R8 Coupé V10 performance quattro > R8 > Audi Norge
  • stage_exterior_front.jpg
Audi R8 Coupé V10 performance quattro

R8 Coupé V10 performance quattro

Motorsport møter serieproduksjon
Audi R8 Coupé V10 performance quattro.

Audi har motorsportgener – og Audi R8 Coupé V10 performance quattro har fått spesielt mange av dem. Gode beviser på dette er blant annet de kraftfulle luftinntakene ved siden av den brede singleframe-grillen i fronten, den skarpe sidelinjen som antyder den midtstilte motoren og den høyt plasserte diffusoren bak. Denne coupeen med 620 hk markerer den nøyaktige overgangen mellom veien og banen.

Nedlasting (alle)
00:00 | 00:00
1920x1080_AR8_181009.jpg
1920x1080_AR8_181009.jpg
  • Lakkfargen ascariblå har en utstråling som er eksklusivt forbeholdt Audi R8 Coupé V10 performance quattro.

  • De mørke LED-hovedlyktene fremhever bilens sportslige og stramme design.

  • Den store, fastmonterte spoileren bak på Audi R8 Coupé V10 performance quattro er fremstilt av karbonfiberforsterket plast (CFRP).

  • Audi R8 er med en høyde på 1,24 meter en renraset sportsbil.

  • En høyt plassert diffusor og ellipseformede enderør i glanset sort inngår i standardutstyret til Audi R8 Coupé V10 performance quattro.

  • Smale åpninger i panseret minner om merkeikonet Audi Sport quattro.

  • 118 lysdioder i hekken danner en markant lyssignatur som er synlig på lang avstand.

  • Med rattet med flat underside holder du Audi R8 på plass i kjørefeltet.

  • Standard på Audi R8 Coupé V10 performance quattro: Setetrekk i skinn/Alcantara med detaljer i mercatoblå og dekorelementer i høyglanset karbon.

Ytelsesverdier

Ytelse

456

kW

(620 hk)

Topphastighet

331

km/t

Akselerasjon

3,1

sekunder

fra 0 til 100 km/t

Mer om motoren

Understellet – presist på alle måter

I tillegg til den rene ytelsen handler motorsport også om hvor presist og direkte du kan overføre kreftene til veien. Her spiller understellet en avgjørende rolle. Alle fire hjul styres av doble triangelstag av aluminium, Audi R8 Coupé V10 performance quattro har dessuten hardere fjæring og demping. Dempersystemet Audi magnetic ride (ekstrautstyr) tilpasser støtdemperne til din kjørestil og underlaget. Demperne tilpasses individuelt for hvert hjul i løpet av millisekunder.

Den forbedrede servostyringen reagerer enda mer direkte og sørger for usedvanlig nøyaktige tilbakemeldinger fra veibanen. Dynamisk styring leveres som ekstrautstyr og tilpasser rattvinkelen avhengig av hastigheten slik at bilen kan manøvreres ekstremt smidig. Standardutstyret til Audi R8 Coupé V10 performance quattro omfatter karbonfiberforsterkede keramiske bremser som reduserer bevegelsesenergien. Bremsekaliperne er som standard antrasittgrå, men kan som ekstrautstyr leveres i rødt.

Audi R8 Coupé V10 performance quattro sett bakfra
Mer om bilens karosseri

Med motorsport i blodet

Broren til Audi R8, Audi R8 LMS, har hatt suksess på prestisjetunge baner verden over: Den har hittil innkassert fire totalseire i 24-timersløpet på Nürburgring og på Spa, samt en i Dubai. I tillegg til andre sprint- og mesterskapstitler har den også dominert 12-timersløpet på Bathurst tre ganger.

Andelen like komponenter viser hvor tett slektskapet er mellom disse sterke atletene: For GT3-versjonen er andelen på 50 prosent. For eksempel er V10-motoren nesten identisk på de to bilene. På sportsbilen Audi R8 LMS GT4 er hele 60 prosent av delene de samme som på standardmodellen.

Audi R8 LMS – et forbilde

En fokusert og elegant kupé

Nærheten til motorsporten er tydelig også i kupeen til Audi R8. Alle betjeningselementer er visuelt samlet rett foran deg i en stor bue, ikke ulikt den førerfokuserte designen i en Monoposto. Audi R8 Coupé V10 performance quattro er utstyrt med racing-seter. Som standard leveres setetrekk i skinn/Alcantara, med fargedetaljer i mercatoblå og dekorelementer i høyglanset karbon. Pedaler og fotstøtte i rustfritt stål samt dekor i karbon er også standard. Du kan selvfølgelig kombinere farger og materialer akkurat slik du selv ønsker. Audi exclusive byr på en rekke kombinasjoner som lar deg tilpasse bilens indre til din smak.

Kupeen til Audi R8 Coupé V10 performance quattro

Med Audi virtual cockpit har du full oversikt

Kombinasjonen av MMI navigasjon plus og Audi virtual cockpit er en digital løsning som lar deg konsentrere deg fullt ut om veien foran deg. Hele betjeningskonseptet er basert på at du skal kunne styre alle viktige funksjoner uten at du må ta hendene av rattet eller blikket fra veien. Den 12,3 tommer store skjermen til Audi virtual cockpit viser turtelleren i midten. Rundt denne kan det plasseres andre verdier for blant annet dreiemoment, g-krefter, rundetider, motor- og giroljetemperatur samt dekktrykk og -temperatur. Audi R8 Coupé V10 performance quattro har her en ekstra tast du kan bruke for å styre spesialtilpassede performance-programmer direkte.

Audi virtual cockpit i Audi R8