Audi A6 e-tron concept | Neste generasjon A6 i Audi
  • stage_exterior_front.jpg
Audi A6 e-tron concept

Audi A6 e-tron concept

Neste generasjon A6 blir 100% elektrisk

På bilutstilligen i Shanghai 2021 fikk vi for første gang se hvordan neste generasjon Audi A6, bygget på den nye PPE-plattformen, kan se ut.

Perfekte proporsjoner

Audi A6 e-tron concept viderefører de perfekte proporsjonene vi kjenner fra Audi RS e-tron GT. Den lange akselavstanden, de korte overhengene, den flate kabinen som hviler på store hjul, den dynamiske coupé-taklinjen og myke, stemningsfulle konturer som fremhever quattro-musklene, gir en pekepinn på hvilken kraftpakke dette blir. kraftig pakke.

Audi A6 e-tron concept

Audi A6 e-tron concept er 1,44 meter høy, 4,96 meter lang og 1,96 meter bred, og har dermed proporsjoner som vi i dag kan sammenligne med både Audi 6 og A7. Likevel, som med alle elektriske biler, føles interiøret til Audi A6 e-tron concept mer romslig. Ved å eliminere overføringstunnelen og utvide akselavstanden gir det mye plass i interiøret.

Audi A6 e-tron concept
Høydepunkter

Hestekrefter

476

hk

Rekkevidde, over

700

km

Batterikapasitet

100

kWh

Over 700 km rekkevidde

Selve hjertet i Audi A6 e-tron concept er ladeteknologien med 800 volt. Kun ti minutter er nok til å lade opp tilstrekkelig til å reise mer enn 300 kilometer. Audi A6 e-tron concept med batterikapasitet på 100 kWh lader fra 5 til 80 prosent på kun 25 minutter. Avhengig av stasjonsvariant og utgang, kan coupéen ha en WLTP-rekkevidde på mer enn 700 kilometer.

Audi A6 e-tron concept

quattro, så klart

Audi A6 e-tron concept er bygget på en helt ny teknologisk arkitektur - Premium Platform Electric, også kalt PPE. Som en dedikert batterielektrisk fremdriftsplattform er PPE konstruert spesielt for å utnytte alle fordelene ved dette drivsystemet. Plassert mellom akslene er batterimodulen selve nervesenteret.

PPE-plattformen bærer naturligvis det særegne Audi-stempelet i form av førsteklasses drivlinje, chassis, elektronikkteknologi samt førsteklasses kvalitetsstandarder. Det igjen betyr at Audi A6 e-tron concept også vil tilby quattro-kjøring. Elektriske motorer på både for- og bakaksel genererer en total ytelse på 350 kilowatt og dreiemoment på 800 newtonmeter.

Audi A6 e-tron concept

Meld din interesse

Vil du ha oppfølging og mer informasjon om nye Audi A6 e-tron concept fra din forhandler, kan du registrere deg her.