Nye Audi RS 5 Coupé > A5 > Audi Norge

RS 5 Coupé

Maksimal ytelse

Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 8,7 l / 100km, CO2-utslipp ved blandet kjøring: 197 g/km¹ Den nye Audi RS 5 Coupé overbeviser med elegant design og klassiske RS-ytelser. 2.9 TFSI V6-biturbomotoren med 450 hk og et maksimalt dreiemoment på 600 Nm byr på sportslige kjøreopplevelser og maksimal kraft. På bare 3,9 sekunder akselererer RS 5 Coupé fra 0 til 100 km/t og videre opp til 250 km/t. Som ekstrautstyr kan topphastigheten også økes til 280 km/t.

Denne modellen kan dessverre ikke konfigureres for øyeblikket. Ta kontakt med din forhandler for mer informasjon. I forbindelse med overgangen til WLTP vil ikke priser og tekniske data (herunder, men ikke begrenset til, utslippsverdier, drivstoff-forbruk og vekt) være korrekte til enhver tid. Vi oppfordrer til å ta kontakt med din lokale forhandler for mer informasjon eller se siste oppdaterte prisliste.

Bilder

Nedlasting (alle)
00:00 | 00:00
 • Ytelse

 • 450

  Hk

 • Maksimalt dreiemoment

 • 600

  Nm

 • Akselerasjon

 • 3,9

  Sekunder

 • fra 0 til 100 km/t

563x317_ARS5_D_171002_RGB_2.jpg

Den nyutviklede, 6-sylindrede motoren i RS 5 Coupé sørger for enda mer kraft og effektivitet. De to turboladerne er sentralt plassert mellom sylinderrekkene. Luften som suges inn, ledes til hver av turboladerne og inn i forbrenningskamrene. Det gir spontan og dynamisk respons uansett turtall. RS 5 Coupé akselererer fra 0 til 100 km/t på bare 3,9 sekunder og har et maksimalt dreiemoment på 600 Nm (170 Nm mer enn forgjengermodellen) i et stort område fra 1900 til 5000 o/min. Med RS-designpakken (ekstrautstyr) økes topphastigheten til 280 km/t. For kraftoverføringen brukes en sportslig avstemt 8-trinns tiptronic-girkasse med raske girskift kombinert med quattro permanent firehjulsdrift med midtdifferensial. Drivkreftene fordeles i forholdet 40:60. Det gir dynamiske kjøreegenskaper, suverent veigrep og optimal sikkerhet. Den kraftige RS-lyden understreker hvilke krefter som skjuler seg under panseret.
563x317_ARS5_171004_RGB.jpg

Straks du starter motoren, merker du hva denne bilen har å by på. Audi drive select lar deg velge mellom flere ulike kjøremoduser, fra sportslig og suveren til dynamisk og direkte. Du kan også gjøre dine egne innstillinger for å tilpasse kjøreytelsene til RS 5 Coupé akkurat slik du vil. RS-sportsunderstellet (standard) gjør at bilen ligger enda bedre på veien enn forgjengeren. Du kan også velge sportsunderstell plus med Dynamic Ride Control (DRC), keramiske bremser og dynamisk styring som er spesielt tilpasset RS. Understellet er spesielt tilpasset RS 5 Coupé, reduserer krengebevegelser både i lengderetningen og sideveis og gir optimalt veigrep. Demperkarakteristikken kan stilles inn i tre trinn og kan dermed tilpasses til alle typer underlag. Med en vekt på 1655 kilo er RS 5 Coupé 60 kilo lettere enn forgjengeren, og takket være en optimert forbrenningsprosess og kortere kompresjon er RS 5 Coupé enda mer effektiv.
1920x1080_Slider_V2-00-00.jpg

Sportslig ned til minste detalj

Designen på RS 5 Coupé er inspirert av de markante motorsportdetaljene fra Audi 90 quattro IMSA GTO. Det vises blant annet på de kraftige luftinntakene med RS-typisk heksagonmønster, den brede og flate singleframe-grillen, luftinntakene og lufteåpningene på siden og de RS-typiske sidepartiene som fremheves av de markante buene på hjulhusene. Den sportslige designen videreføres bak på bilen med spoilerkant, RS-spesifikk diffusorinnsats og ovale enderør. Med optikkpakkene (ekstrautstyr) kan du få disse detaljene i matt aluminium, glanset sort eller karbon. Tak i karbon med synlig fiberstruktur kan også leveres som ekstrautstyr.
Fullkomment sportslig

Førerplassen i RS 5 Coupé er komplett holdt i sort. RS-sportssetene foran i nappaskinn gir perfekt sidestøtte og kan som ekstrautstyr leveres med heksagonmønster og sømmer i kontrastfarge. Sammen med RS-sportsrattet i skinn sørger de for å videreføre den sportslige designen til RS 5 Coupé også i kupeen. Setene, rattet, innstigningslistene og velgerspaken har RS-logo. RS-designpakken (ekstrautstyr) har elementer som setter et markant preg på interiøret, for eksempel røde kontrastsømmer på rattet, velgerspakkulen og midtkonsollen. De tydelige og høyoppløselige visningene i Audi virtual cockpit sørger for at du har all viktig informasjon midt i synsfeltet ditt. Her vises også RS-spesifikt innhold som G-meter, girindikator og dekktrykk og -temperatur. Dermed kan du nyte RS-opplevelsen fullt ut.

Se filmen av Atle Gulbrandsen som tester Audi RS 5 Coupé

00:00 | 00:00

Atle Gulbrandsen tester Audi RS 5 Coupé