Kommende elbiler > Audi Norge

  • 1920x600_170830_Audi_etron_Sportback_concept_3_4_front.jpg
1920x600_170830_Audi_etron_Sportback_concept_3_4_front.jpg

Audi lanserer e-offensiv med nye e-tron

Verdenspremieren av nye Audi e-tron markerer en tid med elektrifisering i fokus for bilmerket Audi. Innen 2025 vil Audi tilby 12 helelektriske modeller i viktige markeder verden over, og elbiler vil stå for en tredjedel av Audis totale omsetning. I Audis raskt voksende elektriske portefølje vil det finnes to SUV-er å velge imellom – nye e-tron og e-tron Sportback som lanseres i 2019. I tilllegg vil det produseres en modellserie med klassiske linjer slik som Audi Avant og Sportback. Til sammen vil de ulike modellene dekke ethvert markedssegment fra kompakt til fullstørrelse-klasse.

Audi e-tron markerer startskuddet

- Audi e-tron er definitivt et høydepunkt i Audis historie, ettersom det signaliserer startskuddet for vår strategi mot en elektrisk fremtid. Peter Mertens, medlem i ledelsen for teknisk utvikling hos Audi AG.

Fire ulike tekniske plattformer og produktfamilier er en forutsetning for å møte behovene til flere segmenter og målgrupper. Et tett samarbeid mellom avdeling for teknisk utvikling andre bilmerker i gruppen utnytter synergiene som kreves for et bredt globalt utvalg som også gir optimale muligheter for økonomisk suksess.

Audi e-tron and e-tron Sportback bruker komponenter fra Audis modulære plattform, og i kombinasjon med en rekke innovative løsninger innen drivsystemer muliggjør det en separat produktfamilie bestående av e-SUVer med elektrisk quattro-firehjulstrekk. Hurtiglading med opptil 150 kW og rekkevidde som tilrettelegger for langdistansekjøring er viktige milepæler i denne klassen.

audi_etron_lappland

Mot slutten av året vil Audi presentere den første bilen av en ny e-plattform: Audi e-tron GT concept showcar – en høydynamisk kupémodell med en flat gulvinnretning, debuterer på Los Angeles Auto Show 2018. Teknologien i denne bilen ble utviklet i samarbeid med Porsche, men designet og karakteren til e-tron GT concept er fullspekket med lettgjenkjennelig Audi DNA.

Et annet samarbeidsprosjekt mellom utviklingsavdelingene til Audi og Porsche er Premium Platform Electric (PPE), som vil være standard for flere helelektriske Audi-modeller i premiumsegmentet. Dette vil inkludere både SUV- og kupékonsepter. En av de viktigste styrkene til PPE er at den ble utviklet eksklusivt for elbiler, noe som gir store fordeler med tanke på vekt og størrelse.

Flere andre bilmerker i Volkswagen-gruppen samarbeider rundt utviklingen av en modulær elektrifiseringsplattform (MEB), som allerede er basisen på en rekke elektriske Audi-modeller i høyvolum-segmentene. En av disse utvikles spesielt for markedsbehovene i Kina, som er et svært viktig marked.

Audi AG vil i tillegg satse på å utvide utvalget av plug-in hybridmodeller.

- I fremtiden vil nærmest ethvert markedssegment inkludere modeller som benytter en kombinasjon av drivstoff og elektrisk energi, og som kan lades med strøm, avslutter Mertens.