Audi lanserer Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron

Audi tar et nytt stort steg mot bærekraftig, elektrisk mobilitet når de nye Q4 e-tron-modellene lanseres. Audi Q4 e-tron lanseres i tre versjoner per karosseri, med ytelser fra 170 hk inntil 299 hk. De første bilene kan leveres til norske kunder i løpet av sommeren i år.

Publisert 14.04.2021

Utvendig design: Audis neste steg

Audi tar et nytt steg i utviklingen av sitt designspråk med Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron. Nå settes ideene fra konseptbilene, som ble vist i starten av 2019, ut i livet: Korte overheng, store hjul, og kraftfull betoning av de muskulære formene. Alle linjer er trukket med høyeste presisjon, og behandlingen av overflatene er klar og distinkt.

I Audi Q4 Sportback e-tron gir den lave, kupéinspirerte taklinjen en spesielt ekspressiv karosseriavslutning, med en spoiler langt nede på det todelte vinduet. Det progressive designet er også funksjonelt: Q4 e-tron oppnår en Cw-verdi på 0,28, mens Sportback går enda lavere: 0,26.

Om ønskelig kan begge utgavene av den elektriske SUV-en levers med «Matrix LED»-frontlykter, som alltid lyser opp veibanen så mye som mulig, uten på blende annen trafikk. Den digitale lyssignaturen er en verdensnyhet: Føreren kan veksle mellom fire signaturer i MMI-betjeningssystemet. Åtte farger vil være tilgjengelig fra lansering, inkludert den nye «aurorafiolet». I tillegg til basisversjonen, lanseres også modellene med eksteriørdesign «Advanced» og «S-line».

Audi Q4 e-tron prototype

En bil for enhver situasjon

Audi Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron har en anvendelighet som gjør dem til den perfekte familiebilen i en norsk hverdag. Med en lengde på 4 599 millimeter, en bredde på 1 865 millimeter, og en høyde på 1 632 millimeter (verdier for Q4 e-tron), gir den nye byggemåten en innvendig plass som går utover klassegrensene. Akselavstanden er på hele 2,76 meter, og de innvendige plassforholdene kan sammenlignes med det man finner i en SUV av full størrelse. Innvendig kupelengde er hele 1,83 meter.

Her det det ingen sentertunell, og følelsen av rommelighet gjelder ikke bare foran. Også passasjerene i baksetet nyter fordelene av den nye, tekniske plattformen, som er konstruert for elektrisk drift fra bunnen av. Den frigjorte innvendige plassen er også utnyttet til lagringsplass inne i kupeen – til sammen rundt 25 liter.

Bagasjerommet har også et volum som overgår det man finner i den kompakte SUV-klassen, det matcher heller mellomklassen: Q4 e-tron rommer 520 liter, som kan økes til 1 490 liter ved å felle ned bakseteryggen. Q4 Sportback e-tron har et bagasjerom på 515 liter, som kan økes til 1 460 liter. Begge modellen kan trekke tilhengere på inntil 1 000 kg, mens quattro-utgavene kan trekke inntil 1 200 kg.

Audi Q4 e-tron
Audi Q4 e-tron interiør

Interiør og betjening: Nye ideer for en ny æra

Interiøret i Audi Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron fremstår som rommelig og luftig. Instrumentpanelet er vinklet mot føreren. Informasjonen er delt mellom to skjermer, som også er designelementer. Dekorpanelene på passasjersiden kan om ønskelig levers i et teknisk materiale som i stor grad er resirkulert. Setetrekkene i S-line-utgaven har en stor andel av resirkulert polyester – rundt 26 1,5-liters PET-flasker brukes i hvert sete. Til sammen 27 av delene i Q4 e-tron har materialer som i høy grad er gjenbrukt.

Rattet er helt nytt: Her benyttes sømløse touchflater til å betjene de digitale instrumentene. Infotainment og navigasjon betjenes primært via det sentrale MMI-touchpanelet. Naturlig stemmestyring utgjør en tredje betjeningsmåte.

Om ønskelig kan Q4 e-tron også leveres med en ytterligere innovasjon – «augmented reality head-up display». Det projiserer informasjonen fra noen av assistentsystemene og navigasjonsveiledningen i veibanen foran sjåføren. Informasjonen vises dynamisk, som et levende bilde i hele 70-tommers størrelse, i en avstand på rundt 10 meter foran føreren.

