Motorer > Audi Q2 | en liten SUV fra Audi > Audi Q2 > Audi Norge

Audi Q2

Endre betingelser

Motorene i Audi Q2

Audi tilbyr et utvalg av seks motorer for Q2: tre TFSI og tre TDI-motorer med effekt som varierer fra 116 hk til 190 hk. Motorprogrammet følger prinsippet om rightsizing. Dette handler om å finne den perfekte balansen mellom bilens størrelse, motorens slagvolum, effekt, dreiemoment og effektivitet i dagligdagse forhold. Slagvolumet i motorene i Q2 er i området fra 1,0 til 2,0 liter.

TFSI motorene Følgende bensinmotorer er tilgjengelige: den usedvanlige effektive 1.0 TFSI 116 hk tresylindret motor, 1.4 TFSI 150 hk er utstyrt med Audi sitt COD-system: cylinder on demand, der du kun bruker det antallet sylindre som er nødvendig, og den kraftige 2.0 TFSI 190 hk. Audi har utviklet en ny forbrenningsprosess for sistnevnte, som gjør den firesylindrede motoren mer drivstofføkonomisk, samtidig som du får fordelene med en motor med den kraften du trenger ved større belastning. Dette resulterer i utmerket effektivitet og kraftfordeling over hele turtallsområdet.
TDI motorene Innstigerversjonen av dieselmotorene er den firesylindrede diesel med 1,6 liter og 116 hk. Neste steg er den mest solgte 2,0 TDI, som er tilgjengelig på to effektnivåer - 150 hk og 190 hk.
750x410_Macao_MV_04_Coupe_rgb.jpg
Inngangen til quattro quattro permanent firehjulsdrift system er standard på toppversjonene av TDI og 2.0 TFSI. Kundene kan også velge quattro med 1,4 TFSI COD og 2,0 TDI med 150 hk - en attraktiv inngang til quattro. Hvorfor velge quattro? Fordi quattro firehjulsdrift overfører motorkraften til veien på en helt unik måte. quattro vil si permanent firehjulstrekk. Mister hjulene på en aksel veigrepet og det er fare for hjulspinn, overfører den hjulselektive momentstyringen drivkraften til den akselen eller det hjulet som har bedre veigrep, via fordelerkassen og haldexclutchen. Fordelen er bedre veigrep når bilen akselererer og økt sikkerhet som følge av balanserte sidekrefter. Men nok om teknikken. Det som gjør quattro så enestående, er nemlig følelsen. Mange kunder beskriver det som å «ligge klistret til veien». Vi formulerer det på denne måten: quattro gir bedre veifølelse og dermed økt sikkerhet.
Automat eller manuell: du har valget Som et alternativ til Audis sekstrinns manuelle girkasse, tilbys også S tronic dobbelclutch girkasse med syv hastigheter for alle motorer. I tilfellet med toppversjonene av TDI og 2,0 TFSI, introduseres en nylig utviklet dobbelclutch, med en ny type oljetilførsel og redusert friksjon.
  • 563x317_Macao_MV_03_Somehow_rgb.jpg
    Progressiv styring

    Progressiv styring er standard i alle versjoner. Det vil si at bilen har en form for direkte styring (f.eks på svingete landeveier eller i svinger) som gir bedre kjøredynamikk og kjørekomfort og gjør det lettere å styre. Du vil også oppleve imponerende kjøreegenskaper takket være variabel styring som er avhengig av rattutslaget, og hastighetsavhengig servostyring. Progressiv styring kan stilles inn via Audi drive select.

  • 563x317__Macao_MV_07_Urban_Front_oTag_rgb.jpg
    Audi drive select

    Tilvalget Audi drive select lar føreren velge mellom fire moduser: auto, komfort, dynamisk og effektivitet. Modusene velges i MMI. Audi drive select har flere funksjoner, f.eks påvirkes styre- og girskiftegenskaper, og du kan styre tilvalget adaptiv luftfjæring. Q2 er også godt egnet til terrenget med ESC Offroad-modus og hele 20 centimeter bakkeklaring.