• A8 L
  A8 L
  Pris: fra 1 261 900 NOK Mnd.pris fra 8 850 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 12,1–7,2 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 275–188 g/km

  Eff. rente 5,48 % ved lånebehov kr 790 205 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 1 449 185. 

 • A8 TFSI e
  A8 TFSI e
  Pris: fra 1 169 800 NOK Mnd.pris fra 8 214 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,6–2,2 l/100km | Strøm: 21,3–20,3 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 59–51 g/km

 • A8 L TFSI e
  A8 L TFSI e
  Pris: fra 1 258 500 NOK Mnd.pris fra 8 827 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,6–2,3 l/100km | Strøm: 21,3–20,8 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 61–53 g/km

 • S8 TFSI
  S8 TFSI
  Pris: fra 1 642 600 NOK Mnd.pris fra 11 481 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 11,8–11,5 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 267–260 g/km

 • Q7 TFSI e
  Q7 TFSI e
  Pris: fra 1 028 900 NOK Mnd.pris fra 7 240 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 3,0–2,5 l/100km | Strøm: 25,0–23,5 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 68–57 g/km

 • SQ7 TFSI
  SQ7 TFSI
  Pris: fra 1 536 800 NOK Mnd.pris fra 10 652 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 12,7–11,9 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 288–270 g/km

Audi e-tron GT | Reserver Audi e-tron GT | Audi
 • stage_exterior_front.jpg
Audi e-tron GT prototype

Audi e-tron GT
lanseres i februar

Høydepunkter

Hestekrefter

590

hk

Rekkevidde over

400

km

Akselerasjon 0-100 km/t

3,5

sek

Audi e-tron GT concept

Høsten 2018 presenterte Audi et nytt Audi-ikon på bilutstillingen i Los Angeles. Audi e-tron GT concept er konseptbilen som gir en meget god indikasjon på det neste helelektriske tilskuddet til e-tron-familien. Produksjonsmodellen kommer på norske markedet i 2021.

Prototypen av RS e-tron GT er for aller første gang testet på bane

Lucas di Grassi er Formel E-sjåfør for Audi Sport ABT Schaeffler-teamet, og med hele 32 podieplasseringer de seks siste årene, er han den mest suksessfulle føreren i den elektriske racingserien.

I Neuburg fikk han muligheten til å teste den kommende Audi e-tron GT på bane. For utviklerne Schmitz, Reiling og Schröder var dette et sannhetens øyeblikk. Vil den produksjonsnære RS e-tron GT innfri de høye kravene de hadde satt, i møte med den profesjonelle racerføreren?

RS e-tron GT prototype

Batterisystement

Audi e-tron GT concept har et flatt litium-ion høyvoltsbatteri på over 90 kWt som er plassert i hele gulvet mellom for- og bakaksel. Det gjør at bilen får et lavt tyngdepunkt og sportslige kjøreegenskaper på lik linje med Audi R8. Batteriet er designet med en fordypning i fotbrønnen for baksetet. Kombinert med den fallende taklinjen på konseptbilen, gir fordypningen i fotbrønnen en naturlig og god sittestilling for passasjerene som sitter bak. Se animasjonsfilmen for en nærmere introduksjon.

Animasjonsfilm - Performance Platform
Audi e-tron GT consept

Rekuperasjon og rekkevidde

Rekkevidden på Audi e-tron GT concept er estimert til over 400 km (WLTP). Dette er mulig med smart batteriteknologi, i kombinasjon med et innovativt og markedsledende regenereringskonsept som Audi har utviklet for e-tron. Regenereringen gjenvinner energi og kan øke bilens rekkevidde med inntil 30 %. Rekuperasjonen involverer elektromotorene på både for- og bakaksel, i tillegg til det integrerte elektrohydrauliske bremsestyringssystemet.

Ny produksjonsstandard med e-tron GT

Wolfgang Schanz er tvers gjennom bilentusiast. Han har 20 års erfaring i å arbeide med premium- og sportsbiler fra Audi og Porsche. For fire år siden overtok han som produksjonsleder ved Böllinger Höfe, der han kjenner hvert enkelt produksjonstrinn for R8 ut og inn.

Den erfarne ingeniøren lar seg ikke imponere så lett, men når han snakker om e-tron GT, er entusiasmen umiddelbart til stede: – Produksjon, slik vi gjør det her, finnes ingen annen plass i Volkswagengruppen, sier Schanz ved Audis fabrikk for spesialprodukter – Böllinger Höfe ved Neckarsulm – har nemlig Schanz og teamet hans satt sammen en produksjonslinje for to høyst ulike biler: Supersportsbilen R8 med V10 forbrenningsmotor, og den helelektriske e-tron GT.

