• A8 L
    A8 L
    Pris: fra 1 215 700,00 NOK Mnd.pris fra 8 453,00 NOK (Billån)

    Drivstofforbruk, blandet kjøring: 6,0–5,8 l/100 km

    CO2-utslipp, blandet kjøring: 159–152 g/km

    Eff. rente 4,96 % ved lånebehov kr 764 725 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 1 380 532. 

Derfor bør du kjøpe ladbar hybridbil > Audi Norge

Derfor bør du kjøpe ladbar hybridbil

2018-01-02 Det er mange fordeler med hybridbil fra Audi. Audi_plug-in_hybrid_e-tron.jpg

Å kjøpe plug-in hybridbil er i vinden som aldri før. Plug-in hybridbil har lenge vært et stort satsningsområde hos Audi, og det finnes allerede to ulike plug-in hybrider på markedet, Audi A3 Sportback e-tron og Audi Q7 e-tron quattro.

Disse hybridbilene har blitt drømmebilen for mange, og stadig flere finner ut det finnes en rekke fordeler med hybridbil . Vet du for eksempel hvor enkelt du lader en plug-in hybridbil? Eller hvilke økonomiske fordeler du får ved kjøp av plug-in hybrid?

Mange fordeler med hybridbil

Paul-Magnar-Wollstadmo_Audi_Moller_Bil_Forus.jpg

Paul-Magnar Wollstadmo hos Møller Bil Forus har solgt mange plug-in hybridbiler fra Audi, og tror disse bilmodellene har blitt så populære fordi drivstoffkostnadene er lavere og hybridbilene er sprekere. I tillegg er dette mer miljøvennlige biler til en lavere pris.

– Du bør kjøpe plug-in hybrid fordi det på mange måter er en Ole Brumm-bil; Ja takk, begge deler. Du får fordelene ved å kunne kjøre elektrisk og utslippsfritt uten rekkeviddeangst. Andre fordeler med hybridbil er også at du får lavere drivstoffkostnader siden mye av den daglige kjøringen vil være på strøm, som er rimeligere å kjøre på.

Plug-in hybridbil fra Audi

Så langt har Audi lansert to ulike plug-in hybrid-modeller. Audi Q7 e-tron quattro er en romslig og tøff SUV med firehjulstrekk, mens Audi A3 Sportback e-tron er en praktisk og kompakt bil. Begge hybridbilene har blitt tatt veldig godt imot på det norske markedet og er blant de mest solgte bilmodellene til Audi.

– Audi sine ladbare hybridbiler, med merkenavnet e-tron, kjennetegnes ved at de har lang rekkevidde og meget gode kjøreegenskaper, samt at de er ladbare med moderne litium-ion batterier, forklarer Wollstadmo.

Det betyr at du får mange fordeler når du kjører plug-in hybridbil, enten det er korte hverdagsturer eller langkjøring i helgene.

– De største fordelene med å velge plug-in hybrid er å kunne kjøre utslippsfritt i hverdagen, og med ekstra krefter når du behøver det. Du får også virkning av elmotoren på langkjøring. Audi sine e-tron-modeller fungerer på den måten at hvis du legger inn en adresse du skal kjøre til, passer hybridbilen på å utnytte batterikapasiteten slik at når du er fremme på bestemmelsesstedet, er strømmen på batteriet brukt opp. Plug-in hybrid utnytter altså batterikapasiteten maksimalt.

Hvordan lade hybridbil

Ladbar_hybridbil_enkel_a_lade.jpg

Det er veldig enkelt å lade hybridbil fra Audi, enten du skal lade hybridbilen på farta eller lade hjemme.

– Å lade hybridbil gjøres enkelt ved å sette ladekontakten i bilen og støpselet i utekontakten. Bilen kan lades med vanlig utekontakt, eller med industrikontakt for de som har det tilgjengelig. Da blir det litt kortere ladetid, sier Wollstadmo og legger til.

–Audi sine e-tron-modeller har moderne litium-ion batterier, samme batteritype som i mobiltelefoner. Noen hybrider har nikkel-cadmium batterier, som er en eldre teknologi, og disse batteriene er derfor ikke like holdbare. Audi sine batterier ligger under baksetet og delvis under bagasjerommet på Audi Q7 e-tron quattro. Det sikrer lavt tyngdepunkt og en jevn fordeling av vekten i bilen.

Når du lader hjemme via en vanlig husholdningskontakt, er ladetiden ca. 8 timer for Audi Q7 e-tron quattro og 3 timer og 45 minutter for A3 Sportback e-tron. Ved bruk av en industrikontakt blir ladetiden redusert til ca. 2,5 timer for Audi Q7 e-tron og 2 timer og 45 minutter for Audi A3 e-tron.
Les også: Audi satser på plug-in hybridbiler

Hybridbil avgifter og økonomiske fordeler

Det er også veldig gunstig økonomisk å velge plug-in hybrid. Du får flere økonomiske fordeler, som lavere engangsavgift og lavere forbruk til daglig.

