Utforsk e-tron GT | Design og teknologi | Audi

Audi e-tron GT
Alt om design og teknologi

Audi e-tron GT er en sportslig bil for landeveiskjøring; en bil med utstøkte dynamiske egenskaper, samtidig som den er gir høy komfort over lange strekninger. Selv om e-tron GT er en elektrisk gran turismo med ekstreme ytelser, er det likevel en praktisk bil som dekker de aller fleste behov også for familier, med rommelig bagasjerom og ytterligere lagringsplass foran, god innvendig plass, quattro firehjulsdrift og lang rekkevidde. Her kan du utforske alt som gjør Audi e-tron GT så unik.

Før du dykker ned i detaljene kan du se produktsjef i Audi Norge, Bent Martinsen, snakke litt om eksteriør, interiør og tilbehør på Audi e-tron GT og RS e-tron GT.

Bli kjent med teknologien bak Audi e-tron GT

 • 1920x1080-e-tron-gt-exterior.jpg
  Utvendig design

  Med en akselavstand på 2,90 m måler Audi e-tron GT 4,99 m i lengden. Fire-dørs kupéen er 1,96 m bred og bare 1,41 m høy, og hjulene har en diameter på mellom 19 og 21 tommer. Sporbredden er 1,69 m foran og 1,66 m bak. Utformingen på Audi e-tron GT er en innovativ syntese av form og funksjon, som er typisk for Audi og er utgangspunktet for utformingen av fremtidige elektriske modeller. Konseptet er: sporty, komfortabelt og bærekraftig. Kroppslinjen muliggjør avansert aerodynamikk og motstandskoeffisienten på bare 0,24 reduserer spesielt energiforbruket på langturer, og øker dermed rekkevidden.

  Se Philipp Römers presentere eksteriørdesignet (2,58 min.)
 • 1920x1080-e-tron-gt-aerodynamics.jpg
  Aktiv aerodynamikk

  De to luftinntakene foran sørger for aktiv aerodynamikk. For mest mulig effektivitet er de to lamellene lukket så mye som mulig. Under sportslig kjøring med økt kjøleluftbehov, åpner de separat fra hverandre, og slipper dermed luft inn i de Y-formede kanalene. For 20- og 21-tommers hjul tilbyr Audi versjoner med aero-blader som dekker hoveddelen av skjermen og dermed forbedrer luftstrømmen ytterligere. Bladene er laget av høyytelsesplast, er bare 2 til 3 millimeter tykke og veldig lette.

  Se designelementene som sørger for optimal rekkevidde (3,14 min.)
 • 1920x1080-e-tron-gt-all-wheel-drive.jpg
  Elektrisk quattro og aktiv luftfjæring

  Den elektriske firehjulsdriften i e-tron GT regulerer dreiemomentfordelingen mellom akslene - kontinuerlig, fullt variabelt og i løpet av noen få tusendeler av et sekund. Den elektriske gran turismoen gir dermed kraftig dynamikk og optimal trekkraft under alle værforhold. I "komfort"-modus fungerer begge elektriske motorene sammen på en mest mulig energibesparende måte. I “dynamisk” modus er karakteren mer baktung, mens “effektivitets”-modus tydelig prioriterer forhjulsdrift. Med en glatt veibane, høye kraftbehov eller rask sving, kan mer dreiemoment fordeles på bakhjulene - og rundt fem ganger raskere enn med et mekanisk quattro-drivverk.

  Se hvorfor e-tron GT har suverent veigrep (4,10 min.)
 • 1920x1080-e-tron-gt-drivetrain.jpg
  Kjøreytelser

  PSM-motorene (permanent magnetiserte synkronmotorer ) i e-tron GT er ekstremt effektive. De er produsert med en kompleks teknologi kjent som hårnålsvikling, som gir høy effekttetthet, høy permanent ytelse og høy effektivitet i en kompakt konstruksjon. Dette gir en perfekt vektfordeling på 50:50, bedre plass i kupeen og stor reproduserbar effekt.

  Se hva som gjør de høye ytelsene mulig (3,11 min.)
 • 1920x1090-e-tron-gt-interior.jpg
  Interiøret

  Interiøret i e-tron GT formidler den ultimate gran turismo-følelsen ved å utstråle sportslighet, komfort og vidde. Bærekraftige materialer spiller også en viktig rolle i den elektriske sportsbilen. Et karakteristisk trekk ved Audi e-tron GT er fokuset på interiøret på føreren - inspirert av “monoposto”-konseptet. Midtkonsollen er vippet mot føreren, og den sentrale MMI-berøringsskjermen er beleilig plassert i den øvre delen, hvor den er lett å se. Sjåføren og passasjeren sitter i en sportslig lav stilling, adskilt av den brede sentertunnelen. Baksetene gir også nok plass til voksne, ettersom rygglenene kan brettes fremover i forholdet 40:20:40.

  Se e-tron GT fra innsiden (4,22 min.)
 • 1920x1080-e-tron-gt-color-trim.jpg
  Farger og materialer

  Bærekraftige materialer spiller en viktig rolle i Audi e-tron GT. Møbeltrekk er tilgjengelig enten som en kombinasjon av kunstlær og Kaskade-material, eller som en blanding av kunstlær og mikrofibermaterialet Dinamica. I begge tilfeller består dekslene hovedsakelig av materialer som polyesterfibre som er laget av resirkulerte PET-flasker, tekstiler eller gjenværende fibre. Hvert sett med Kaskade-deksler er laget av 119 resirkulerte plastflasker. Audi tilbyr et bredt spekter av polstringsmaterialer, fra kunstlær og Dinamica til fullskinn. Gulvteppet og gulvmattene i begge modeller er vanligvis laget av Econyl, et materiale som består av 100 prosent resirkulerte nylonfibre. Disse fibrene hentes fra produksjonsavfall, stoff- og tepperester eller gamle fiskenett.

  Se Christine Maier fortelle om farge-og materialvalg (4,48 min.)
 • 1920x1080-e-tron-gt-sound.jpg
  e-tron sportslyd

  I e-tron GT kan kundene konfigurere lytteopplevelsen selv - fra stillheten til den elektriske stasjonen helt til det sportslige lydbildet. I Audi e-tron GT er e-tron sportlyd tilgjengelig som ekstrautstyr, men kommer som standard i RS-modellen. To kontrollenheter og forsterkere plassert i bagasjerommet genererer en separat utvendig og innvendig lyd, som sendes ut av to høyttalere hver utenfor og inne i bilen.

  Se hvordan du bruker lydprofilene (2,49 min.)
 • 1920x1080-e-tron-gt-infotainment.jpg
  Infotainment og betjening

  Når det gjelder knapper og skjermer, følger e-tron GT dagens Audi-konsept: All informasjon vises på store skjermer. Føreren betjener den frittstående virtuelle Audi cockpit pluss via multifunksjonsknappene på eikene på rattet. Med elleve antenner, som alle er integrert der de ikke kan sees, har e-tron GT full kontakt med omverdenen. Audi e-tron GT og RS e-tron GT leveres som standard med MMI navigasjon pluss, som støtter høyhastighets dataoverføringsstandard LTE Advanced og inkluderer et Wi-Fi-hotspot for passasjerens mobile enheter.

  Se hvordan infotainment og betjnening fungerer (2, 58 min.)