I følge Schanz er dette mulig ved å kombinere det beste fra to verdener: – Vi har kombinert det høye nivået av håndverk vi har utviklet i R8-produksjonen med nye smartteknologier. Og entusiasmen til våre medarbeidere er direkte overført fra R8 til e-tron GT. Når produksjonen av e-tron GT starter, vil Böllinger Höfe også ha en energiforsyning 100% fra fornybare kilder, der for eksempel naturgass gir en klimanøytral oppvarming. Hele bilproduksjonen i Neckarsulm har brukt grønn elektrisitet siden starten av året.

Design og karosseri utviklet i vindtunnelen

En klassisk Gran Turismo er flat, bred og med lang akselavstand. Dette reflekteres også i Audi e-tron GT concept, som er 4,96 meter lang, 1,96 meter bred og 1,38 meter høy. Materialkombinasjonen i karosseriet sørger for lav vekt, med tak av karbon, en rekke aluminiumskomponenter og bæreelementer av høyfast stål.

Taklinjen på e-tron GT concept skrår forsiktig nedover og forlenges til bakenden. Dette gjenspeiler profilen til e-tron Sportback og er karakteristisk for flere av Audis Sportback-modeller. På e-tron GT er dette tatt ett skritt videre mot fremtiden og neste utviklingsfase av Audis designspråk. Kupeen smalner inn bakover og skiller seg dermed ut fra dagens Audi-modeller. Det flate gulvet og de muskuløse hjulbuene og skulderlinjene understreker det lave tyngdepunktet og det dynamiske DNA-et i Audi e-tron GT concept.

De brede linjene og de mange funksjonselementene i karosseriet, samt luftinntakene på hjulbuene og den markante hekkdiffusoren, fremhever inspirasjonen hentet fra vindtunnelen. Designet kjennetegnes av en lav luftmotstandskoeffisient, som reduserer forbruket, og en svakt skrånende profil.

Innstigningsområdet mellom hjulbuene er trukket langt ut, noe som skaper en tydelig kontrast til kupeen. Konstruksjonen trekker blikket mot området der batteriet – selve hjertet i Audi e-tron GT concept – er plassert under gulvet. Også felgdesignet, med fem doble eiker, er nøye gjennomtenkt. Det dynamiske designet sørger for optimal ventilering av bremseskivene, samtidig som det reduserer luftmotstanden. 22-tommersfelgene med 285/30-dekk gir også bilen et særpreg og et utpreget sportslig uttrykk.

Audi e-tron GT concept

Foran finner vi den karakteristiske Audi Singleframe-grillen med et mer horisontalt design enn på de to e-tron SUV-ene. Øvre halvdel har et deksel lakkert i bilens farge. Overflatestrukturen minner om det typiske heksagonmønsteret kjent fra grillen på Audi RS-modellene.  En målrettet luftstrøm rundt karosseriet og store luftinntak foran kjøler effektivt ned komponentene, batteriet og bremsene. Panseret er inspirert av Audis to siste konseptbiler, AI:CON og PB18 e-tron. Det er utformet for å lede luftstrømmen rundt karosseriet og dermed redusere uønsket virvling.

Det pilformede frontpartiet fremhever også Matrix LED-hovedlyktene med laserfjernlys, og understreker det dynamiske designet til Audi e-tron GT concept. De animerte lysene, som vi kjenner fra Audis Visions-biler, ønsker føreren velkommen med en kort lyssekvens. Lysbølgen som strekker seg horisontalt, er en ny visuell signatur som kommer i de serieproduserte modellene i fremtiden.

Audi e-tron S prototype interiør

Et lysbånd strekker seg over hekken og ender opp i baklyktene som kjegleformede LED-segmenter. Denne signaturen forbinder e-tron GT med den serieproduserte e-tron-SUV-en, og gjør at begge straks gjenkjennes som elbiler fra Audi.

Den nye lakkfargen kinetic dust – en varm, mørk farge som ligner titan – er både kompleks og elegant. Avhengig av lyset og lysets bevegelse skaper fargen en tydelig kontrast mellom overflatene på bilen. Matte aluminiumselementer i varme toner på vinduslistene og felgene understreker denne effekten.

Audi e-tron S prototype interiør

Bærekraftig og moderne kupé

Fire dører og en akselavstand på 2,90 meter – kupeen i Audi e-tron GT concept har en rekke nyttige funksjoner og ikke minst et tydelig kvalitetspreg. Alle betjeningselementer vender mot føreren. Midtkonsollen, den store berøringsskjermen og linjen fra dørene og instrumentpanelet rammer inn førerplassen, og dermed er betjeningselementene og infotainmentsystemet ergonomisk plassert rundt føreren. Midtkonsollen og det frittstående kombiinstrumentet virker nesten som om de svever. Lyse farger i den øvre delen av cockpiten og gradvis mørkere farger mot gulvet skaper et inntrykk av mer bredde. Racing-inspirerte sportsseter på begge seteradene sørger for optimal sidestøtte selv ved rask kjøring i svinger.

