Velkommen til fremtiden - Audi A8 > A8 > Audi Norge
  • stage_exterior_front.jpg
Audi A8

A8

Audi A8 – design i luksusklassen

Audi A8 er en luksussedan med markant design, avanserte førerassistentsystemer, smart lysteknologi og høyt sikkerhetsnivå.

Umiskjennelig quattro

Utvendige designelementer understreker den eksklusive og sportslige stilen og minner om den opprinnelige quattroen.

Oversikt over førerassistentsystemene i Audi A8

Assistenter i bakgrunnen

Velger du assistentpakken Plus som ekstrautstyr til din Audi A8, får du en rekke førerassistentsystemer¹ som hjelper deg å kjøre trygt og avslappet i byen, på landeveien og på motorveien. Du får blant annet parkeringsassistent plus¹ som gjør det enklere å lukeparkere på langs og på tvers. Du starter og overvåker parkeringen, mens bilen styrer, gir gass, bremser og slår av motoren.

Full oversikt

HD Matrix LED-hovedlykter med flere rader og Audi laserlys kan leveres som ekstrautstyr til Audi A8. De har høy oppløsning og lyser opp veibanen presist uten å blende andre trafikanter. Audi laserlys supplerer hovedlyktene fra ca. 70 km/t og gir nesten dobbelt så lang rekkevidde og merkbart høyere sikkerhet og komfort.

Audi Matrix LED-hovedlykter på Audi A8

OLED-lykter med innovativ teknologi og design

Med LED-lysbånd (ekstrautstyr) og OLED-baklykter er Audi A8 godt synlig i mørket. Når du åpner eller lukker døren, aktiveres lyseffekter. Men det er ikke bare designen som er imponerende, det er også den økte sikkerheten takket være bedre sikt.

MMI-displayet i Audi A8

En ny form for betjening

Brytere og taster er til stor del byttet ut med intuitiv betjening på berøringsskjermer med akustisk og haptisk tilbakemelding. Det førerorienterte instrumentpanelet setter et moderne og elegant preg på førerplassen.

Audi A8 kjører

Sprekere og smidigere

Den dynamiske firehjulsstyringen (ekstrautstyr) styrer aktivt forstillingen og bakakselen og gir økt kjøredynamikk i hele hastighetsområdet. Bilens snudiameter reduseres merkbart som følge av at bakhjulene dreier i motsatt retning. Det gjør at du ikke trenger å dreie så mye på rattet når du kjører i byen. På landevei kan du kjøre sportslig med presis styring. På motorvei styrer den dynamiske firehjulsstyringen for- og bakhjulene i samme retning. Det gir stabilitet og komfort.

Elegant interiør

Ambiente-lyspakken plus (ekstrautstyr) består av lysledere med lys i flere farger som fremhever den innvendige designen og gir kupeen et kvalitetspreg.

1
NB: Systemene har sine begrensninger, og de er bare ment å være til hjelp for føreren. Det er alltid føreren som har det fulle ansvaret for bilkjøringen.
2
Ta kontakt med din Audi-forhandler eller gå til www.audi.no/connect for mer informasjon om Audi connect.