Heldigital: Q4 e-tron er et stykke e-mobilitet

Q4 e-tron-modellene vil gi en heldigital brukeropplevelse. Infotainmentsystemet leveres i tre nivåer: MMI, MMI plus og MMI pro. Flere funksjoner legges til alt etter konfigurasjonsnivået, inkludert AR-displayet og «Audi virutal cockpit plus». De høyere nivåene gir tilgang til nettbaserte tjenester fra «Audi Connect», for eksempel intelligent ruteplanlegger, som finner den raskeste reiseruten inkludert ladestopp.

For premium lydopplevelse har Audi en ny partner på plass i Q4 e-tron: Lydanlegget fra Sonos (tilvalg) kombinerer livsstil, teknologi og design på en ny måte.

Audi Q4 e-tron produksjon

Både for bykjøring og langturer: Batteri og lademuligheter

De to eklektiske Q4-modellene levers med to batteristørrelser og tre motoralternativer. Det kompakte batteriet i Q4 35 e-tron har et netto energiinnhold på 52 kWh (55 kWh brutto), noe som gir en rekkevidde på inntil 341 km (WLTP). Q4 40 e-tron og Q4 50 e-tron quattro vil ha det største batteriet på 77 kWh netto (82 kWh brutto). Den firehjulsdrevne utgaven vil ha en rekkevidde på inntil 499 km, mens den bakhjulsdrevne Q4 40 e-tron vil ha en rekkevidde på inntil 520 km (WLTP).

Intelligent regenerering som også inkluderer data fra navigasjon og topografi, gir et viktig bidrag til å spare energi. Varmepumpe bidrar til å temperere både høyvoltskomponentene og kupeen, og gir et viktig bidrag til effektiviteten på lange turer, spesielt om vinteren.

Det minste batteriet kan lades med inntil 7,4 kW ved normallading (AC), og hurtiglades (DC) med 100 kW . Det største batteriet kan lades med inntil 11 kW ved normallading (AC) og opptil 125 kW ved hurtiglading (DC). Det gir mulighet til å øke rekkevidden med inntil 130 km på bare ti minutter under ideelle forhold.

Audi «e-tron Charging Service» gir tilgang til rundt 210 000 offentlige ladepunkter i 26 europeiske land, derav 4400 lynladepunkt (per april 2021) med ett enkelt ladekort. Kundene betaler ingen abonnementsavgift det første året. Tjenesten gir gunstige betingelser hos IONITY.

Audi Q4 Sportback e-tron
Audi Q4 e-tron

Full kontroll: Understell og assistentsystemer

Høyvoltsbatteriet i Audi Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron ligger under gulvet mellom hjulakslene, noe som gir et lavt tyngdepunkt og en balansert vektfordeling. Kontrollsystemene for fremdrift og understell arbeider tett sammen, noe som gjør den kompakte elektriske SUV-en sikker, sportslig og komfortabel – samtidig.

Om ønskelig kan Audi levere et sportsunderstell til alle Q4 e-tron, som senker karosseriet 15 millimeter (standard på S-line). «Audi drive select» gir tilgang til ulike kjøreprofiler (standard på Sportback), og progressiv styring kan leveres (standard på quattro-modellene). Understellet med demperkontroll – et tilvalg for alle motoralternativene – gir en enda mer utsøkt kjøreopplevelse.

Hjulstørrelsen spenner fra 19 – 21 tommer, med flere aerodynamiske design. Dette bidrar også til økt effektivitet.

Den kompakte SUV-en har tallrike assistentsystemer som standard. Dette inkluderer for eksempel en «predictive efficiency assist», som støtter en framoverskuende kjørestil som gir høyere energieffektivitet. Systemene som kan leveres som tilvalg, er som mye av det andre tilleggsutstyret inndelt i pakker. Høydepunkter her er «adaptive cruise assist», som gir føreren assistanse over hele hastighetsområdet, og «surround view camera», som er til spesielt stor hjelp ved bykjøring og parkering.

