntak. Speilhusene har selvsagt aluminiumsfinish. Karosseriskuldrene utvides med en markant linje fra frontlykter til baklys.

Området under skulderlinjen krummer innover – et nytt element i Audis design, som gir en sterkere fremheving av hjulbuene.

Nye S3 Sportback og S3 Sedan kan utstyres med LED-Matrix-lys om ønskelig. De digitale kjørelysene består av 15 LED-elementer, der ti utgjør to vertikale linjer. Bak understreker en stor diffusor og fire enderør det sportslige inntrykket.

1920x1080-S3-A204421_large.jpg

Kraftfull fremdrift

2,0 TFSI-motoren i de nye S3-modellene yter 310 hk (228 kW) og 400 Nm dreiemoment. Høyteknologiske funksjoner som AVS-ventilløftsystemet – som justerer løftehøyden til innsugtaksventilene etter behov – gir god fyllingsgrad i forbrenningskamrene. Termisk kontroll gir høy effektivitet.

Begge modellene akselererer fra 0 til 100 km/h på 4,8 sekunder på vei mot en toppfart som er elektronisk begrenset til 250 km/h. Føreren kan selv justere lydbildet fra den firesylindrede turbomotoren med «Audi drive select».

Syvtrinns S tronic gir både lynraske girskift og frirullefunksjon, og quattro firehjulsdrift leverer kreftene til underlaget. Den hydrauliske flerplateclutchen ved bakakselen gir full frihet i reguleringen av drivkrefter mellom for- og bakaksel etter behov, og kombinerer dynamiske egenskaper med stabilitet og effektivitet. Den kontrolleres av en modulær dynamisk «handling control» - et nytt system som kopler quattro tett sammen med den elektroniske stabilitetskontrollen (ESC) og de justerbare støtdemperne (ekstrautstyr).
Les mer om Audi S3 Sportback
1920x1080-S3-understell.jpg

Dynamisk understell

S3-modellene har firelenkers bakaksel, progressiv styring og S Sport-understell som standard. Det senker karosseriet 15 millimeter. Audi kan om ønskelig også levere understellet med justerbare støtdempere. Da kontrollerer ventiler oljestrømmen i støtdemperne slik at de tilpasses veiforholdene, kjøresituasjonen og førerens ønsker – og det skjer på få tusendeler av et sekund. Spennvidden mellom komfort og dynamikk er enda større enn på forgjengeren.

Den nye elektriske bremsekraftforsterkeren gir kraftfull og spontan oppbremsing. Alle fire bremseskiver er ventilerte. Bremsekalipperne er sorte som standard, med rødt som tilvalg. S3-modellene leveres med 18-tommers hjul, og 19-tommere som ekstrautstyr.
1920x1080-S3-interior.jpg

Sportslig interiør med generøse plassforhold

De nye S3-modellen har vokst: Sportback og Sedan er respektive tre og fire cm lenger, og begge modellene er tre cm bredere. Modellen med fem dører måler nå 4,50 m. Med minimale avvik er de andre målene like: Bredde 1,83 m, høyde 1,43 m og akselavstand 2,64 m. Det gir generøse plassforhold innvendig. Bagasjerommet til S3 Sportback rommer mellom 325 og 1 145 liter, med Sedan har 370 liter bagasjeplass.

Det slående sportslige designet fortsetter innvendig. En ny, kompakt girvelger for S tronic og dekorative aluminium- eller karboninnfellinger gjenspeiler tonen som frontlyktene setter an. Cockpiten er førerorientert. De distinkte luftdysene i en enhet understreker den sportslige karakteren.

Et digitaldisplay på 10,25 tommer er standard. Som alternativ kan både «Audi virtual cockpit» og en plus-versjon av den velges. Begge måler 12,3-tommer diagonalt, men plus-versjonen har tre ulike skjermer. Ambientbelysning kan også velges. Sportssetene med kontrastsøm er nyutviklede, med en polstring som i stor grad er laget av resirkulerte PET-flasker.
1920x1080-S3-info.jpg

En ny generasjon infotainment

Et 10,1-tommers touchpanel i midtkonsollen gjenkjenner håndskrift og gir akustiske tilbakemeldinger. Infotainmentsystemet kan også styres med naturlig stemmestyring. «Head-up display» kan leveres som tilbehør.

MMI-systemet i de nye S3-modellene er bygget på 3. generasjon av det modulære infotainmentsystemet (MIB 3). Prosessorkraften er ti ganger høyere enn på forgjengeren, og det kjører alle oppgaver knyttet til Internett med «LTE Advanced»-hastighet, og har integrert Wi-Fi. «Audi connect» nettjenester inkluderer for eksempel «Car-to-X».

For hi-fi-fans, er det verdt å merke seg at premiumlydanlegget fra Bang & Olufsen med 3D-lyd gir en helt spesiell spatial lydopplevelse.

Førerassistentsystemene i de nye S3-modellene demonstrerer også Audis tekniske ekspertise. «Audi pre sense front» med svingassistent og varsel når du forlater kjørefeltet er standard. Disse kan forhindre alvorlige ulykker. Ytterligere assistentsystemer kan leveres om tilvalg.

Priser på S3 Sportback blir tilgjengelig når vi åpner vi for bestilling i september. Sedan-utgaven vil ikke bli tilgjengelig i Norge.