Både skjermen på det midtre instrumentet og berøringsskjermen over midtkonsollen har svart overflate, og understreker det rommelige og stilrene kupédesignet. Føreren kan velge mellom flere visningsalternativer på skjermene, for eksempel med virtuelle instrumenter, oversiktlige navigasjonskart med informasjon om rekkevidden, og forskjellige funksjonsmenyer i infotainmentsystemet. De styres via berøringsskjermen med såkalt haptisk tilbakemelding.

Audi e-tron S

Med konseptbilen har designerne konsekvent brukt bærekraftige materialer, noe som er en tydelig trend i moderne bildesign. Det brukes ingen animalske produkter – Audi e-tron GT concept har et fullstendig vegansk interiør. Setene og andre overflater i kupéen har elegant kunstskinn. Stoff av resirkulert materiale brukes på seteputene, armlenene og midtkonsollen. Taktrekket og vindusstolpene er trukket i mikrofiber. Selv gulvteppet med lang lugg er i bærekraftig Econyl-garn, som er laget av resirkulerte fiskegarn.

Audi e-tron GT concept har plass til to bagasjerom, takket være elbilens kompakte motorer. Under den store bakluken er det opptil 450 liter bagasjeromsvolum, og under panseret er det ytterligere 100 liter kapasitet.

Audi e-tron S

Ytelse og rekkevidde

Elbilen har en systemeffekt på imponerende 590 hk og drives av permanent magnetiserte synkronmotorer som er montert på for- og bakakselen. Kreftene overføres til veien med quattro firehjulsdrift. Den nye Audi e-tron GT concept er nemlig en fullblods quattro. På lik linje med Audi e-tron SUV og e-tron Sportback, har den en elektrisk quattro hvor det ikke er noen mekanisk kobling mellom for- og bakakselen, som ifølge Audi er deres beste og raskeste quattro-system hittil. Det elektroniske systemet fordeler drivkreftene mellom akslene og mellom venstre og høyre hjul. Det gir optimalt veigrep og bare ønsket mengde hjulspinn.

I fremtiden skal bilen akselerere fra 0 til 100 km/t på ca. 3,5 sekunder, før den kommer opp i 200 km/t på bare litt over 12 sekunder. Topphastigheten er regulert til 240 km/t.

Rekkevidden for concept-bilen er oppgitt til over 400 kilometer, beregnet etter WLTP-standarden. Kreftene kommer fra et litiumionbatteri med et energiinnhold på over 90 kWh. Det flate batteriet er montert under gulvet mellom for- og bakakselen. Resultatet er et ekstremt lavt tyngdepunkt, som kan sammenlignes med tyngdepunktet i en Audi R8, og svært dynamiske kjøreegenskaper. Sammen med firehjulsstyringen gir dette smidig og presis kjøring med fremragende retningsstabilitet.

Regenereringssystemet øker rekkevidden med opptil 30 prosent på Audis elbiler, også på Audi e-tron GT concept. Begge elektromotorene og det integrerte elektrohydrauliske bremsesystemet er involvert i regenereringen. Det brukes ulike regenereringsmoduser; manuell regenerering ved frikobling ved hjelp av girhendlene på rattet, automatisk regenerering ved frikobling via den prediktive effektassistenten, og gjenvinning av bremseenergi med jevn overgang mellom elektrisk og hydraulisk fartsreduksjon. Opptil 0,3 g regenererer Audi e-tron GT concept energien kun via elektromotorene, uten å bruke den vanlige bremsen. Det dekker mer enn 90 prosent av alle nedbremsinger.

e-tron S

Raskere lading med 800-volts ladesystem

Batteriet i Audi e-tron GT concept kan lades hjemme med en 11 kW om bord-lader ved normal-lading (AC). Da kan man fullade Audi e-tron GT concept enkelt over natten. Lading på en hurtiglader vil gå vesentlig raskere, takket været bilens 800-volts ladesystem. Det gir betydelig kortere ladetid enn tradisjonelle systemer som er i bruk i dag. Dermed tar det rundt 20 minutter å lade opp batteriet til 80 prosent, noe som gir en rekkevidde (WLTP) på over 320 kilometer. e-tron GT concept kan imidlertid også lades på ladestasjoner med lavere spenning, slik at føreren har tilgang til hele ladenettverket.

Merk at informasjonen omhandler konseptbilen. Forskjellene mellom konseptbilen og den produksjonsklare modellen er foreløpig ikke offentliggjort. Dette vil oppdateres så snart denne informasjonen foreligger.

Audi e-tron GT concept
Finn Audi-forhandler
Snakk med din forhandler for mer informasjon om Audi e-tron GT.
Søk
Audi-forhandler
*
Merk at informasjonen omhandler konseptbilen. Forskjellene mellom konseptbilen og den produksjonsklare modellen er foreløpig ikke offentliggjort. Dette vil oppdateres så snart denne informasjonen foreligger. Avbildet modell og tekniske data gjelder for Audi e-tron GT Concept. Endelige tekniske data og forbrukstall kommer med typegodkjenning i 2021.