Bærekraft i praksis: Q4 e-tron leveres til kundene med nøytralt CO2-avtrykk

Fabrikken i Zwickau benytter elektrisitet fra fornybare kilder, og leverandørene av battericeller er også pålagt å benytte grønn energi i sin produksjonsprosess. Uunngåelige utslipp fra produksjonen blir kompensert for gjennom klimaprosjekter godkjent av det tyske sertifiseringsbyrået TÜV. De oppfyller de strenge kravene i «the Gold Standard Fonundation».

Audi Q4 e-tron

Utstyrspakker tilpasset det norske markedet

Audi Q4 e-tron kommer til våre forhandlere allerede i juni 2021, mens Audi Q4 Sportback e-tron kommer nærmere høsten. Norske veiledende priser er fra kr 399.900,- levert Oslo for Audi Q4 e-tron, og kr 20.000,- mer for Audi Q4 Sportback e-tron. Audi Q4 Sportback e-tron leveres med litt mer standardutstyr enn Q4 e-tron, blant annet elektrisk bakluke og Audi Drive Select.

Audi Q4 e-tron 50 quattro Advanced har en veiledende pris på kr 484.500,- levert Oslo. Denne modellen har Advanced eksteriørpakke som standard, som inneholder blant annet støtfangere med den nedre kanten og hjulbuene lakkert i kontrastfargen manhattangrå metallic og 19 tommers felger i 5-W-eikers aerodesign.

 • Q4 35 e-tron | Q4 Sportback 35 e-tron

  > Energikapasitet i kWh netto/brutto: 52/55
  > Maksimal ladekapasitet i kW AC/DC: 7,4/100
  > Maksimal ytelse inntil (peak/60 s) i kW (hk): 125 (170)
  > Maksimalt dreiemoment i Nm: 310
  > Toppfart i km/h: 160
  > Akselerasjon 0 til 100 km/h i sek.: 9,0
  > Rekkevidde e-tron/Sportback i km: 341/349
  > Egenvekt e-tron/Sportback i kg (uten fører): 1890/1895

 • Q4 40 e-tron | Q4 Sportback 40 e-tron

  > Energikapasitet i kWh netto/brutto: 77/82
  > Maksimal ladekapasitet i kW AC/DC: 11/125
  > Maksimal ytelse inntil (peak/60 s) i kW (hk): 150 (204)
  > Maksimalt dreiemoment i Nm: 310
  > Toppfart i km/h: 160
  > Akselerasjon 0 til 100 km/h i sek.: 8,5
  > Rekkevidde i km: 520
  > Egenvekt i kg (uten fører): 2020

 • Q4 50 e-tron quattro | Q4 Sportback 50 e-tron quattro

  > Energikapasitet i kWh netto/brutto: 77/82
  > Maksimal ladekapasitet i kW AC/DC: 11/125
  > Maksimal ytelse inntil (peak/60 s) i kW (hk): 220 (299)
  > Maksimalt dreiemoment i Nm: 460
  > Toppfart i km/h: 180
  > Akselerasjon 0 til 100 km/h i sek.: 6,2
  > Rekkevidde e-tron/Sportback i km: 488/497
  > Egenvekt e-tron/Sportback i kg (uten fører): 2135/2140

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron

Strømforbruk ved blandet kjøring* i kWh / 100 km: 17.8–15.8 (NEDC); 19.9–17.0 (WLTP); CO₂-utslipp ved blandet kjøring* i g/km: 0. Når det er oppgitt omtrentlige verdier for strømforbruk og CO₂-utslipp, er det fordi dette avhenger av bilens utstyr.

Audi Q4 e-tron Sportback fra siden

Audi Q4 Sportback e-tron

Strømforbruk ved blandet kjøring* i kWh / 100 km: 17.9–15.6 (NEDC); 20.9–16.6 (WLTP); CO₂-utslipp ved blandet kjøring* i g/km: 0 Når det er oppgitt omtrentlige verdier for strømforbruk og CO₂-utslipp, er det fordi dette avhenger av bilens utstyr.

Nyheter fra Audi

Motta eksklusiv informasjon, interessante bakgrunnshistorier og spennende impulser om Audis elbiler og ladbare hybrider.

Audi Norge Lanseringer
Audi lanserer Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron