Dynamisk firehjulsstyring kombinerer fordelene ved dynamisk styring og firehjulsstyring. Bakakselstyringen gir økt kjøredynamikk og kjørekomfort. Føreren støttes av aktive styreinngrep på for- og bakakselen. Det øker kjøredynamikken og kjørekomforten i alle hastigheter. I lav hastighet er bilen enklere å styre, og den får en mindre snudiameter som følge av at bakhjulene styres i motsatt retning. Snudiameteren reduseres med inntil ca. 1,1 meter. Det gir Audi A8 merkbart smidigere kjøreegenskaper.

I høy hastighet tilpasses styrevinkelen på for- og bakakselen ved at hjulene styres i samme retning. Rattbevegelsene overføres raskt og presist til hjulene. Det gir Audi A8 bedre styrerespons og kjørestabilitet.

I tillegg til situasjonsavhengig og dynamisk regulering av styreutvekslingen og styrevinkelen tilpasses også styrekraften, som ved elektromekanisk styring. Systemet støtter også stabiliseringsfunksjonen via ESP. Den dynamiske firehjulsstyringen gir enklere manøvrering, sportslige kjøreegenskaper og ekstra komfortabel styring.