Hva er hybridbil og hvordan kjøre effektivt? > Audi Norge

Velkommen til Audi sitt magasin

  • Audi-q7-etron-quattro-1400.jpg
Audi-q7-etron-quattro-1400.jpg

Slik kjører du effektivt med en ladbar hybrid

Hva er hybridbil og hvordan fungerer den? Hvordan er forbruket og hvor lang rekkevidde får du? Finn ut mer her.

2018-01-04 Audi-q7-etron-quattro.jpg

Mange lurer på hvordan en ladbar hybridbil virker, og hva slags forbruk den har. Og hvor lang rekkevidde får du med en ladbar hybrid?

Hva er en hybridbil?

En hybridbil er en bil som mange mener har det beste fra to verdener. En ladbar hybrid har nemlig både en elektrisk motor og en forebrenningsmotor. Så fremt du har ladet batteriet vil du starte med å kjøre rent elektrisk, og på denne måten vil bilen kjøre mest mulig utslippsfritt. Går batteriet tomt for strøm vil forbrenningsmotoren automatisk kobles inn. Da vil hybridbilen gjenvinne energi til batteriet ved å bruke motorbrems når du tar foten fra gasspedalen og når du bremser. I lange nedoverbakker vil du derfor kunne øke den elektriske rekkevidden betydelig.

Skal du lenger enn den elektriske rekkevidden tillater kan du velge hybridmodus, og dermed la bilen velge hva som gir deg mest fornuftig fremdrift av elkraft/forbrenningsmotor eller kombinasjonsdrift.

En ladbar hybrid er svært gunstig. Den har lave avgifter og samtidig er det lave driftskostnader knyttet til en ladbar hybrid. En annen viktig fordel er at det heller ikke begrenset rekkevidde.
Ladbar hybrid teknologi er noe Audi har jobbet med lenge slik at du får så mye utslippsfri kjøring som mulig med god rekkevidde. De ladbare hybridbilene til Audi er med god grunn svært populære.
Les mer om Audi sine best i test hybridbiler her

Ladbar hybrid som familiens eneste bil

michael-bang-helgerud.jpg

Noe av det aller beste med å ha en ladbar hybridbil er at den fungerer kjempebra som familiens eneste bil, samtidig som den har et lavt forbruk og er mer miljøvennlig. Du kan også alltid være trygg på at du har den rekkevidden du trenger for å komme deg fra A til B.

– En familie har ofte behov for en «bybil» og en stor familiebil til langtur på hytta. Her er Audi Q7 e-tron quattro genial og passer helt perfekt! Vi har jo gleden av å selge Audi Q7 e-tron quattro, som er markedets smarteste ladbar hybrid. Denne bilen kombinerer elektrisk kjøring med en rekkevidde på inntil 56 km. Slik tar hybridbilen unna dagligdags kjøring kun på strøm og har i tillegg en sterk 3.0 TDI V6 motor, som er fin for langkjøring og holder forbruket nede til et svært akseptabelt nivå, forklarer Michael Bang Helgerud, salgssjef for Audi hos Møller Bil Oslo Vest.
Møller Bil Oslo Vest

Så hva lurer egentlig folk på når de skal velge en ladbar hybridbil?

– For folk er det viktig med elektrisk rekkevidde, drivstoffutgifter ved ren drivstoffkjøring og fremkommelighet, svarer salgssjefen.
Les også: Derfor bør du kjøpe ladbar hybridbil
lading-hybrid.jpg

Hvordan får du best elektrisk rekkevidde med en ladbar hybrid?

– Et godt tips er å låse bilen i EV-modus (elektrisk modus) og kjøre forsiktig med minst mulig på i bilen. På den måten får man best elektrisk rekkevidde og kjørelengde. Setevarme, klimaanlegg og varme i sidespeil, alt dette er med å påvirke total rekkevidde. Audi sine ladebare hybrider regner fremvist elektrisk rekkevidde ved fulladet bil basert på de siste 30 km kjørt. Derfor kan man ved å kjøre rolig frem mot lading oppnå en fin elektrisk rekkevidde når bilen er fulladet. Men det betyr ikke at bilen går lenger enn din kjøring skulle tilsi. Elektrisk kjøring er mye mer sensitiv ovenfor gasspådrag enn drivstoffbiler, og dermed gjenspeiler den kjørestilen til sjåføren på en annen måte.

Ladbar hybrid - en smart bil

etron.jpg

Når og hvordan bør man bytte mellom bensin/diesel og elektrisk for at det skal bli mest gunstig? Teknologien i en ladbar hybrid fra Audi hjelper deg med å kjøre effektivt og økonomisk slik at du slipper å tenke på det.

– Ladbar hybrid er skapt for å sørge for så lavt utslipp og forbruk som mulig på A-B kjøring hvor elektrisitet passer perfekt. Hverdagsbehovet til en vanlig nordmann blir dekket med 56 km rekkevidde. Enten du pendler til jobb hver dag eller har kort distanse vil bilen sørge for lavere drivstoffutgifter. Til langkjøring er det fornuftig å stille inn navigasjonssystemet til den destinasjonen du skal på. På den måten kalkulerer bilen ut hvor den vil bruke strømmen og hvor det er oppskriftsmessig best med diesel. Dette er en smart bil!
Audi-a3-etron-svart.jpg

Her er salgssjefens tips til deg som skal kjøpe ladbar hybridbil:

– Det kan være smart å tenke over hvor mye kjøring du har som kan gjøres unna på strøm. For de aller fleste dekker Audi A3 Sportback e-tron og Audi Q7 e-tron quattro sin elektriske rekkevidde med det daglige behovet. Fordelen med å velge ladbar hybrid vs. ren elektrisk bil er fleksibiliteten ved en spontan langtur. Det er fortsatt enklere å fylle drivstofftanken enn å lade opp biler. Vi mennesker liker det enkelt.

Bestill prøvekjøring