– Det finnes flere økonomiske fordeler med plug-in hybridbil, og du får betydelig lavere engangsavgift ved å velge en av Audi sine e-tron-modeller. Audi A3 med 150 hk TFSI bensinmotor og S Tronic automatgir koster omtrent det samme som en Audi A3 Sportback e-tron med 204 hk og mulighet til å kjøre elektrisk inntil 4 mil.

Plug-in hybrid har lavere forbruk og er en sprekere bil. I tillegg er bilen bedre å kjøre ettersom vekten er bedre fordelt utover og ligger lavt plassert i bilen.

Hvor lang rekkevidde har A3 Sportback e-tron og Q7 e-tron quattro?

600x600_AQ7_E-TRON_151005_1.jpg

Mange lurer på hvor lang rekkevidde ladbare hybridbiler har. Fordelen med begge e-tron-modellene fra Audi er at de både kan kjøres elektrisk og utslippsfritt i hverdagen.

I tillegg kan ladbare hybridbiler brukes på langturer uten at du trenger å bekymre deg for rekkevidden. Bensinmotoren i A3 Sportback e-tron og dieselmotoren i Audi Q7 e-tron quattro tar over for batteriet, og gir de to plug-in hybridene en total rekkevidde på henholdsvis 940 km og 1 320 kilometer.

– Audi A3 Sportback e-tron er oppgitt til å ha en elektrisk rekkevidde på 50 km. I Norge har vi lys på, klimaanlegget i bruk, vi har bakker og vær og vind, så det jeg sier til kundene er at du kan regne med å kjøre opptil 40 km når det er varmt ute.

Audi Q7 e-tron quattro har en oppgitt rekkevidde på 57 km, der sier jeg til kundene at de kan forvente ca. 45 km ved normal kjøring. Når det er kaldt går rekkevidden ned, men begge bilene er utstyrt med opplegg for forhåndsklimatisering, enten ved å stille inn i menyen på forhånd, eller via Audi MMI Connect applikasjon på mobilen.

Min kone kjører Audi A3 Sportback e-tron og bruker appen hver dag. Da kommer hun ut til ferdig klimatisert bil, og bilen bruker strøm fra strømnettet til det elektriske varmeapparatet, i stedet for å bruke av batterikapasiteten. Det er «Forspranget ligger i teknikken» i praksis.
Audi_Q7_e-tron_2017_Hybrid_Suv.jpg

Audi Q7 e-tron quattro

Plug-in hybrid med firehjulstrekk

Det er også en stor fordel å kombinere plug-in hybrid med firehjulstrekk på norske vinterveier. Audi Q7 e-tron quattro er en stor plug-in hybrid SUV, og er verdens første hybridbil med firehjulstrekk.

Audi Q7 e-tron er en SUV med førsteklasses materialer og gjennomtenkte løsninger av høy kvalitet. Hybrid SUV-en er både sportslig og komfortabel, samtidig som den utnytter drivstoffet svært effektivt.

– Det er et stort konkurransefortrinn at Q7 e-tron har quattro firehjulstrekk der alle fire hjulene driver enten den går på strøm eller forbrenningsmotor. Flere av konkurrentene er framhjulsdrevne, og så kan bakhjulene hjelpe til hvis det er nok strøm på batteriene, sier Wollstadmo og legger til:

– Et annet stort fortrinn ved å velge Audi Q7 e-tron quattro er at den har en stor og sterk V6 TDI-motor med hele 600 Nm dreiemoment. Det betyr at bilen er sterk nok til å gi smidig kjøring med lavt forbruk også på forbrenningsmotor. Hybridbilen kan også trekke hele 3500 kilo når den har luftfjæring, og 2800 uten denne fjæringen.
Finn din Audi-forhandler

Leasing av hybridbil

Leasing av hybridbil er svært gunstig. Hvis du vurderer leasing istedenfor vanlig bilkjøp, bør du kontakte din nærmeste Audi-forhandler for et godt tilbud.

– Det er veldig enkelt og svært gunstig å lease en plug-in hybrid. Det skyldes at en plug-in hybrid har lav engangsavgift, og dermed er mye av bilens pris merverdiavgift. Ved leasing av hybridbil får leasingselskapet, Audi Financial Services, avskrive 80 % av momsen de første tre årene, og full avskriving av merverdiavgiften på 4 år. Vi anbefaler å lease A3 Sportback e-tron i 3 år, mens Audi Q7 e-tron quattro blir mest gunstig å lease over 4 år, avslutter Wollstadmo.
Lyst til å lease en plug-in hybrid? Finn ut mer om leasing her.

Prøvekjøre en hybridbil ?