Bom og forelegg > Eksisterende kunde > Audi Norge

Bom og forelegg

  • 1400x438_Berlinale.jpg
1400x438_Berlinale.jpg

Bom og forelegg

Jeg har mottatt faktura for bompassering med et behandlingsgebyr fra Audi Financial Services, hva er dette?

Ved leasing er det Audi Financial Services som er eier av bilen. Vi mottar derfor fakturaen og hvis du som kunde ikke har tegnet et autopass-abonnement i ditt navn. Vi tar et behandlingsgebyr for viderefakturering, dette i henhold til vilkårene i kontrakten. Vi anbefaler derfor at du tegner autopassabonnement, da unngår du ekstra gebyrer.

Jeg har mottatt faktura for et forelegg/parkeringsgebyr med et behandlingsgebyr fra Audi Financial Services, hva er dette?

Ved leasing er det Audi Financial Services som er eier av bilen. Vi mottar derfor fakturaen og hvis du ikke betaler opprinnelig ilagt forelegg/parkeringsgebyr. Vi tar et behandlingsgebyr for viderefakturering, dette i henhold til vilkårene i kontrakten. Betales opprinnelig faktura tilkommer det ingen behandlingsgebyr fra oss.

Jeg har autopassbrikke i mitt navn, allikevel har jeg fått faktura for bompassering med behandlingsgebyr fra Audi Financial Services, det kan vel ikke stemme?

Nei, da må du ta kontakt med gjeldende bombrikkeselskap og sjekke autopassbrikken din. Hvis du har blitt fakturert dobbelt, må du allikevelbetale fakturaen som du har fått fra oss i sin helhet.Vi vil umiddelbart refundere oppgjøret fra bompengeselskapet, med det beløpet vi mottar fra de.

Jeg har mottatt en faktura for bompassering/bot og vil gjerne ha originalfakturaen/underbilaget.

Send oss en e-post med fakturanummeret fra oss, så sender vi deg en kopi av originalfakturaen fra bomselskapet på mail.

Hvor kan jeg lese mer om autopass?

For mer informasjon om autopass, se www.autopass.no.
Autopass.no

Vi oppfordrer alle våre kunder til å ha autopassbrikke i bilen. Dette for å unngå ekstra gebyrer. Husk å åpne opp for at bombrikkeabonnement gjelder alle autopassstasjoner i hele landet.