Motorene i Audi Q5 – kraft og effektivitet > Audi Q5 | En stor SUV med god plass > Q5 > Audi Norge

Q5

  • stage_exterior_front.jpg
stage_exterior_front.jpg
Endre betingelser

Motorene i Audi Q5 – kraft og effektivitet

Kraft og effektivitet kjennetegner motorene i Audi Q5. Takket være TFSI-motorene kjører du både sportslig og komfortabelt samtidig som forbruksverdiene er svært lave. 2.0 TFSI-motoren er utstyrt med ventilstyringen Audi valvelift-system, som kan bidra til å redusere drivstofforbruket betraktelig. TDI-motorene er utstyrt med common railteknikk og kjennetegnes av stille gange, imponerende motorakustikk og smidige kjøreegenskaper. Alle motorene har start-/stop-system og regenerering som standardutstyr. Med slikt utstyr er det mulig å redusere drivstofforbruket uten at det går på bekostning av kjøreopplevelsen.

TFSI-motoren i Audi Q5
256x144_AA4_D_131018.jpg
Med FSI®-teknologi sprøytes drivstoffet direkte inn i forbrenningskammeret på og fordeles fint. Dermed kan motoren få eksakt den bensinmengden den trenger i løpet av et millisekund.
Dette bidrar til at drivstoffet utnyttes enda bedre slik at forbruket dermed reduseres. Motorene som leveres til Audi Q5, er utstyrt med TFSI®-teknologi. Det spesielle med denne teknologien er at den kombinerer fordelene med FSI med overlading, noe som gir enda bedre kraftutfoldelse. Denne kombinasjonen gir svært høy virkningsgrad, dynamiske egenskaper og forbedret trekkraft. Dette vil du merke når 2.0 liters TFSI-motoren med 252 hk akselererer. Her spares det ikke på dynamikken! I kombinasjon med 7-trinns s-tronic bruker den 6,3 sekunder fra 0 til 100 km/t. Alle TFSI-motorene er som standard utstyrt med det effektive start-/stop-systemet samt regenerering.
TDI-motorene i Audi Q5
256x144_AQ5_D_131035.jpg
Uansett om du velger 2.0 TDI-motoren på 150 eller 190 hk, blir du overbevist etter få meter bak rattet. 2.0 liters TDI-motoren quattro med S tronic og 190 hk viser gjerne krefter. Denne spreke motoren oppnår maksimalt dreiemoment på 400 Nm allerede ved 1750 o/min. I løpet av 7,9 sekunder har den akselerert fra 0 til 100 km/t. Audi Q5 2.0 TDI quattro S tronic er i tillegg utstyrt med en katalysator, et dieselpartikkelfilter samt en nitrogenoksidkatalysator (DeNOx-katalysator) med AdBlue®-tank. Når disse løsningene kombineres med innovativ teknikk og en høyeffektiv avgasstilbakeføring, reduseres utslippet av nitrogenoksid. Start-/stop-system og regenerering er standard på alle modeller med TDI-motor.
quattro permanent firehjulsdrift
256x144_AQ5_D_10099_1.jpg
quattro vil si permanent firehjulstrekk. Mister hjulene på en aksel veigrepet og det er fare for hjulspinn, overfører den hjulselektive momentstyringen drivkraften til den akselen eller det hjulet som har bedre veigrep, via fordelerkassen og haldexclutchen. Fordelen er bedre veigrep når bilen akselererer, økt sikkerhet som følge av balanserte sidekrefter og enda mer kjøreglede. Men nok om teknikken. Det som gjør quattro så enestående, er nemlig følelsen. Mange kunder beskriver det som å «ligge klistret til veien». Vi formulerer det på denne måten: quattro gir bedre veifølelse og dermed økt sikkerhet.
S tronic – spar tid og energi
256x144_stronic.jpg
7-trinns S tronic direktekoblingsgirkasse kombinerer de sportslige egenskapene ved en manuell girkasse med fordelene fra en automatgirkasse. Direktekoblingsgirkassen sørger for komfortable girskift uten merkbart tidstap. Avhengig av førerens ønske kan giringen styres helautomatisk eller i manuell modus med girtastene på rattet. S tronic kombinerer det lave drivstofforbruket til en manuell girkasse med fordelene til en automatgirkasse. I automatmodus gir girkassen lynraske girskift, kombinert med optimalt drivstofforbruk.

* Registered trademark of the Association of the German Automotive Industry (VDA).